The Moon That Embraces The Sun

Ismertető:

Mai összefoglalóm egy történelmi sorozat, 2012-es, 20 részes.
Szeretem ezt a sorozatot, nagyon tetszett a szereplők választása és a sztori is jó.
A történet idején, Sungjo király uralkodik és a király édesanyja, az özvegy királyné is erős befolyással bír az udvar politikájára. Mivel az öreg királyné úgy gondolja, hogy Sungjo király mostohatestvére, Ui Sung herceg veszélyt jelent a trónra, ezért koholt felségárulás vádjával kiadja a parancsot, Yoon Dae miniszternek, aki a szövetségese, hogy végezze ki a herceget. A királyi  sámánt, Ah Ri-t, eközben rémálom gyötri, képes a jövőbe látni és megálmodja, hogy a herceget megölik. Az éjszaka közepén, így elszalad a házához, de már csak annak lesz szemtanúja, ahogy Sung herceget Yoon Dae Kyung  miniszter megöli. A sámánt ráadásul észreveszik és mivel nem kívánnak szemtanút üldözőbe veszik, hogy megöljék. Ah Ri,  menekülés közben, beleesik egy szakadékba és elájul, így nem találnak rá, de kiadják a körözést ellene.


Mikor magához tér és sikerül felmásznia az útra, egy gyaloghintó elé veti magát, amiben a nemes hölgy, Yang Mi Kyong utazik, aki várandóssága végén jár és a városba tart. Nagyon megsajnálja a több sebből vérző sámánnőt és felveszi gyaloghintójába, átviszi az őt kereső őrségen is, Ah Ri pedig megjósolja neki, hogy lánya fog születni. A sámánnőnek, jóslata közben, ismét látomása lesz a születendő gyermek jövőjét illetően, mivel nagyon hálás megmentőjének, megígéri, hogy akár élete árán is megvédi a gyermeket.


Ah Ri-t, nemsokkal később elkapják és megkínozzák, kínhalálra ítélik. A kivégzése előtti estén, barátnője, a szintén sámán, Nok Young meglátogatja és Ah Ri megígérteti vele, hogy helyette is vigyázzni fog Mi Kyong kislányára. Elmondja neki látomását, miszerint a születendő gyermek egy napot jelképez a hold mellett, de ez a hold megfojtja, így meg kell óvnia tőle. Ah Ri-t másnap kivégzik. A kislány megszületik és a Yeon Woo nevet kapja. Eltelik 13 év és a koronaherceg, Lee Hwan megismerkedik egy palotai ceremónia során , Yeon Woo-val, aki véletlenül arra jár a palotában, ahol a herceg éppen kiszökni készül. Ugyanezen a napon, Nok Young, aki időközben a királyi fősámán lesz, felismeri Yeon Woo-t, látja a fényességet körülötte, ami a napot jelképezi. A két fiatal között nemsokára szerelem alakul ki és a lány bátyja, Heo Yeom a koronaherceg tanítója lesz. Nemsokkal később aztán eljön az ideje, hogy kijelöljék a leendő koronahercegnőt és Yeon Woo is a jelöltek között van, nem kérdés, hogy Lee Hwan herceg kit választana szíve szerint, ám az özvegy királynénak más tervei vannak. Gyakorlatilag, az öreg királyné és szövetségese eldöntötték, hogy a miniszter lányát, Bo Kyung-ot válasszák ki.


Számításukba azonban hiba csúszik, mert a koronaherceg is minden erejével segíti Yeon Woo-t, hogy megnyerje a versenyt. Amikor sikerül a tervük és Yeon Woo-t már készítik a koronahercegnői beiktatására, Nok Young-nak szörnyű látomása lesz, Yeon Woo haláláról és tudja, hogy rögtön cselekednie kell, mielőtt a lányt megölik.


Elhatározza, hogy egy méreggel megitatja, ami látszólag megöli, de miután megkapta a méreg ellenszerét visszatérhet az életbe. Tervét sikerül véghezvinnie, a koronaherceg majdnem beleőrül szerelme elvesztésébe és már az sem érdekli, hogy Bo Kyung-ot adják hozzá feleségül. Amikor már mindenki halottnak hiszi Yeon Woo-t , Nok Young messzire viszi a palotától az újraélesztett lányt és csak nyolc évvel később, inmár Wol sámánnövendékként tér vissza, aki nem emlékszik semmire a múltjából.


Útjaik, ismét kereszteződnek a koronaherceggel, aki tudtán kívül másodszor is beleszeret a lányba és a nyolc évvel ezelőtti események ismét felelevenednek.
Nagyon szép és izgalmas sorozat, ez az első film, amiben Kim Soo Hyun-t láttam és már itt is nagyon tetszett az alakítása. Kiemelném még a két fiatal színészt, aki ifjúkorában játszotta a főszereplőket, Kim Yeo Jung és Yeo Jin Goo, nagyon ígéretes színészek és szép emberek mindketten. Igazán jó volt ez a dorama és ajánlom mindenkinek, aki szereti az izgalmakat és a romantikát.

 

Főszereplők:

     
The Moon Embracing The Sun-Han Ga-In.jpg Kim Soo-Hyun The Moon Embracing The Sun-Jung Il-Woo.jpg
Han Ga-In Kim Soo-Hyun Jung Il-Woo
Heo Yeon-Woo/Wol Lee Hwon Prince Yangmyung
     
The Moon Embracing The Sun-Kim Min-Seo.jpg The Moon Embracing The Sun-Song Jae-Hee.jpg The Moon Embracing The Sun-Song Jae-Rim.jpg
Kim Min-Seo Song Jae-Hee Song Jae-Rim
Yoon Bo-Kyung Heo Yeom Woon

 

Szerző:

              Belinszky Erika

Téma: The Moon That Embraces The Sun

Dátum: 2020.04.17

Feladó: Szabina

Tárgy: The Sun and the Moon

Szia ezt a sorozatot magyarul nézted és ha igen akkor mi a magyar címe?

Dátum: 2015.02.04

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: The Monn That.....

Szuper film!!!Remek ismertető Unni :-) :-)

Dátum: 2015.02.04

Feladó: Erika

Tárgy: Re:The Monn That.....

Kösziii donszengem!☺☺☺

Új hozzászólás hozzáadása