The Master's Sun

Ismertető:

A mai összefoglalóm ismét a kedvenc kategóriás filmjeim közül való, elvileg horror és romantikus kategória és bár tényleg félelmetes egy-két jelenete, de horrornak semmiképpen nem mondanám. A főhősnő Tae Gong Sil, aki egy baleset miatt két évig kómában, élet-halál között lebegett és amikor magához tért, látni kezdte a szellemeket, akik jelen vannak mindenhol az emberek világában. A làny retteg tőlük, ők azonban addig követik, amíg nem teljesíti kérésüket, általában olyan dolgokkal kapcsolatosan amit ők már nem tudtak megtenni életükben. 

A film igazán horrorba illő jelenettel indul, az idő viharos, dörög és villámlik és Tae Gong Sil bemegy egy szobába, mert az újra megüresedett helyet ki kell takarítania, az itt lakó nagymama szelleme ugyanis rendszerint elüldözi a bérlőket. Persze meg is jelenik az öreg hölgy szelleme és a lány hiába menekül előle, végül beleegyezik, hogy elmenjen a nagymamát gyászoló családhoz és átadja nekik a pénzt, amit számukra gyűjtögetett. A közelben eközben egy nagy szálloda és bevásárlóközpont, a Kingdom tulajdonosa, Joo Joong Won, tárgyalást folytat egy számára fontos földterület tulajdonosával, egy özvegyemberrel, aki feleségét 2 éve elvesztette és azért nem akarja eladni a házát, mert úgy gondolja, hogy halott felesége azt üzente neki, hogy ne adja el, ne menjen el innen. Mikor az igazgató rákérdez hogy adta ezt tudtára, elmondja, hogy a rózsa, amit gondoz mindig szépen virágzott, mikor szóba került a ház eladása rögtön elszáradt, csak amikor elhatározta, hogy marad, nem ìrja alá a szerződést vírult ki újra. Az elnök odalépett a fehér rózsához és levágta a virágot, mondván, így már nincs akadálya a szerződéskötésnek. Az úton hazafelé aztán meglátnak egy fehér esőkabátos stopost az útszélen és az elnök utasítására a titkára továbbhajt, pár méter után azonban hirtelen beletapos a fékbe és megáll, mert egy alak tűnik fel előtte. A stoppos, aki nem más, mint Tae Gong,  eközben beszáll a kocsiba és leveszi kapucniját, elmondja, hogy Szöulba tart és egy öreg hölgy azt mondta neki, hogy nemsokára jön egy autó és az majd felveszi. Az elnök így kénytelen eltűrni a lányt a kocsijában, aki a férfi papírjaiba belenézve rájön, hogy a Kingdom elnöke.

Rövid utazás után aztán Tae Gong az ablakon kitekintve ismét meglát egy szellemet aki kinézte magának, hogy utolsó kívánságát teljesítse és megkéri a titkárt, hogy álljon meg a következő pihenőnél. A zaklatott Tae Gong amikor kiszállnak az autóból a férfihoz menekül az üldözője elől és rájön, hogy amikor megérinti az elnököt a szellemek eltűnnek.A lány ezután teljesíti a szellem kérését és vesz neki egy üveg sojut, kedélyesen beszélget vele, sőt, elfogadja a felkínált italt tőle. Az elnök, aki mindezt látja, mert távolról figyeli Tae Gong-ot, biztos benne, hogy a lány  nem normális. Amikor titkára megérkezik, beszáll a kocsijába és utasítja, hogy induljanak, így a lányt otthagyják. Az autóban aztán észreveszi, hogy Tae Gong esőkabátja ottmaradt és ahogy felemeli, látja  hogy a fehér rózsa, amit nemrég az özvegy férj házában levágott ott van az ülésen.Hazatérve, Tae Gong elhatározza, hogy eléri, mindig az elnök mellett lehessen, így el is megy a Kingdomba, hogy találkozhasson vele. A férfi jelenleg az áruházuk modelljének és focista vőlegényének, Yoo Hye Sung-nak  esküvőjét szervezi, amit a Kingdomban fognak tartani, ezàltal is reklámozva az áruházat. Miközben Joo Joong Wont keresi kihallgatja a  vőlegény és az elnök beszélgetését egy zsarolólevélről, amihez egy fotót mellékeltek, a képen a focista láthatóan házasodni készül, de nem a jelenlegi ara a menyasszony. A hallgatozó Tae Gong előtt egyszercsak megjelenik egy szellem és elmondja, hogy a volt menyasszonya a focistának és szeretné, ha átadna neki egy üzenetet. Az elnök azonban észreveszi a lányt és megakadályozza, hogy a focista közelébe jusson, azonban, mivel Tae Gong a volt osztálytársa a menyasszonynak, meghívót kap az esküvőre és el is megy, előtte azonban magához veszi a halott lány dobozát, amit át kell adnia a focistának. Sikerül kézbesítenie a dobozt és a fiú megtudja, hogy volt szerelme meghalt és mivel tudta, hogy gyógyíthatatlan beteg,  mondta le az esküvőjüket. Átadja a lány üzenetét, hogy várja a közös fájuknàl és amikor a fiú odaér pár másodpercre együtt lehet halott szerelmével. A Kingdomba visszatérve aztán lemondja esküvőjét és átadja Tae Gong üzenetét az elnöknek, miszerint egy halott lány szellemèt látta mellette, amikor legutóbb találkoztak.Joo Joong Won megdöbben az üzenettől és rögtön felkeresi a lányt, aki a többnapos kialvatlanságtól, szinte kómában mossa ruháit a ház tetején. Az elnököt meglátva rögtön átöleli és arra kéri, hogy vele aludhasson, aki erre döbbenten ellöki magától. 

Tae Gong probálja vele megértetni, hogy a szellemektől való félelme miatt kéri erre, nem, mint nő a férfit, az elnök egyenlőre hajthatatlan, de elgondolkozik a lánytól hallottakon. Tae Gong így újabb taktikát eszel ki, hogy a férfi közelében lehessen és takarítónőként kezd dolgozni a Kingdomban. A bevásárlóközpont elhíresül a médiában egy állítólagos szellem miatt, amit az áruház szökőkútjában fényképeztek le és mivel Tae Gong kideríti mi történt valojában a diáklány szellemével, az elnök hinni kezd a lány képességeiben és amikor a tűsarkú cipő szellemének történetére is fényt derít a lány, az elnök egyezséget ajánl neki. Megegyeznek, hogy Tae Gong mellette lehet, felveszi dolgozni az áruházba, a lány pedig kideríti az igazságot a Joo Joong-ot követő szellemről. A sorozat sok esetben nagyon poénos, ám vannak nagyon szomorú és megindító jelenetei is. A szellemvilág alakjait az első pár rémisztő kép után megszokja a néző és nem tűnnek már félelmetesnek.

A szokásos csavar, ami a koreai sorozatokat olyan élvezetessé teszi, ebben a filmben is megvan, izgalmakban szintén bővelkedhetünk a sorozatot nèzve. A zenéit imádtam, azóta is mindig hallgatom. Ajánlom azoknak, akik szeretik a romantikus sorozatokat, egy kis plusszal fűszerezve.

Főszereplők:

       
The Master's Sun-So Ji-Sub.jpg The Master's Sun-Kong Hyo-Jin.jpg The Master's Sun-Seo In-Guk.jpg Kim Yoo-Ri
So Ji-Sub Kong Hyo-Jin Seo In-Guk Kim Yoo-Ri
Joo Joong-Won (Master) Tae Kong-Sil (Sun) Kang-Woo Tae Yi-Ryung
         
L Masters Sun-Choi Jung-Woo-2.jpg Kim Mi-Kyung Masters Sun-Lee Jong-Won-2.jpg  
L Choi Jung-Woo Kim Mi-Kyung Lee Jong-Won  
Joo Joong-Won (young) Kim Gwi-Do Joo Sung-Ran Do Seok-Chul  

 

Szerző:

              Belinszky Erika