Time Slip Dr.Jin

Ismertető:

Mai sorozatom, 2012-ben készült és 22 részes. Régebben már láttam az első részét, de aztán csak tavaly nyáron tudtam a többit is megnézni, már nagyon vártam, hogy végig láthassam.
A történet tehát napjainkban indul, férfi főszereplője egy tehetséges, nagy jövő előtt álló idegorvos, Jin Hyuk, akiből éppen csak az emberség hiányzik az orvosláshoz.


Barátnője, akit szeretne eljegyezni, a szintén orvos, Yoo Mi Na, aki éppen az ellenkezője és erőn felül is harcol, hogy meggyógyíthassa betegeit. Önkéntesként gyógyítja a szegényeket és rászorulókat. Egy napon aztán behoznak egy beteget, akinek agyműtétje során, egy összezsugorodott magzatot távolítanak el agyából és a műtét közben dr. Jin rosszul lesz,  váratlanul, borzasztó fejfájás kínozza. A műtét végül sikerül, a magzatot pedig laborvizsgálatra küldik. Yoo Mi Na, megkéri, hogy segítsen egy betegén, de mivel Jin úgy gondolja, hogy a férfi menthetetlen, így nem vállalja a műtétet. Emiatt aztán vitatkoznak Mi Na-val, később pedig, amikor a lány a kórházba siet, hogy találkozzanak, súlyos baleset éri. Beszállítják a kórházba és Jin megműti szerelmét, azonban az operáció alatt ismét rosszul lesz és Mi Na kómába esik. Az elkeseredett Jin doktor arra lesz figyelmes, hogy betege, akiből a magzatot kioperálta, ellopta a táskáját, orvosi kellékekkel, gyógyszerekkel és az üveget, a kioperált magzattal az asztaláról. Üldözőbe veszi a férfit, aki a tetőre menekül és próbálja lefogni, de az csak azt ismételgeti, hogy vissza kell mennie..


Dulakodás közben aztán, Jin leesik a kórház tetejéről és mire magához tér az ájulásból, egy erdőben fekszik. Alighogy visszanyeri eszméletét és tesz pár lépést, hirtelen egy csomó ember bukkan fel, akik karddal harcolnak egymás ellen, majdnem Jin-t is eltalálja egy csapás, amikor katonák bukkannak fel és üldözőbe veszik őket.
Ekkor végképp tudatosul az orvosban, hogy ez a valóság és a Choseon korba került.
Sikerül elmenekülnie az üldözők elől, de megcsúszik és egy szakadék felett lóg, de valaki kihúzza és ekkor már annyira gyenge, hogy elájul. Amikor visszanyeri eszméletét, megtudja, hogy aki kihúzta, Lee Ha Weung és, hogy a Choseon kori Kyeung dinasztia 10 évében járnak. A férfit követve aztán beér a városba és ott megmenti egy kereskedő életét, akinek torkán akadt a falat, de rögtön utána menekülnie kell, mert a katonaság körözést adott ki ellene. Újdonsült ismerőse, Lee Ha Weung, látva, hogy milyen orvosi tudással rendelkezik, elhatározza, hogy segít neki és első lépésben egy megfelelő ruhát szereznek, hogy ne lógjon ki a viseletével a többi choseoni közül.


Amikor aztán meglát egy lányt, aki pontosan úgy néz ki, mint szerelme, Mi Na, követni kezdi és megtudja, hogy Hong Young Rae egy leváltott tisztviselő lánya. Nemsokkal később, megmenti a lány bátyjának, Young Whee-nek az életét, megműti súlyos fejsérülését, kezdetleges eszközökkel és a táskájában magával hozott gyógyszerek segítségével. Hálából aztán Young Rae és családja, szállást biztosít számára és nemsokára híre megy az emberek között a csodaorvos hihetetlen gyógyításainak. Miközben ebben a zűrzavaros korban, rengeteg kalandba és életveszélyes helyzetbe keveredik, Young Rae beleszeret és ráadásul azt is el kell döntenie, hogy beleszól-e a történelmi eseményekbe, ezzel megváltoztatva azokat, avagy elfogadja a történéseket, eredeti állapotukban.


Nagyon izgalmas, látványos sorozat, a két főszereplő kiváló alakításával. Az időutazós sztorik között a legjobbak közé sorolnám.

 

Főszereplők:

Dr. Jin-Song Seung-Heon.jpg Dr. Jin-Park Min-Young.jpg Dr. Jin-Kim Jae-Joong.jpg
Song Seung-Heon Park Min-Young Kim Jae-Joong
Jin Hyuk Hong Young-Rae/Yoo Mi-Na Kim Kyung-Tak
Dr. Jin-Lee Beom-Soo.jpg Dr. Jin-Lee So-Yeon.jpg
Song Seung-Heon Park Min-Young
Jin Hyuk Hong Young-Rae/Yoo Mi-Na

 

Szerző:

              Belinszky Erika

Téma: Time Slip Dr.Jin

Dátum: 2016.06.21

Feladó: Esuta

Tárgy: Time slip Dr.Jin

Erika, köszönöm szépen az ismertetőt, mielőtt belefogtam volna a történetbe, elolvastam az írásodat, örülök, hogy szántál időt arra, hogy bemutasd nekünk. Miután megnéztem, én is írtam egy saját véleményt, ha esetleg valakit érdekelne.

https://esutamozifulke.blogspot.hu/2016/06/time-slip-dr-jin.html

Dátum: 2015.02.05

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Time slip Dr.Jin

Szuper,hogy feltetted Unni,nagyon tetszett a film csak Young Rea,a vége felé már nagyon idegesített.Nehéz valakit megmenteni,ha nem akarja.

Dátum: 2015.02.06

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Time slip Dr.Jin

Na igen!! Ez a tipikus mindenképpen mártír leszek...Omooooo!!!☺

Új hozzászólás hozzáadása