The Last

Egy teljesen más jellegű sorozatról szól a mai összefoglalóm, mint amiről általában írni szoktam, ugyanis, inkább a gengszterfilmekhez sorolnám ezt a doramát. A  JTBC csatornán játszották, 16 résszel, 2015 végén.

A főszereplő, Jang Tae Ho, aki egy befektetési tanácsadó cég igazgatója elvileg, gyakorlatilag azonban, a maffia pénzével erősítette a cég helyzetét. Éppen, amikor már azt hiszi, hogy minden tervei szerint alakul és nagyon nyeregben érzi magát, barátnője, Jung Min kezét is megkéri, beüt a derült égből villámcsapás. Kezdődik azzal, hogy a barátnő visszautasítja a lánykérést és közli, hogy amikor már legalább egymilliárd won áll rendelkezésére akkor megy hozzá. Aztán, amikor hirtelen változik a tőzsde, nemcsak a saját és ügyfeleik, de még a maffia pénzét is elveszítik.

Barátjával és üzlettársával, tudják, hogy nincs mese, menekülniük kell, méghozzá azonnal. Csakhogy ekkor már az azonnal is késő és a maffia kocsijukkal együtt dobja a vízbe őket, ahonnan csak Tae Ho menekül ki és bosszút esküszik, barátjáért, aki megfulladt. Mivel, eddigi életét már soha nem tudja visszaszerezni, bujkálni kezd, pár napig még telik pénzéből jó szállodára, később azonban már a legolcsóbb motelt sem tudja kifizetni, éhezik és az utcán alszik, hajléktalanok között.

Így ismerkedik meg a Szöuli utcák koldusaival, akik közül,  van aki befogadja, de a legtöbbjük elutasító és ellenséges egy újabb vetélytárssal szemben. A koldulás ugyanis, itt is nagyüzemben folyik, persze a legkevesebb pénzt, maguk a koldusok kapják. Tae Ho, hamar feltalálja magát köztük és amikor a rangidős, sánta koldust legyőzi, a többiek úgy veszik, hogy átvette a hatalmat a körzetben. Mivel, Tae Ho, mindenben maximalista, elhatározza, hogy ez lesz az út, társadalmi pozíciójának visszaállítására. Persze, korántsem egyszerű ez az út, de úgy dönt, hogy végigjárja és a többi körzet főnökét és a fő gengsztert is kiüti a helyéről.

A koldusok között, azért barátokra és segítőkre is talál, Cha Hae Jin, a csődbement k-pop menedzser és az egyik nagyfőnök, Ryoo Jong Goo, a lecsúszott, de még nagy tekintélynek örvendő boxbajnok személyében. A gengszterfőnök, Kwak Heung Sam azonban semmitől sem riad vissza, ahogy közvetlen beosztottai sem, így Tae Ho-nak nagyon kell vigyáznia, hogy el ne taktikázza magát, hiszen akkor, mint minden hasznavehetetlenné vált koldus, a "gyárban " fogja végezni. Így nevezik ugyanis azt a helyet, ahol a nemkívánatos embereket hasznosítják, szerveiket kiveszik és eladják.

Eléggé kemény film, így gyenge idegzetűeknek nem igazán ajánlom, de egyébként remek a szereplőgárda és nagyon izgalmas, fordulatos sorozat, tényleg jó példája, az egyszer fent, máskor lent esetének.
A Vikin nézhető, magyarul is.

 

Underground

Park Jae Woon (박재웅)