Three Days

Ismertető:

Egy nagyon izgalmas sorozat, 2014-ből,16 résszel.
Politikai dráma jellegű, így a történet középpontjában a dél-koreai elnök áll,aki eltűnik a világ szeme elől,három napra,miután, pihenni utazott vidéki villájába.
A sztori visszaugrik az eltűnést megelőző napokra, férfi főhőse pedig, az elnöki testőr, Han Tae Kyung, akinek édesapja,egy magas rangú kormánytisztviselő, Han Ki Joo.


Han Ki Joo, balesetet szenved autójával és életveszélyes állapotban, kórházba kerül,fia, Tae Kyung, mikor értesítik a balesetről, bemegy hozzá a kórházba, de nem tud apja mellett maradni, mert kísérnie kell az elnököt a piacra tett látogatása során. Tae Kyung, így magára hagyja a kómában fekvő apját és elfoglalja helyét az elnök kíséretében. Útközben, telefonjára, jönnek az üzenetek a kórházból, hogy apja kritikus állapotban van, siessen be hozzá. A piacon aztán, Tae Kyung, pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva, egy merénylő, fehér port szór az elnökre, amiről ugyan később kiderül, hogy ártalmatlan, de Tae Kyung felfüggesztés alá kerül, hiába értesülnek felettesei róla,  hogy mulasztását édesapja halálhíre okozta.  A temetésen aztán felkeresi Yoon Bo Won rendőrnő, aki kérdéseket tesz fel apjáról, hogy miért ment arra, mi dolga volt ott, kapott-e egy fehér nagy borítékot a holmijaival együtt amik a kocsiban voltak.

Elmondja, hogy halálát, egyértelmű balesetnek nyilvánították, nem is vizsgálódtak. Tae Kyung elmegy az apja lakásába, ahol mindent felforgattak, aztán a biztonsági szobába megy, hogy elkérje a kamerák felvételeit, egy autó rendszáma alapján pedig eljut, Young Dae Ho-hoz, aki a hadsereg tábornoka. Mivel  nyitva találja az ajtót, bemegy, de már csak a haldokló tábornok utolsó szavait hallhatja, mert valaki meggyilkolta. A tábornok utolsó mondata szerint, az elnök meg fog halni. Nemsokkal később aztán, amikor a piacon készült videót visszanézik, a támadóban a halott Young Dae Ho tábornokot ismeri fel. A tábornoknál talált cetlin pedig a piacon, a testőrök által használt biztonsági kódok szerepelnek. Eközben,  Yoon Bo Won rendőrnő, Tae Kyung apjának baleseti helyszínén vizsgálódik, közben igazoltat egy kisteherautót, amiről feltételezték, hogy a baleset helyszínén járt azon a napon. A kocsi sofőrje szerint a meghibásodott jeladót jött megjavítani a tv társaságtól. A rendőrnő követi ès felmászik a jeladó toronyra, ahol egy fura szerkezet van, mint később kiderült, egy EMP bomba, ami fel is robban, a rendőrnő pedig ájultan zuhan a földre.

A környéken, így mindenhol, sötétség és csend honol, ráadásul az autók és mobilok is elromlanak a bomba speciális hatására. Eközben pedig a vidéki, elnöki rezidencián, három lövés dördül és  két halott testőrt találnak, az elnök , Lee Dong Whi pedig eltűnik. Mivel ez a környék is az EMP bomba hatókörében van, nehézségekbe ütközik az elnök utáni kutatás és rájönnek, hogy a merénylők nem lehetnek civilek, mert egy ilyen bomba beszerzése, még országos szinten sem könnyű. Tae Kyung is megérkezik az elnöki rezidenciára és elmondja felettesének a halott tábornok utolsó szavait.

A nyomozás szálai az elnökbiztonsági szolgálathoz vezetnek, Han Tae Kyung lesz az első számú gyanúsított, de főnöke hisz ártatlanságában és visszaveszi az elnökbiztonsági szolgálathoz. Kiderül, hogy egy 1998-as, titkosított dokumentum körül bonyolódik a történet, ami súlyos titkokat hordoz, elsősorban, magáról az elnökről.
Megindul a hajsza a dokumentum megszerzéséért és az elnök előkerítéséért.
Nagyon-nagyon izgalmas és fordulatos sztori, tetszett a szereposztás is. 

 

Főszereplők:

   
3 Days-Park Yoo-Chun.jpg 3 Days-Son Hyun-Joo.jpg
Park Yoo-Chun Son Hyun-Joo
Han Tae-Kyung Lee Dong-Whi
         
3 Days-Park Ha-Sun.jpg 3 Days-So E-Hyun.jpg 3 Days-Choi Won-Young.jpg 3 Days-Yoon Je-Moon.jpg 3 Days-Jang Hyun-Sung.jpg
Park Ha-Sun So E-Hyun Choi Won-Young Yoon Je-Moon Jang Hyun-Sung
Yoon Bo-Won Lee Cha-Young Kim Do-Jin Shin Kyu-Jin Ham Bong-Soo

 

Szerző:

              Belimszky Erika

Téma: Three Days

Dátum: 2015.03.07

Feladó: Erda

Tárgy: 3 days

Erika :)
Gratula, nagyon jó kis ismertető és szerintem a sorozat is nagyon ott van. Köszi, hogy feltetted!
E.

Dátum: 2015.03.08

Feladó: Erika

Tárgy: Re:3 days

Köszönöm szépen mindenkinek a dicsérő szavakat, nagyon örülök, hogy tetszett az ismertető, ez egy tényleg jó kis sorozat, szerintem biztos nem bánja meg aki megnézi...:-)

Dátum: 2015.03.07

Feladó: Kristóf Tibor

Tárgy: 3 days

Köszi, hogy felhívtátok erre a sorozatra a figyelmem :-) Olyan jó, hogy ajánlottátok. Ritkaság
Nagyon jó az összefoglaló, ma el is kezdem!
T.

Dátum: 2015.03.07

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: 3 Days

Szuper,hogy írtál erről a sorozatról is Unni.Olvastam a fórumokon,hogy elég vitatott téma lett,mert ügye Amerika keze is igen csak benne volt,a történések alakulásában,és ez sokaknak nem tetszett.Gondolom,hogy mindenki az igazságot látta,a dolgok mögött,de erről nem szabad beszélni.Érdekes,izgalmas film volt,Yoon Bo Won karaktere,még jobban feldobta a sztorit.:-) :-)

Dátum: 2015.03.07

Feladó: Erika

Tárgy: Re:3 Days

Na igen,hát szerintem is sok igazság van benne, emiatt is tetszett nagyon, abszolút ilyen az amerikai politika. A rendőrnő karaktere, nekem is kedvencem volt a filmben. ☺

Új hozzászólás hozzáadása