The Family is Coming

Ismertető:

Ezúttal egy nagyon friss drámáról írok, 2015 -ös, 20 részes, igazából vígjáték kategória.  Mivel a férfi főszereplője, Yin Ji Han, aki Tal  Tal-t alakította a Ki császárnőben, azóta nagy kedvencem, úgyhogy nem is tudtam kivárni a teljes fordítást, csak két részt láttam magyar szöveggel, többit eredeti nyelven.
A történet, egy nagymama, Jung Kkeut Son körül bonyolódik, aki 50 évvel ezelőtt, elhagyta családját és egészen idáig a család abban a hitben élt, hogy meghalt.

  Viszont, Amerikában új életet kezdett, örökbefogadott egy fiút, aki szintén koreai, de most úgy döntött, visszatér és időközben szerzett jelentős vagyonát, megosztja elhagyott férjével és három gyerekével. Már a repülőn megismerkedik, az amerikai, de koreai származású, fiatal ügyvéddel, Susan Johnson-nal, akivel összebarátkoznak. Leszállás után aztán a nagymama, nevelt fiával, Jung Joon Ah-val vitatkozik éppen, mikor az ügyvédnő kihasználva az alkalmat a saját ugyanolyan bőröndjével elcseréli az öreg hölgy bőröndjét.  Csakhogy, pont szemtanúja volt ennek a reptéren, a nagyapjára  várakozó, Choi Dong Suk, aki oda is megy a lányhoz, hogy adja vissza az eltulajdonított poggyászt. Susan azonban nem tervezi visszaszolgáltatni, sőt, ezúttal tényleg véletlenül elcserélik a reptéri ajándékbolti teljesen egyforma szatyraikat.


A nagymama, nevelt fiával, Joon Ah-val, a szállodába megy, ahol kiderül, hogy nem a saját bőröndjét kapta meg, így elküldi fiát, hogy kicserélje a reptéren.
Joon Ah, azonban nem a reptérre, hanem az ügyvédnőhöz, Susanhoz megy, akiről kiderül, hogy a testvére, húga.  Azért szerezték meg a nagymama bőröndjét, hogy átkutassa Susan, hátha megtalálja a vagyonát tartalmazó listát és a végrendeletét, amiből kiderül, hogy nevelt fiára is szándékozik örökséget hagyni, vagy csak a felkutatni kívánt elhagyott családjára.  Nem találnak semmit, viszont megegyeznek, hogy az összeismerkedés nagyon kapóra jött, mert az öreg hölgynek úgyis ügyvédre van szüksége.


Eközben, a reptéren, Choi Dong Suk-ot, sokkolja, hogy nagyapja egy nála sokkal fiatalabb nővel jelenik meg, a parkolóban várakozó fiának, Choi Dal Soo-nak pedig új anyjaként kell köszöntenie a nőt. Mielőtt hazaindulnának Dal Soo, félrevonja fiát, Dong Suk-ot, hogy nem tud velük hazamenni, mert egy tanítványa miatt, aki bajban volt, kezességet vállalt. Mivel a tanítvány nem tudott fizetni,  ráterhelték családi házukra az adósságot.  Felesége, nemrég hívta telefonon emiatt és nem mer hazamenni, most egy ideig.  Fia, Dong Suk, aki rengeteget dolgozik és minden munkát elvégez, de csak részmunkákat kap, nagyon elkeseredik a hírre. Az okos és jó végzettségű fiú, szabadidejében rajzolgatni szokott.  Kiderül, hogy a család adóssága, 300 millió won és ha egy hónapon belül nem fizetnek, utcára teszik őket. A kétségbeejtő helyzetből próbál kiutat találni Dong Suk, de nemcsak állásából rúgják ki, de észreveszi, hogy a reptéren elcserélték szatyraikat is a fiatal lánnyal.  A nehezen gyűjtött pénzét pedig pont abba tette. Hiába nézi át a lány szatyrát, csak egy órát, családi fotóval talál benne.


Eközben, a nagymama felveszi ügyvédjének Susan-t és megkéri, hogy maradjon mindig mellette, amíg Koreában van. A lánynak ez kapóra is jön és elvállalja a munkát, megkeresi a családot, aki persze nem más, mint Choi Dal Soo családja.  Nemsokkal később,  Susan, aki megtalálja Dong Suk szatyrában az elérhetőségét, felhívja a fiút, hogy cseréljék vissza dolgaikat.  Találkoznak, a  csere megtörténik, megint vitával köszönnek el és remélik, hogy többet nem látják egymást.Másnap aztán eljött az idő, hogy a nagymama meglátogassa elhagyott családját, legjobbkor, ugyanis pont mindenki összegyűlt  Dong Suk-ék házában, mert  apja egyik testvére is elvesztette a hàzukat és feleségével, kislányukkal hozzájuk költözött és a nagypapa és másik két nagynénje is ellátogat hozzájuk.


Ebbe az idilbe toppan a halottnak hitt nagyi, akinek, elsősorban férje haragjával, majd gyermekei megvetésével kell megküzdenie, addig a pillanatig, amíg ki nem derül, hogy azért jött, hogy rájuk hagyja jelentős vagyonát.  Ekkor persze hangnemváltás következik és mindenki azon igyekszik, hogy a nagyi kedvencévé váljon az áhított örökség reményében.
Alapvetően tetszett a film, Yin Ji Han, itt is hozta a karaktert, nagyon hitelesen, a film pedig tényleg vicces, bár néha kicsit már morbid felhangja van.
Összeségében, kellemes kikapcsolódást nyújt. 

 

Főszereplők:

The Family Is Coming-Lee Jung-Hyun.jpg The Family Is Coming-Jin Yi-Han.jpg The Family Is Coming-Oh Sang-Jin.jpg The Family Is Coming-Park Won-Suk.jpg The Family Is Coming-Jeong Han-Heon.jpg
Lee Jung-Hyun Jin Yi-Han Oh Sang-Jin Park Won-Suk Jeong Han-Heon
Na Joon-Hee / Susan Johnson Choi Dong-Suk Jung Joon-A Jung Kkeut-Soon Choi Jong-Tae
         
The Family Is Coming-Park Jun Gyu.jpg The Family Is Coming-Lee Whee-Hyang.jpg The Family Is Coming-Baek Ji-Won.jpg The Family Is Coming-Ahn Hye-Kyeong.jpg Choi Jong-Hoon
Park Jun Gyu Lee Whee-Hyang Baek Ji-Won Ahn Hye-Kyeong Choi Jong-Hoon
Choi Dal-Soo Kim Jung-Sook Choi Dal-Ja Choi Dong-Eun Park Se-Ho
     
The Family Is Coming-Hwang Chae-Won.jpg The Family Is Coming-Sojin.jpg The Family Is Coming-Cha Hak-Yeon.jpg
Hwang Chae-Won Sojin Cha Hak-Yeon
Park Chae-Won Choi Dong-Joo Cha Hak-Yeon

 

Szerző:

             Belinszky Erika

Téma: The Family is Coming

Dátum: 2015.03.19

Feladó: Erika

Tárgy: Family is coming

Remélem, hogy hamar lefordítják és akkor minden poént megértünk, mert vannak benne nagyon vicces jelenetek. ☺☺

Dátum: 2015.03.18

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: The Family is coming

Milyen szupi kis sorozatot találtál Unni!☺Nem láttam sajnos még egy részt sem,de a leírtak alapján tutttti megnézem.☺☺

Új hozzászólás hozzáadása