You are Surrounded

Ismertető:

You'All Surrounded (bekerítve)

Szintén nagyon kedvelt általam ez a sorozat, bár kevésbé ismert, nem is értem miért, hiszen a szereposztása és a történet is kiváló. 2014-es, a férfi főszereplője, Lee Seung Gi, nagyon jó színész, nekem a King 2 heart, Király két Szívvel c. filmben nyújtott alakítása tetszett a legjobban, de a Gu Family Book-ban is szuper volt.
A főhősnőt még nem láttam eddig más sorozatban, de nagyon illett rá ez a főszerep.
A történet itt is gyermekkorból indul, a tanárnő egyedül neveli kisfiát, Kim Ji Yong-ot, véletlenül szemtanúja lesz egy gyilkosságnak és  megígéri a rendőrnyomozónak ( Seo Pan Suk-Cha Seung Won) , hogy tanúskodik a bíróságon a gyilkosok ellen. Mivel azonban megfenyegetik,meggondolja magát és mégsem szeretne kisfia és saját biztonsága érdekében belekeveredni az ügybe, de a nyomozó és fia hatására végül úgy dönt segít a rendőrségnek. Az iskolában Ji  Yongot  osztálytársai csúfolják, mert neki nincsen édesapja, hiába mondja, hogy anyukája azt mondta meghalt, a gyerekek házasságtörőnek tartják anyját és őt zabigyereknek gúnyolják. Különösen az egyik idősebb lány iskolatársa támadja, Uh Soo Sun. A tárgyalás előtt pár nappal, az iskolából hazatérő kisfiút aztán, nyitott ajtó és a küszöbön egy elszakadt nyaklánc fogadja. Zsebre teszi a láncot és a lakásba belépve dulakodás nyomait látja, keresni kezdi anyját, rátalál az egyik szobában, még életben van, ekkor azonban hallják, hogy nyílik az ajtó és visszajön a gyilkos, így az anya beküldi gyermekét az ágy alá. Valójában az elvesztett nyaklánc miatt jött vissza a tettes, aki azt gondolja, hogy megölték a nőt. Mivel sehol nem találja az ékszert, be akar nézni az ágy alá, ekkor azonban az anya, hogy fiát megmentse, megérinti a lábát, így a gyilkos ezúttal tényleg megöli és kisfia ezt végignézi az ágy alatt reszketve.

A rendőrnyomozó, Pan Seo, aki Ji Yong anyját rávette a tanúskodásra és garantálta a védelmét, bűntudatot érez és szeretne gondoskodni az árván maradt fiúról, aki azonban elszökik és az iskolában köt ki, ahol már csak Soo Sun tartózkodik, az iskolarádió szobájában. A kislány szeretne kibékülni a fiúval, mikor észreveszi az ablakon keresztül, hogy az iskolában van , beszélni kezd hozzá az iskolarádión keresztül. Ji Yong, aki felhívta Seo Pan nyomozót, mert eszébe jutott a házuk küszöbén talált lánc, ami még mindig kabátja zsebében lapult, amikor elrohant otthonról, csak ing volt rajta, kabátja Seo Pan kezében maradt. Várja a rendőr érkezését, aki utasította, hogy ne mozduljon az iskolából amíg oda nem ér. A nyomozó helyett azonban az iskolai folyosó sötétjéből egyszer csak a gyilkos bakancsai lépkednek felé és kétségbeesetten menekülni kezd, hogy mentse életét. Közben persze az üldözésből mit sem sejtő lány, aki csak a menekülő fiút látja, a mozgásérzékelő világítás miatt, a rádióból közvetíti a gyilkosnak, hogy Ji Yong éppen hol tart. ( nem kicsit izgalmas jelenetek, nagyon jól megrendezve) Végül aztán az iskola kémiai kísérletek termében sikerül az üldözőjét leráznia, arcon önti maró folyadékkal és elejti a láncot a tettes, a fiú döbbenten látja, hogy már nála van, pedig csak a nyomozónak beszélt erről, de nincs ideje felvenni és csak később, Soo Sun találja meg és látja a menekülő tettest, aki, felismerhető a füle mögötti hegről. Ji Yong rájön, hogy a rendőr valószínűleg elárulta, így más lehetőséget nem látva egy árvaházba menekül, személyazonosságáról azonban mélyen hallgat, így Eun Dae Gu néven új életet kezd és szorgalmával és kitartásával, jó képességeivel, rendőrnyomozónak tanul. Célja, hogy az általa árulónak gondolt Seo Pan nyomozót, aki azóta rendőrlegenda lett Gangnam-ben, felelősségre vonja és kiderítse miért kellett anyjának meghalnia. A gangnami rendőrségen éppen egy fiatal újoncokból álló csapatot terveznek felvenni, hogy ezzel is javítsák a közbiztonságot.

Az újoncok kiképzése a híres Seo nyomozó feladata és persze köztük van Eun Dae Gu és egykori iskolatársa, Uh Soo Sun is, aki nem sejti, hogy Kim Ji Yong életben van. Másik két újonc, Park Tae II a szívtipró, aki eredetileg orvosnak tanult és Ji Kook, aki számítógépzseni. A rendőrlegenda egyébként is utálja az újoncokat, sem kedve, sem energiája a kiképzésükre, de tovább nehezíti a dolgát, hogy Dae Gu egyáltalán nem titkolja ellenszenvét parancsnoka iránt. Kiderül, hogy a fiút, árvaházi élete során támogatta anyagilag és ösztönözte arra, hogy maga is rendőr legyen a gangnami rendőrség parancsnoka a rendőrkapitánynő, Kang Seok Soon. A négy újonc élete nehezen indul a kapitányságon, többször a kirúgás határán állnak, egy-két sikeres eset megoldása azonban mégis megmenti őket. Eun Dae Gu élete viszont tovább bonyolódik, kezd a lassanként összegyűjtött bizonyítékok és Pan Suk nyomozó valódi személye által körvonalazódni, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a felettese volt az áruló a rendőrségen. Mindenki gyanús, lassan úgy érzi a néző is, hogy tényleg bárki lehetett bűnrészes ebben a szövevényes ügyben. Dae Gu életében megjelenik a szerelem is, Soo Sun kolléganője személyében, aki időközben megtudja valódi személyazonosságát és segíti a nyomozásban is.

Vérbeli krimi, romantikával fűszerezve és poénos jelenetekkel, minden percében leköti az embert, érdemes megnézni.

Főszerplők:

  • -Eun Dae Gu-Lee Seung Gi főhős
  • -Uh Soo Sun-Go Ah Ra szerelme és kolléganője
  • -Seo Pan Suk-Cha Seung Won nyomozó
  • -Park Tae II-Ahn Jae Hyun-újjonckolléga
  • -Ji Gook-Park Jung Min újjonckolléga

 

Szerző:

          

           Belinszky Erika