The Royal Tailor

Ismertető:

Ezúttal, egy nagyszerű  filmet szeretnék bemutatni, kicsivel több, mint, két órásra sikeredett, tavaly,  karácsonyi megjelenéssel. Engem lenyűgözött a film, pedig nincsenek hatalmas csatajelenetek,  mint a legtöbb történelmi filmben. Betekintést ad a királyi szabók életébe, sajnos, a szokásos emberi gyarlóságokkal, mint például,a féltékenység.

Dol Sok,  nagyszerű királyi szabó, már három királyt szolgált, és mint vezető szabó,  nagyszerű munkát végez, szívét, lelkét beleadja, minden munkájába. Rengeteg munkával, fáradtsággal jutott el eddig, és már csak egy lépés választja el, hogy egyszerű közemberből, nemessé váljon.Igen ám, de ekkor, bombaként robban az udvarban, egy tehetséges, fiatal szabó, aki divatot is próbál csempészni, a megszokott, unalmas és kényelmetlen, udvari öltözékbe.

Kang Jin, szabadelvű és gondolkodású férfi, nagyszerű szabó, született tehetség. A királyné, szeretné meglepni a királyt,és ezért megjavítattja vele, a király köntösét.Mivel remek munkát végez, a királynak is megtetszik a munkája, és vadászruhát készített vele. Idővel aztán, a királyi udvarban, mindenki vele varrat, divatos, új stílust teremt. A miniszterelnök azonban, nem nézi jó szemmel a változásokat,és felszólal a királynál,Kang Jin ellen. A király, vadászat közben, megismerkedik a hadügyminiszter lányával, és behívatja az udvarba,tetézve,a királynő magányosságát ezzel.

A királynő,annak idején, az előző király feleség jelöltjei között volt, és ezt a jelenlegi király, nem bírta megemészteni, ezért rá sem néz a királynőre, aki hiába igyekszik mindenben, a kedvére tenni. Az újonnan beiktatott ágyas, Soui úrnő, egy elkényeztetett, szívtelen nő. Mivel, még nem született utódja a királynak, ezért a királynő helyzete ingatag és még a Csingek sem ismerték el a királyt.

Dol Sok,  bár kedveli Kang Jin -t, de féltékenysége erősebb és Kang Jin tehetségét látva, nem bír a barátság mellett dönteni. Majd amikor Csing követek érkeznek az udvarba, Soui úrnőnek, a Kang Jin-től lopott tervekből,készít ruhát. Kang Jin, akit lenyűgöz, a királynő szépsége és kedvessége, elképesztő ruhát készít, a mellőzött királynőnek. Még a Csing követek is fejet hajtanak a királynő szépsége előtt. Már reménykedhetnénk, hogy jóra fordulnak a dolgok, de Soui úrnő ármánykodásának köszönhetően, a király féltékeny lesz Kang Jin-re, és árulással vádolja meg, Dol Sok segítségével.Kang Jin, hogy mentse a királynőt, bevall, olyan bűnt is, amit el sem követett. Dol Sok megkapja a remélt nemesi rangot, de a király többet nem hívatja.

Nagyszerű sztori, nagyon tetszett, mindenkinek csak ajánlani tudom.

 

Főszereplők:

         
The Royal Tailor-Han Suk-Kyu.jpg The Royal Tailor-Ko Soo.jpg The Royal Tailor-Park Shin-Hye.jpg The Royal Tailor-Yoo Yeon-Seok.jpg The Royal Tailor-Lee Yoo-Bi.jpg
Han Suk-Kyu Ko Soo Park Shin-Hye Yoo Yeon-Seok Lee Yoo-Bi
Dol-Seok Kong-Jin Queen King Royal Concubine Soui
       
The Royal Tailor-Ma Dong-Seok.jpg The Royal Tailor-Shin So-Yul.jpg The Royal Tailor-Bae Sung-Woo.jpg The Royal Tailor-Jo Dal-Hwan.jpg
Ma Dong-Seok Shin So-Yul Bae Sung-Woo Jo Dal-Hwan
Pan-Soo Wol-Hyang Je-Jo Dae-Gil

 

 

Szerző:

               Krisztina