Temptation of on Angel

Ismertető:

Mai összefoglalóm,egy 2009-es dráma, 21 részes. A történet egy nő bosszújáról szól, egy család ellen, mert gyermekkorában a családfő miatt vesztette el szüleit és húgától is elszakították. Joo Ah Ran édesapja, egy nagy cégnél dolgozott, mint munkagépkezelő, de mivel a cég elnöke nem tartotta fontosnak a gépek karbantartását, a meghibásodott munkagép miatt apja és a segítségére siető anyja is életét vesztette, gyerekeik szemeláttára. Az elnök persze nem akarta, hogy kiderüljön az eset, így az árván maradt két kislány, senkitől nem kapott segítséget és hamarosan árvaházba kerültek és elszakadtak egymástól.  A kisebbik lány, Joon Jae Hee néven, felnőve ápolónő lett,nővére, Joo Ah Ran pedig bártáncosnő és örömlány.


Ah Ran azonban, megfogadta,hogy gazdag és befolyásos férfiak segítségével, megismerkedik szülei gyilkosának fiával ,eléri,hogy beleszeressen és feleségül vegye. Segítségére van ebben szeretője,  Nam Joo Seung, aki orvos és a gazdag család közeli barátja, a család fia, Shin Hyun Woo pedig öccseként tekint rá
Tervük sikerül és Hyun Woo el is veszi Ah Ran-t,egy nagyszabású esküvőn, azonban a lányt üldözi kétes múltja és nem sokon múlik, hogy megakadályozzák esküvőjét.


A lagzi után aztán, még a nászúton elkezdi tervét megvalósítani és szeretőjével megtervezik,hogy szerezzék meg Hyun Woo családjának vállalatát. Titkos információkat szivárogtatnak ki a család politikai támogatóiról és az így kipattant botrány miatt hazautaznak nászútjukról. Ah Ran ekkor eljátssza, hogy segítséget nyújt a kínos helyzet megoldására, bizalmukat így megszerezve a család tagjainak és férjének. Amikor aztán átveheti a családi bútorüzlet egy fontos részének vezetését, szeretője, eljegyzi egy gyűrűvel,amit persze férje előtt nem hordhat, de Hyun Woo meglátja barátja, Joo Seung ujján és így a fiú kénytelen azt hazudni,hogy eljegyezte magát valakivel. Egy véletlen folytán aztán Hyun Woo keres valamit Ah Ran ékszerei között és megtalálja a barátja gyűrűjének női mását, rájön felesége hűtlenségére.


Ah Ran ekkor otthon tartózkodik, senki nem tudja hol lehet ilyen sokáig Hyun Woo, de azt nem látják, amikor a férje telefonhívására kimegy a házból az asszony. Hyun Woo, aki szeretne magyarázatot kapni feleségétől, beszáll Ah Ran mellé a kocsiba és útközben a nő mindent elmond neki, bevallja,hogy sosem szerette, csak kihasználta bosszúja érdekében. Vitájuk közben, nem figyel a vezetésre és balesetet okoznak egy másik autóval ütközve. Ah Ran megússza pár bordatöréssel és horzsolással, de férje komoly fejsérülést szenved, a nő azt gondolja meghalt és elmenekül a helyszínről.  Hazamegy és úgy tesz, mintha egész este otthon lett volna, Joo Seung pedig előtte ellátta  sérüléseit és egy üzleti indokkal elterelve a család figyelmét, beállít hozzájuk késő este, hogy Ah Ran besurranhasson. Mivel a homlokán lévő sebet nem tudják eltüntetni, így úgy tesz, mintha a fürdőben esett volna el. Hyun Woo öccsének, feltűnik ugyan, hogy mintha sárt látott volna Ah Ran szobája előtt, de aztán hamar elaltatta gyanúját. Csakhogy Hyun Woo nem halt meg, hanem kómába került az életmentő műtét után a kórházban. Az orvosok pedig azt jósolták, hogy nemsokára magához tér. A rémült Ah Ran aztán próbálja rávenni szeretőjét, hogy mivel orvos, ölje meg feltűnés nélkül férjét.

Joo Seung erre nem hajlandó, de együtt kitervelik, hogy mindenképpen eltávolítják a kórházból, hogy a fejlesztés során, nehogy felébredjen a kómából. A családnak sikerül beadni, hogy egy amerikai specialista kezelné,így elviszik a családi birtokra, ahol persze semmilyen orvosi ellátás nem várja, csak egy ápolónő, akinek meghagyják,hogy semmi fejlesztő kezelést ne alkalmazzon a betegen. Ez az ápolónő azonban, Jae Hee,aki a kómás betegben, azt a férfit ismeri fel, aki gyermekkora óta támogatta az árvaházban.
Nagyon megsajnálja a férfit, rájön,hogy felesége, azt akarja sose ébredjen fel a kómából és azt is kihallgatja véletlenül, ahogy a nő a szeretőjével beszélget. Az utasítás ellenére is megtesz mindent, hogy Hyun Woo magához térjen és amikor ez bekövetkezik titokban tartja a feleség előtt. Segítségével aztán a férfi napról-napra visszanyeri erejét és készül, hogy visszatérjen,leleplezve hűtlen feleségét. Amikor először megy Szöulba, balesete után, követi Ah Ran-t, kihallgatja, hogy az asszony tőle várt gyermeket ,de elveteti,mert semmiképp nem tartaná meg gyűlölt férje gyermekét. Az asszony észreveszi ahogy házuk előtt áll és rájön,hogy az ápolónővel összejátszva átverték és már rég magához tért a kómából.

Szeretőjével úgy döntenek, hogy végleg megszabadulnak tőle és lopás vádjával kirúgják Jae Hee-t,hogy ne legyen szemtanú.Ah Ran aztán kinyitja a gázcsapot és felgyújtja a házat, azt gondolják, hogy végre megszabadultak Hyun Woo-tól örökre. A férj azonban nem égett halálra és arcát átplasztikáztatva visszatér,hogy ezúttal Ő álljon bosszút.
Nagyon izgalmas, fordulatos krimi,egyetlen perce sincs a nézőnek, hogy unatkozzon közben. Ah Ran borzasztó kegyetlen női karakter, aki tényleg minden áron végigviszi eltervezett bosszúját.Ajánlom, az izgalmas krimik kedvelőinek.

 

Főszereplők:

TemptationofAngel-So-yeon Lee.jpg TemptationofAngel-Sang-jin Han.jpg TemptationofAngel-Su-bin Bae.jpg TemptationofAngel-Tae-hyeon Kim.jpg TemptationofAngel-Soo-hyun Hong.jpg
Lee So-Yeon Han Sang-Jin Bae Soo-Bin Kim Tae-Hyeon Hong Soo-Hyun
Joo Ah-Ran Shin Hyun-Woo Shin Hyun-Woo Nam Joo-Seung Yoon Jae-Hee

 

 

Szerző:

              Belinszky Erika

Téma: Temptation of on Angel

Dátum: 2019.01.19

Feladó: Megi

Tárgy: Re:Temptatio of on Angel

Sziasztok hol lehet a filmet megnézni magyar felirattal?

Dátum: 2015.02.27

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Temptatio of on Angel

Nagyon tetszett,az összefoglalód Unni,még nem láttam,de bizti meg fogom nézni. :-)) Érdekes lesz,a női karakter,mint gonosz.Akkor ezek szerint Bae Soo Bin,újra "jófiút" játszik majd,már ideje volt,mert kezdtem utálni :-) :-)

Dátum: 2015.02.28

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Temptatio of on Angel

Köszi donszengem, igen ezúttal jó szerepet kapott, az arcplasztika utáni Hyun Woo-t alakítja. Előtte pedig a Szépség születésében megismert, Han Sang Jin játsza. Nagyon tetszett a szereposztás is , a film pedig szuperizgalmas. ☺☺

Új hozzászólás hozzáadása