Verseny I.

Egy új versenyt indítunk a Ti szavazataitok alapján, ezúttal a koreai ételek is megküzdenek a kegyeitekért.

Három étel száll ringbe kéthetente, s amelyik a legtöbb szavazatot kapja, azzal részletesebben megismerkedhettek és természetesen a receptet is megadjuk. Azok az ételek sem fognak kiesni végleg, amelyek az első körben nem nyernek, de elég sok szavazatot kapnak, mert lehet, hogy egy másik round-ban indulni fognak. 

I. rész

Koreában a nyári párás meleg ellen gyakran védekeznek hideg tésztával, sokszor igencsak csípős változatokkal. Megvan ennek a maga oka, a fullasztó hőségben jól jön a hideg, csípős tésztaféle (akár levesbe főzve), hisz az erős íz megizzaszt, így elősegíti a szervezet hőháztartásának egyensúlyát.

Mai versenyzőink ebben a kategóriában indulnak.   

 
1.Naengmyeon (냉면)- kb.hajdinatészta leves

Szenvedsz a hőségtől? Viszket, fáj a sok elvakart szúnyogcsípés? Próbáld magad hűsíteni egy tányér hajdinatészta levessel! Persze a szúnyogcsípésektől nem óv meg, de nagyon jól tud esni ez a szezonális, nyári étel akár főfogásként, akár  husik (후식), azaz levezető fogásként.  

 

2.Kimchi bibim guksu (김치비빔국수)- kb.kimcsi alapú (kevert) tészta

Azok számára, akik nem annyira szeretik, ha a tészta levesben úszkál, alternatív lehetőség a Kimchi Bibim Guksu. A „guksu”egyébként a tésztát jelenti, és jó, ha ezt a továbbiakra megjegyezzük :-) Ez a tésztafajta igencsak csípős és többek közt frissítő zöldségekkel díszített.

 

3.Kimchimari guksu (김치마리 국수) – kb.kimcsis tésztaleves

Ki tagadhatja, hogy a nagy hőség folyadékvesztéssel jár, így a harmadik versenyző ismét egy levesbe oltott finomság. Nyáron széltében hosszában találkozhatsz vele bármely kategóriás étteremben, vagy az igen sajátos, kedves hangulatú, átlátszó ponyvás beülős helyeken. Alapja a jéghideg leves, és a belekevert tészta. Az első számú versenyzőtől leginkább az különbözteti meg, hogy a leves-alap az a piros lé, amit az ezerarcú kimcsi hoz ebbe a finomságba, illetve az az íz, amit tengeri alga hozzáadásával lehet elérni.