The Legend

Ismertető:

Mai összefoglalóm is egyik nagy kedvenc filmemről szól, bár azt bevallom azért, hogy el kellett telnie azóta hosszú időnek, hogy újra megnézzem és a kedvenc kategóriába soroljam. Először ugyanis 2013-ban láttam és akkor voltak olyan részek benne, amik számomra eléggé durvák voltak, de alapból már akkor is tetszett a sorozat. 2007-ben készítették, 24 részes, nagyon sikeres volt, Japánban és Koreában is.


A történet, magával a legendával indul, ami egészen az emberiség kezdetére nyúlik, amikor is még törzsekben éltek az emberek, két nagyobb törzs, a Tigris és a Medve törzs voltak az uralkodóak. A Tigris, nem ismert kegyelmet,mindenkit elpusztítottak és világuralomra törtek, vezetőjük pedig a kemény női harcos, Kajin, aki a tűz erejét birtokolta. A medve törzs vezetője Seoh pedig nem akarta tovább folytatni az esztelen öldöklést és háborúzást, sajnálta az embereket, akik meghaltak. A Mennyek fia, Hwangwoong úr, aki megakarta állítani Kajin törzsét, elvette tőle a tűz erejét, egy drágakőbe zárta és Seoh-nak adta, a Medve törzs vezetőjének. A lány, nemcsak a tűz erejét, de a nagyúr szívét is elnyerte és nemsokára már a gyermekét várta Hwangwoong-nak. A nagyúr, amikor elvette a tűz erejét Kajintól, a három őselemből létrehozta a béke őrzőit, a Fehér tigrist, a Teknős kígyót és a Kék sárkányt.


Kajin-t, aki belehalt volna a csatában szerzett sérülésébe a nagyúr meggyógyította és a harcos amazon beleszeretett, így amikor megtudta, hogy Seoh tőle vár gyermeket, megtámadták őket és az akkor született babát elrabolva anyjától, egy hatalmas szakadék peremén állva, le is dobta a gyereket, de a nagyúr megmentette a kisfiát. Seoh azonban ezt már nem láthatta, mert haragja miatt, a tűz ereje átvette az uralmat felette és már nem tudta visszafogni a mindent elpusztító tűzsárkányt. A nagyúr ekkor előhívta a három őrzőt, de ők sem tudták a Fekete Főnixet elpusztítani, így a nagyúrnak kellett a mennyei íjjal lelőnie, Kajin pedig öngyilkos lett. Mivel szerelmét kellett megölnie, Hwangwoong nagyon szomorú volt, az őrzőket bezárta négy jelképbe, amit az emberekre hagyott. Elmondta, hogy az őrzők akkor támadnak fel újra, ha az igazi Joosin király megszületik, amikor a Joosin csillag felragyog az égen. Amikor aztán, kétezer év elteltével felragyog a Joosin csillag az égen, nem is csak egy, de két fiúgyermek születik, már csak az a kérdés, melyik az igazi király?


Az egyik herceg, Daemdook, másik pedig unokatestvére, Ho Gae herceg, akinek anyja, mindent elkövet, hogy fiát tekintsék az igazi Jooshin királynak. Amikor pedig a király megbetegszik és magához hívatja a vidéken nevelkedő, 15 éves Daemdook  herceget és apját, elismeri az egész palota előtt a haldokló uralkodó, hogy tudja, hogy a mennyek akarata szerint Daemdook az igazi király. A trónra, így Daemdook herceg apját ülteti, mivel még nem uralkodhat egyedül, ezért Ho Gae herceg anyja, lázadásra buzdítja férjét, de  mivel az nem hajlandó erre, ezért arra a lépésre szánja el magát, hogy a királyi gyógyítóval akarja megmérgeztetni az uralkodót.

A lassan ölő méreg tüneteit, a fiatal Daemdook herceg felfedezi és Ki Ha, a sámánnak tanuló lány segítségével apjának ellenszert adnak a méreg ellen. Az árulást azonban lebuktatja és a királyi gyógyítót lefejezteti, a fejet pedig elviszi, Ho Gae anyjának, a mérget tartalmazó üveggel együtt. A herceg választás elé állítja unokatestvére anyját, vagy elismeri, hogy részt vett a merényletben, vagy fiát, Ho Gae-t sem kíméli. Amikor a nő megissza a mérget és fia szemeláttára meghal, Ho Gae bosszút fogad Daemdook ellen és örökre ellenségévé válik. A harc a királyságért egyre inkább eldurvul és mire felnőnek mindketten, valóban teljesen szembefordulnak egymással, a jelképek őrzői pedig tudják, hogy itt az idő, amikor végleg elválik, hogy ki az igazi Jooshin király.

A sorozat első pár része gyakorlatilag egy bevezető ebbe a mesébe, érdekesség, hogy a rendezője ugyanaz, aki később a Faith-t is rendezte. Minden résszel egyre izgalmasabb és látványosabb, Daemdook herceg pedig nagyon szerethető karakter.
A fantasy kedvelőknek kötelező sorozat, szerintem.

 

Főszereplők:

         
The Story of the First Kings Four Gods-Bae Yong-Jun.jpg The Story of the First Kings Four Gods-Yoo Seung-Ho.jpg The Story of the First Kings Four Gods-Moon So-Ri.jpg The Story of the First Kings Four Gods-Park Eun-Bi.jpg The Story of the First Kings Four Gods-Kim Eun-Seo.jpg
Bae Yong-Jun Yoo Seung-Ho Moon So-Ri Park Eun-Bin Kim Eun-Seo
Dam-Deok Dam-Deok (teen) Seo Gi-Ha Seo Gi-Ha (teen) Seo Gi-Ha (child)
       
The Story of the First Kings Four Gods-Lee Ji-A.jpg The Story of the First Kings Four Gods-Shim Eun-Kyung.jpg The Story of the First Kings Four Gods-Oh Gwang-Rok.jpg The Story of the First Kings Four Gods-Phillip Lee.jpg The Story of the First Kings Four Gods-Park Seong-Woong.jpg
Lee Ji-A Shim Eun-Kyung Oh Gwang-Rok Phillip Lee Park Sung-Woong
Suzini Suzini (teen) Hun Go Chu -Ro Joo Mo-Chi
         
The Story of the First Kings Four Gods-Yun Tae-Young.jpg The Story of the First Kings Four Gods-Park Sang-Won.jpg The Story of the First Kings Four Gods-Kim Seon-Kyeong.jpg The Story of the First Kings Four Gods-Choi Min-Soo.jpg The Story of the First Kings Four Gods-Park Seong-Min.jpg
Yoon Tae-Young Park Sang-Won Kim Sun-Kyung Choi Min-Soo Park Sung-Min
Yeon Ho-Gae Yeon Ka-ryeo Yeon Ka-Ryeo`s wife Dae Jang-Ro Sa Ryang

 

Szerző:

             Belinszky Erika

Téma: The Legend

Dátum: 2015.02.12

Feladó: Moniiiika

Tárgy: Legend

Erika.
bocs nem tudok elég jó magarul, ez az sorozat olyszép és nagyon szereteem. Jó nagyon és szép amit írt rollae.
Gamsahamnida

Dátum: 2015.02.12

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Legend

Kedves Mónika!
Örülök, hogy neked is tetszett, én is szeretem, a történetet, a szereposztást és a zenéjét is nagyon!!:-):-)

Dátum: 2015.02.11

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: The Legend

Szupi Unni,hogy feltetted ezt a klasszikust.Imádom!Ezer kösssssszi!!! :-)

Dátum: 2015.02.11

Feladó: Erika

Tárgy: Re:The Legend

Nagyon szívesen donszengem, tudod, te fertőztél meg ezzel a filmmel..☺☺

Új hozzászólás hozzáadása

Szavazás

Tetszenek a fantasy elemek,a történelmi sorozatokban?

Igen (8)
67%

Nem (1)
8%

Ebben igen (2)
17%

Ebben sem (1)
8%

Összes szavazat: 12