The King Two Hearts

Ismertető:

Úgy gondoltam, ma szintén egy kedvenc kategóriás filmemet foglalom össze, ami tulajdonképpen mese, felnőtteknek, némi politikai színezettel, de összességében a lényeg, hogy nagyon jól sikerült a sorozat, ami 2012-es készítésű. A sztori egy fikció, miszerint, Dél-Korea államformája szerint alkotmányos monarchia. Első pár percben megismerhetjük a két koronaherceget, az idősebb Lee Jae Gang-ot és a fiatalabb, Lee Jae Haa-t. Jae Gang-ot az iskolában megtámadja egy idősebb fiú, de öccse, bátran kiáll mellette és megvédi,  közben megsérül, a támadó egy golyóstollal a  karjába szúr. Miközben bátyja ápolja sebét, Jae Haa elmondja, hogy biztosan soha nem szeretne király lenni, tehát testvére nagyon vigyázzon magára, nehogy neki kelljen uralkodnia helyette. Legközelebb már felnőttként látjuk a koronahercegeket, időközben, Jae Gangból király lett, nyugodtságával és határozott, de jó természetével, szeretett uralkodója lett országának.

Öccse,  Jae Haa pont ellenkezője, viselkedése örökös problémák forrása, bátyja így katonai kiképzésre küldi, hátha tanul egy kis engedelmességet, de legalább több zűrt nem okoz addig alapon. Mivel Jae Gang-nak szívügye, hogy a két Korea újból egyesülhessen, az északkal folytatott tárgyalásokon sikerült elérniük, hogy észak és Dél-Korea közösen indítson csapatot,  a Japánban megrendezett, katonatiszti világbajnokságon, amit a nemzetek békéjét elősegítendő rendeznek meg. A király nézeteit osztja és támogatja erőfeszítéseiben az egyesítésért, északi oldalról, egy magas rangú vezető ,Kim Nam II, aki saját lányát, a férfiasan kemény, kitűnő harcművész és katonai kiképzőt, Kim Hang Ah-t is beállítja az északiak által az egyesített csapatba kiválasztott emberek közé. Hang Ah-nak először egyáltalán nincs ínyére, hogy részt vegyen a világbajnokságon, de felettese ígéretére, hogy megtalálja a számára megfelelő férjet, mégiscsak belemegy, hiszen eddig minden férfit elriasztott keménysége , pedig már nagyon szeretne párt találni.

A király és a lány apja aztán úgy gondolják, hogy mi lehetne jobb a két ország egyesítésére, mint a két fiatal házassága és az ismerkedésre, remek alkalom a közös csapat a bajnokságra, így a léhűtő Jae Haa koronaherceg is bekerül a nemzetek katonai versenyére válogatott koreai csapatba. Persze, az ifjú hercegnek semmi kedve nincsen ehhez, de bátyja kényszeríti a részvételre, így Jae Haa nem nagy lelkesedéssel vág neki a versengésnek. A felkészülés egy északi katonai táborban folyik, rögtön, ismeretségük első pár percében sikerül is elérnie, hogy Hang Ah móresre tanítsa, ráadásul egy szobába kerül a fanatikus északi katonával, Lee Kang Suk-kal. Eleinte nem tud kijönni bátyja, főtitkárának, Eun Gyu Tae-nek fiával, Eun Shi Gyung-al sem, aki ráadásul rendíthetetlen eszméivel, becsületességével, élete fontos küldetésének tekinti a versenyt és a felkészülést. Az együtt töltött idő és az átélt kalandok aztán jó barátokká kovácsolják őket és Shi Gyung beleszeret Jae Haa húgába, Jae Shin hercegnőbe.

Az uralkodónak eközben, meggyűlik a baja egy nagyhatalmú, amerikai, de koreai származású emberrel, az M club vezetőjével,John Mayer-rel, koreai nevén, Kim Bong Goo-val. A főtitkár pedig, aki immár 30 éve a királyi családot szolgálja, belekeveredik az M club ügyeibe és ezzel sakkban tartva, kiadja az uralkodó tartózkodási helyét, aki feleségével pihenni indult, titokban, vidéki házukba. A merénylők, így megtalálják és megölik a királyi párt, közben , a véletlenül látogatóba érkező Jae Shin hercegnőt pedig,  aki így szemtanúja volt a merényletnek, lelökik egy szikláról és elveszíti emlékeit, lebénul és tolókocsiba kényszerül. Dél-Korea trónja üresen marad, tehát, bár soha, egyetlen porcikája sem akarta, mégis Jae Haa kell legyen a következő király. A mély gyászában sújtott fiúnak, bátyja emléke erőt ad a feladathoz és társa ebben, a feleségének kijelölt, Hang Aa, akivel mégiscsak sikerül, minden különösebb külső erő hatása nélkül szerelembe esnie. Elfoglalja tehát a trónját és felveszi a harcot bátyja gyilkosaival, az M club-al.

A sorozat rendkívül izgalmas, egyáltalán nem mindennapi és a szereposztás is kiváló, Lee Seung Gi fantasztikus, mint Jae Haa koronaherceg és Ha Ji Won is felejthetetlen a kemény, de naív északi nő szerepében. Nagyon szimpatikus karakter és szintén remek alakítás, Shi Gyung, akit Cho Jung Seok játszott. A filmben színvonalas akció is van, rengeteg fordulat, látványos jelenetek. Mindenkinek ajánlom, muszáj megnézni kategória!!

 

Főszereplők:

         
The King 2hearts-Ha Ji-Won1.jpg The King 2hearts-Lee Seung-Gi1.jpg The King 2hearts-Yoon Je-Moon1.jpg The King 2hearts-Lee Yoon-Ji1.jpg The King 2hearts-Jo Jung-Suk1.jpg
Ha Ji-Won Lee Seung-Gi Yoon Je-Moon Lee Yoon-Ji Cho Jung-Seok
Kim Hang-Ah Lee Jae-Ha John Mayer Lee Jae-Shin Eun Shi-Gyung
    (Kim Bong-Goo)    
         
The King 2hearts-Lee Sung-Min (1968).jpg The King 2hearts-Yoon Yeo-Jung.jpg The King 2hearts-Lee Soon-Jae.jpg The King 2hearts-Jeong Man-Sik.jpg The King 2hearts-Kwon Hyun-Sang.jpg
Lee Sung-Min Youn Yuh-Jung Lee Soon-Jae Jeong Man-Sik Kwon Hyun-Sang
King Lee Jae-Gang Bang Young-Sun Eun Gyu-Tae Lee Kang-Suk Yeom Dong-Ha
         
The King 2hearts-Choi Kwon.jpg The King 2hearts-Lee Yeon-Kyung.jpg The King 2hearts-Lee Do-Kyeong.jpg The King 2hearts-Samantha Daniel.jpg The King 2hearts-Jeon Kuk-Hwan.jpg
Choi Kwon Lee Yeon-Kyung Lee Do-Kyeong Samantha Daniel Jeon Kuk-Hwan
Kwon Young-Bae Park Hyun-Joo Kim Nam-Il Bongbong Hyun Myung-Ho

 

 

Szerző:

             Belinszky Erika

Téma: The King Two Hearts

Dátum: 2015.01.21

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: The King Two Hearts

Nagyszerű sorozat,szupi ismertető Unni ☺

Dátum: 2015.01.21

Feladó: Belinszky Erika

Tárgy: Re:The King Two Hearts

Köszi donszengem!

Új hozzászólás hozzáadása