PUSZTÍTÓ SZENVEDÉLY

The King Loves

Egyelőre csak reménykedem, hogy az MBC következő történelmi sorozata hasonlítani fog a nagy klasszikusokhoz, mint pl. a „Silla királyság ékköve”, a „Deep Rooted Tree”, vagy a „Damo”, mert hozzájuk hasonlót bizony elég régen láttam. Igaz, az előre leforgatott sorozat 40 részes, de ha igazán jó, ki bánja? Sőt, ha nagyon-nagyon jó, akkor még a dupláját is izgatottan nézi az ember, nem?

Miről is fog szólni?

A sorozat forgatókönyvét Song Ji-na írta Kim Yi-ryung azonos című regényének alapján. A sztorinak annyiban van valós alapja, hogy Chungseon király tényleg élt (ő volt Korjó 26. királya), sőt oly annyira élt, hogy kétszer is felült ugyanarra a trónra, igaz először mindössze csak egy évre…

A sorozatbéli történet egy 14. század elején uralkodó, lényegében identitás zavarban szenvedő koronaherceg (később király) viharos szerelmi története, amely történet fájdalmasan egy szerelmi háromszögbe torkollik. Hűség és hűtlenség, barátság és árulás, önfeláldozás és gyávaság, gyengédség és véres erőszak - leginkább ezek az ellentétpárok jellemzik e ritka hármas izgalmas történetét.

Hong Jong-hyun, Yoona és Siwan

A három főhős megszemélyesítője közül kettő a K-pop világából jött, ám eddig már mindketten bizonyították színészi képességeiket is. A korjói koronaherceg szerepében a csodálatos tehetséggel megáldott Im Siwant láthatjuk. Az általa megformált Wang Won herceg volt Korea első olyan királyi méltósága, aki két nép királyi véréből származott, hiszen édesapja Korjó 25 uralkodója Chungryeol volt, édesanyja pedig annak a jól ismert Kublaj mongol kánnak a leánya, aki megalakította a híres Yuan-dinasztiát Kínában. 

Yoona, a „Girls’Genration” lánybanda tagja a sorozatban egy fiatal „femme fatale”-nak a szerepét játssza, aki miatt a koronaherceg és jó barátja, a szintén királyi vérből való Wang Rin viszonya végzetesen megromlik. Eun San alakja kitalált szerep, Korjó egyik legtehetősebb méltóságának erős akaratú és szépséges leánya, kinek valódi kilétét apja szigorúan titkolja.

Harmadik főhősünk, Wang Rin szerepébe Hong Jong-hyun bújt, aki modellből avanzsált nem akármilyen külső adottságú és színészi tehetségű sorozatszereplővé. Hong játssza a herceg különleges harci képzettséggel megáldott testőrét, Wang Rint, aki azonban szintén királyi származású, így méltóképp válhat Wang Won igaz barátjává, majd halálos ellenségévé.

Wang Won és Wang Rin elválaszthatatlan, igazi jó cimborák az elején, és mindketten megjárták már a maguk sajátságos útjait, amikorra a sors összehozza őket Eun Sannal. Úgy tűnik, a barátok elválaszthatatlanok, ám a csillagok nem ezt az utat írták meg számukra. Amikor mindkét fiú beleszeret Eun Sanba és Wang Wonon eluralkodik a hatalom és a nő utáni csillapíthatatlan vágy, minden rosszra fordul közöttük.

Wang Rin & Wang Won - barátokból riválisok 

Kim Sang-hyup, a sorozat producere egy olyan történelmi sorozatot álmodott meg, amely a „faction” (fact + fiction) műfaján keresztül mutatja be a korjói herceg viharos életét és szerelmét.

„ A dráma sztorija történelmi tényeken alapszik, de az írói fantáziának jóval nagyobb szerepe van benne, mint a valóságnak. Szerelmi történet, melodráma és brománc (férfi-férfi közti barátság, kötődés) is egyben. A történelmi hézagokat a különböző érzelmi viszonyok felfűtött hangulatával igyekeztünk pótolni” – nyilatkozta a producer az MBC központjában megtartott sajtótájékoztatón. Kim azt a kérdést is boncolgatja sorozatában, hogy Wang Won herceget –, akit később Chungseon névvel királlyá koronáznak - mi vezeti odáig, hogy uralkodóként az utókor úgy emlékezzen rá, mint egyfajta romboló, igen rosszhírű királyra. (Ez egyébként valóban igaz!) A történelmi feljegyzések szerint, amikor apja először mondatta le trónjáról, olyan vad orgiákban tobzódott, ahol még a sorozatos gyilkolásoktól sem riadt vissza. Lelki torzulásához az is vezethetett, hogy úgy vélte, édesanyját a tulajdon apja, vagyis királyi férje ölette meg, méghozzá politikai rivalizálási okokból. Második, 1308-tól 1313ig tartó uralkodása a valóságban trónfosztással, majd Tibetbe való száműzetéssel végződött.

 Im Siwan a koronaherceg szerepében

A dráma alkotói szerintem nagyon jól tették, hogy Wang Won szerepét Siwanra osztották, aki fiatal kora ellenére már nagyon-nagyon letette a névjegyét mind a sorozatok, mind a nagyfilmek kategóriájában. Emlékezetes, tisztaarcú alakítását a 2015-ös év legjobb sorozatában a „Misaeng”-ben egyszerűen nem lehet elfelejteni. A hazai mozikban most is nagy sikerrel játszott „action-noir”-ban a „The Merciless”-ben pedig mindössze 100 perc áll a rendelkezésére, hogy a bűnözőnek álcázott rendőrtiszt szinte sátáni figuráját és annak ezer képét a néző elé hozza a nagyon kemény börtönös jelenetekben. Ezt a filmet egyébként az idei Cannes-i Filmfesztiválon is bemutatták. Siwannak most sincs könnyű dolga, bőven csillogtathatja tehetségét, hiszen a koronaherceg pszichéjének fokozatos és drámai mozzanatait, átalakulását kell ábrázolnia, méghozzá a feszültség folytonos növelésével.   

„Azt hiszem, a színészettel végre rátaláltam arra az útra, amit járnom kell a szórakoztató iparban, amikor 2012-ben lehetőséget kaptam a ’Moon Embracing the Sun’-ban” – nyilatkozta Siwan, a ZE:A K-pop banda egykori tagja.

„Azóta érzem, hogy itt van a helyem. Nagyon sokan dicsérik a színészi játékomat, és ez önbizalmat önt belém, persze, remélve, hogy nem leszek elbizakodott. Wang Won egy nagyon jó szerep, mert bonyolult, összetett jellem, tele változó érzelmekkel, indulatokkal, belső vívódásokkal. Rettenetesen élveztem ezt a munkát” – mondta Siwan.  

Eun San szerepében: Yoona

Yoonát legutóbb a tvN „The K2”-jében lehetett látni, aki szintén lelkesen beszél szerepéről. „Eun San alakját megformálni számomra új élményeket hozott. Az elején nagyon éles eszű, bátor lány nem mindennapi érzelmi hatásokon megy keresztül, amelyek később letisztulnak, elmélyülnek, de a vívódása soha nem szűnik meg.   

Hong Jong-hyun, mint Wang Rin

A királyi testőr és a kezdetben igaz barát, Wang Rin szerepét egy igencsak markáns és figyelemreméltó megjelenésű színészre bízta a rendező, Hong Jong-hyunra. A „Scarlet Heart” nézői valószínűleg nagyon utálták az egyik, valaha volt legellenszenvesebb figura, Wang Yo alakját, akit – valljuk meg - a modellből színésszé vált Hong pokolian, hátborzongatóan jól formált meg. Az igazság az, hogy én vele kissé elfogult vagyok.

Hong a "Mama" c. sorozatban (2014)

Már akkor a szívembe lopta magát, amikor a 2014-es „Mama” c. sorozatban először találkoztam vele. Igaz, hogy a sorozat is szívszorítóan szép és elgondolkodtató, de a címszereplő Song Yon-A mellett az ő figurája és játéka is kiemelkedő volt. Ahogy a fiatal vagánynak egy nála 15+ évvel idősebb nő iránti szerelmét, csodálatát, ugyanakkor férfias felelősségvállalását ábrázolta, arra leesett az állam, és azóta is csendes rajongója vagyok. Szóval alig várom a sorozatot, amiben két személyes nagy kedvencem is szerepel.

Wang Rin, a királyi testőr

Hogy vajon milyen nézettsége lesz? Itt talán kicsit hátrányban lesz a folyamatosan forgatott sorozatokkal, mivel Siwan épp a mai napon, július 11-én bevonult a seregbe, és emiatt előre felvették mind a 40 részt. Nem baj, ettől csak még klasszikusabb lehet, igaz?  

// 2017. július 11.//

 

Szerző:

Érzéki Korea

Szavazás

Szereted a történelmi sorozatokat?

Imádom! (59)
82%

Elmegy... (6)
8%

Nem igazán (7)
10%

Összes szavazat: 72

Szavazás

Melyik szerepében tetszett legjobban Hong Jong-hyun?

Vampire Idol (7)
8%

Dating Agency: Cyrano (8)
10%

Mama (17)
20%

Moon Lovers:Scarlet Heart, Ryeo (45)
54%

Enemies In-Law (7)
8%

Összes szavazat: 84