The King's Face

Ismertető:

Egy újabb, nagyszerű, történelmi sorozat, a 2014-es év végéről. A sorozatot a KBS 2 tv csatorna vetítette le és 23 részen keresztül izgulhatunk, egy tökéletes trónörökösért.Ezt a témát, ugyan, már nem először dolgozták fel, de az arcelemzést, most ismerhetjük meg igazán. Korábban, már láttam egy történelmi filmet, ahol szintén ez volt a sztori, nagyon érdekes, ahogy a különböző vonások, beszélnek tulajdonosorsáról,jövőjéről.


A sorozat elején, rögtön a közepébe vágunk. Megismerhetünk, egy nagyon ellenszenves királyt, aki féltékeny, a tökéletes adottságokkal született fiára. Seonjo királynak, három fia is született, de az igazi problémák, abból adódtak, hogy egyik sem a királynőtől, hanem ágyasaitól. Ezért, a trónörökös személyének kérdése, nagyon nehéz volt. 

A legidősebb fiú, Imhae herceg, nehezen kezelhető, erőszakos ember volt, nem királynak való. A testvére, vérszerinti, Gwanghe herceg, pont a szöges ellentéte, nagyszerű tulajdonságokkal, igazi, királynak való egyéniséggel. A legkisebb fiút,Sinseong herceget, erőskezű anyja befolyásolta,és Ő volt a legközelebb a király szívéhez. A királyt pedig egész életében,a legjobb arcolvasó szavai befolyásolták, aki szerint, belőle sohasem válik jó király, zsarnok, népe által soha el nem ismert lesz. Nekem itt a sztori kicsit sandított, mivel igen hosszú uralkodást tudhatott magáénak a király, 1567-1608-ig. Visszakanyarodva a történethez, a koronaherceget, árulással vádolják meg és letartóztatják.

A herceg visszaemlékezése következik, hogyan is lett belőle koronaherceg, hiszen Ő volt, akit a legkevésbé akart a király kinevezni. Gwanghe-t, nagyon érdekelte az arcolvasás,és gyakran látogatta a volt királyok arcképcsarnokát, ahol az arcolvasás nagykönyvét őrizték. Egy véletlen találkozás, ismét összehozza gyermekkori szerelmével, Gae Hee-vel.A lány, kölcsöndja a hercegnek az arcolvasás könyvét, ami apja tulajdona, aki királyi tudós. Ezzel, egy olyan lavinát indít el Gae Hee, ami az egész családjára végzetes lesz. A könyvben ugyanis, megíródott, hogy mindenki egyenlőnek születik és bárkiből lehet király, ha megvannak hozzá az adottságai. Ezek a mondatok, árulással érnek fel. Így keveredik, szintén gyanúba, a Nagy Szövetség is, akik teljesen a hazájukért, az ártatlan emberekért alakultak, ugyanis a határmenti területeken, a Japánok, folyamatosan rettegésben tartották,az embereket, a király pedig teljesen figyelmen kívül hagyta  ezt. A szövetség vezetője, Jung Yeo Rib, folyamatosan visszaverte a Japánok támadásait, aminek híre a királyhoz is eljutott, de ahelyett, hogy elismerte volna érdemüket, árulásért kiírtotta az egész szövetséget.

Bár, ebben közrejátszott, akaratlanul is a szövetség alvezére, Kim Do Chi, aki embereket küldött a királyi könyvtárba, azt remélve, hogy megszerzi a könyvet. Kim Do Chi élte túl egyedül a mészárlást és megfogadta, hogy újraépíti a szövetséget és megvalósítja a kitűzött eszméket. Időközben, a herceg és Gae Hee között újra feléledt a szerelem, de ez a katasztrófa elsodorja egymástól őket. A király legfőbb arcolvasója pedig, Gae Hee személyében találja meg a király Jobbik felét. Eszerint, ha a király, ágyasává teszi, Ga Hee-t, kiegészítené, nem uralkodásra termett arcát és egyéniségét, de mivel egy áruló lánya, a király, mégis inkább rabszolgának küldi, anyjával együtt, apját pedig kivégezteti.

Ráadásul, a lavinát elindító könyvet,a lány,  azt hiszi, a herceg adta át apjának, a királynak és ezzel a családja halálos ítéletét írta alá. Édesanyjával szállítják,kirendelt, állami rabszolgának. Útközben, a szövetség megmaradt tagjai próbálják kiszabadítani őket, de menekülés közben, Gae Hee anyját megölik. Kim Do Chi menti meg Gae Hee-t,és éveken keresztül együtt próbálják a szövetséget újraéleszteni. Közben, a herceg halottnak hiszi Gae Hee-t,és mindenért magát okolja. Az évek alatt, semmi nem változik, bár Ő a legrátermetebb, de apja hallani sem akar arról, hogy koronaherceg legyen. Egyedül, a királynő hisz benne,és saját fiaként kezeli a herceget. Az álnok ágyas, Gwin Kim úrnő is, Gwanghe hercegben látja fia legnagyobb riválisát, így aztán, egy vadászat során el is tervezi, hogy Gwanghe-t baleset éri majd, de terve fordítva sül el és Sinseong herceg sérül meg. Gae Hee, időközben, nagyszerű harcos és kiváló íjjász lett. Bosszútól vezérelve, megpróbál végezni a herceggel, de Sinseong-ot találja el, véletlenül. Sinseong, mielőtt elájul, Gwanghe-t vádolja meg a merénylettel. Gwanghe, hiába próbálja meg ártatlanságát bizonygatni, nem hisz neki senki,és először börtönbe kerül, majd kap egy kis időt, hogy bizonyítsa ártatlan, de ismét szerelmével kerülne szembe, ha felfedné a valódi tettes kilétét. 

Kim Do Chi, egy befolyásos miniszter kegyeibe férkőzik,és bekerül a királyi arcolvasók közé, ezt persze a király legjobb arcolvasója nem nézi jó szemmel. Igazi riválisát látja a fiúban és nagyravágyást, amiben nem ismer határokat. Gae Hee és Kim Do Chi, bár nagyon közel állnak egymáshoz, Gae Hee, igazi szerelmét nem tudja elfelejteni és, bár borzasztóan haragszik a hercegre, de nem tudná bántani. Az igazság is hamar kiderül, visszatérése után, miszerint a herceg, soha nem árulta el, a könyvet sem Ő adta át a királynak, mindig kiállt mellette. Amikor aztán Gae Hee szembesül a tényekkel, elhatározza, hogy tűzön-vízen át kitart a herceg mellett. Csakhamar, szembekerül Kim Do Chi-vel is, aki félretette a szövetség terveit,és csak saját magával foglalkozik, a trónra akar kerülni.

Nehéz időszak következik, a Japánok betörnek, lemészárolják a lakosságot,és a hadsereg fegyverei elavultak. A fontosabb erődök elesnek, a főváros, a palota is veszélybe kerül.A király, a palota elhagyását látja a legmegfelelőbbnek. A herceg maradni akar, segíteni az embereket, meggyőzi apját, hogy nevezze ki koronahercegnek és Ő, egyedül marad a palotában és megvédi. Mivel ez amolyan, öngyilkos cselekedet lenne, a király beleegyezik. Azonban, nem is sejti, hogy mennyire ügyesen helytáll majd a herceg és a háború hősévé válik.


Nagyszerű sorozat, mindenkinek ajánlom, izgalmas, érdekes, részről-részre izgalmasabb és, ha kicsit ismerjük a koreai történelmet, akkor tudjuk is, hogy ki lesz a következő király.

 

Főszereplők:

         
The King's Face-Seo In-Guk.jpg The King's Face-Jo Yoon-Hee.jpg The King's Face-Lee Sung-Jae.jpg The King's Face-Shin Sung-Rok.jpg Kim Gyu-Ri
Seo In-Guk Jo Yoon-Hee Lee Sung-Jae Shin Sung-Rok Kim Gyu-Ri
Prince Gwanghae Kim Ga-Hee King Seonjo Kim Do-Chi Gwiin Kim
         
The King's Face-Im Ji-Eun.jpg The King's Face-Park Joo-Hyung.jpg The King's Face-Yoon Bong-Kil.jpg Jo Won-Hee Kim Hyun-Sook
Im Ji-Eun Park Joo-Hyung Yoon Bong-Kil Jo Won-Hee Kim Hyun-Sook
Queen Park Prince Imhae Im Young-Shin Kim Doo-Seo Ga-Hee's mother
         
The King's Face-Ahn Seok-Hwan.jpg The King's Face-Song Min-Hyung.jpg The King's Face-Kim Bang-Won.jpg The King's Face-Lee Byung-Joon.jpg The King's Face-Kim Myung-Gon.jpg
Ahn Seok-Hwan Song Min-Hyung Kim Bang-Won Lee Byung-Joon Kim Myung-Gon
Lee San-Hae Yoo Seung Kang Jin-Yeol Kim Gong-Ryang Eunuch Song
         
The King's Face-Lee Ki-Young.jpg The King's Face-Choi Cheol-Ho.jpg The King's Face-Lee Tae-Kyung.jpg The King's Face-Lim Soo-Hyun.jpg The King's Face-Choi Gang-Won.jpg
Lee Ki-Young Choi Cheol-Ho Lee Sang-In Lim Soo-Hyun Choi Gang-Won
Ko San Jung Yeo-Rib Jin-Young Song-Wol Oh-Gil
     
The King's Face-Jung Moon-Yeob.jpg The King's Face-Ko In-Beom.jpg The King's Face-Baek Jae-Jin.jpg
Jung Moon-Yeob Ko In-Beom Baek Jae-Jin
Sam-Gil Jang Soo-Tae Moo-Cheol

 

Szerző:

          Belinszky Krisztina

 

Téma: The King's Face

Dátum: 2017.08.25

Feladó: Szabóné Bedécs Mária

Tárgy: Téma: The King's Face

köszönöm szépen az ismertetőt, nagyon szerettem volna megnézni de sajnos nem tudom ,mert nem találom a feltöltött a részeket . Szépen megköszönném ha tudna valaki segíteni :)

Dátum: 2015.06.01

Feladó: Erda

Tárgy: The King's Face

Nagyon szuper az ismertető - sorozat is! :-)
Gratula és köszi! :-) :-)

Dátum: 2015.06.01

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: Re:The King's Face

Köszönöm Erda.☺☺☺

Dátum: 2015.06.01

Feladó: Erika

Tárgy: King Face

Nagyon szuper lett az összefoglaló donszengem, már alig várom, hogy lássam ezt a jó kis sorit!☺

Dátum: 2015.06.01

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: Re:King Face

Köszönöm Unni,nem fogsz csalódni.☺☺☺☺☺☺☺

Új hozzászólás hozzáadása