Kim Myung-min

A statisztikák alapján a koreai mozik februári kasszasiker-díját egyértelműen a „Detective K2: Secret of The Lost Island” ( K felügyelő:Az elveszett sziget titka) c. misztikus történelmi vígjáték nyerte.

Sokan várhatták ezt a filmet, hiszen ez egyfajta folytatása is lehetne a 2011-ben forgatott Detective K1-nek és a címszerepet ezúttal is az ezerarcú színész, Kim Myung-Min (43) játsza. 

Úgy tűnik, míg a januári filmsiker (Ode to My Father) sztárja Hwang Jung-Min (a „Stars!!!” rovatunkban olvashattatok róla)  nézők tízezreinek szemébe csalt könnyeket, addig KIM arra vállalkozott, hogy megnevetteti a filmek rajongóit, akik egész februárban országszerte csak úgy tódultak új filmjére a mozikba. És tehetsége ismét kivívta a kritikusok és a közönség nagyfokú elismerését.

Vannak színészek, akik úgy is elég jól hozzák a kötelezőt, hogy szinte alig változnak, mindig XY színészek maradnak ahelyett, hogy A. vagy B. karakterré válnának. Nos, Kim Myung-Min messze nem ilyen, mert egy igazi kaméleon. Eldobja az egyéniségét és abban a pillanatban, amikor kell, Yi Sun-shin admirális jelenik meg a kamera előtt, vagy akár a „Beethoven Virus” c. nagysikerű sorozatban nyújtott emlékezetes karmester figurája, Kang-me.   

 

A híres, de szerelmében megalázott karmester szerepében

 

 

 

 

Színészkedvencek

Jeon Do-yeon

 

A 2014-es Cannes-i Filmfesztivál zsűritagja Jeon Do-yeon egy izgalmas és rendkívül ígéretes thrillerben vállalt főszerepet, amely hamarosan forgalomba kerül. " A Bastard" c. filmben férfi partnerét Kim Nam-gil (legutóbb: “Pirates”).alakítja majd, akit a szerepre a súlyos balesetet szenvedett Lee Jung-jae helyett hívtak meg.

 

Kim Nam-gil a nyomozó szerepében

 

A történet egy olyan nő (Jeon Do-yeon)  válságos napjairól szól, akinek barátja egy kegyetlen gyilkosság vádja elől szó nélkül megszökik. A végsőkig kétségbeesett nő érzelmei lassan a nyomozást vezető rendőrtiszt (Kim Nam-gil) felé fordulnak.

Tudtad róla?

Jeon az egyetlen koreai színésznő eddig, aki 2007-ben elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál Aranypálma Nagydíját a "Secret Sunshine" c. filmben nyújtott alakításáért. Tavaly pedig zsűritagnak hívták meg, ami nem kis fegyvertény, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a zsűriben olyan nevek voltak, mint Jane Campion, Sofia Coppola, vagy Nicolas Winding Refn filmrendezők.  

 Cannes-ban

 

 

Hwang Jung-Min 

 

Az „Ode to My Father” (Óda apámhoz, 국제시장, 2014)c. film sztárja óriási siker elé néz, hiszen a film, amelyben főszerepet alakít, épp most szerepelt a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, otthon pedig tarol a legnézettebb filmek listáján.   

A film alig 2 hónap alatt a második helyre ugrott az eladott jegyek száma alapján, megelőzve a sokáig második helyen dekkoló „The Host” (A gazdatest,  괴물) c. horror-művészfilmet A  kritikusok szerint ennek záloga a kiváló rendezés (Youn Je-Kyoun), de elsősorban is a férfi főszerepet alakító HWANG Jung-Min megrendítő alakítása.

Pedig Hwang filmes karrierje színre lépésétől (1995) számítva hat évig el sem kezdődött…

Az áttörést végül a 2005-ben forgatott „You Are My Sunshine” (Napsugaram) hozta meg számára, ettől fogva megkérdőjelezhetetlen volt különleges tehetsége.

Napsugaram

 megrendítő alakítás a "Napsugaram"-ban

Tudtad róla ?

Az "Óda apámhoz" az USÁ-ban, sőt Kanadában  is váratlan, elsöprő sikert aratott, és most szerepelt a február 5-15-e között rendezett Berlini Nemzetközi Filmfesztivál „PANORÁMA” szekciójában.

 

Több Több infó róla és

a filmről: SzemFüles rovat

 

 

 

HOPPÁ! OPPA! :-)

 

 

 

 

     HOT STAR !

      Lee Byung-hun

LEE Byung-hun újabb hollywoodi produkcióba száll be, ezúttal Denzel Washington oldalán!

Menedzserirodája május 6- bejelentése szerint John Sturges 1960-ban készült legendás film remake-je lesz majd, amiről köztudott, hogy KUROSAWA klasszikusának, a „Hét szamurájnak”(1954)  a nyomán készült. A többek között Ethan Hawke-ot, Chris Prattet is felvonultató új westernfilmet Antoine Fuqua rendezi majd.

 

Ezúttal a történet hátterében egy asszony áll (Halley Bennett alakításában), aki hét fegyverest fogad fel azért, hogy védjék meg a terrorizált várost, amelyben él, LEE pedig Billy Rocks szerepét viszi majd.        

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha már megnézted az oldalunkon is nemrégiben ajánlott „Iris”-t, akkor tudod, kiről van szó, igaz? A film- és sorozatrajongók számára viszont nem csak innen lehet ismerős ez a kiemelkedő tehetségű színész, hanem számtalan más sikeres filmes alkotásból is. Tehetsége és igencsak fotogén, vonzó filmes megjelenése nem maradt rejtve még Hollywood mindenható urai előtt sem. Ha esetleg láttad (többek közt) a G.I. Joe filmeket, akkor azt is láthattad, hogy Bruce Willis oldalán is nagyon odatette magát. 

Szárnyaló karrierje következő állomásaként pedig hamarosan együtt forgat majd két Oscar-díjas világsztárral, nem mással, mint Al Pacinoval és Sir Anthony Hopkins-szal.   

Pedig Lee Byung-hun (45) nem színésznek készült, de szerencsére az igencsak tehetős szülők valamelyik jószemű barátja beajánlotta a KBS TV csatornához, ahol aztán az „Asphalt My Hometown” c. sorozatban debütált 1991-ben. Az igazi áttörést egy 2000-ben piacra dobott,  nagyon izgalmas mozifilm a „J.S.A. Joint Security Area” hozta meg számára. A „DMZ” c. regény alapján készített igen kemény film a Dél- és Észak-Koreát elválasztó határsávban játszódik és óriási kasszasiker lett, ráadásul a film zenéje (A közlegény levele) azóta is slágernek számít. 

Katt:

www.youtube.com/watch?v=nXwXcyTby10

Téma: Színészkedvencek

Dátum: 2014.12.24

Feladó: Rényi Éva

Tárgy: Ünnepek

Kedves Érzéki Korea levelező társaim!

Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok, sok szeretettel: Éva

Dátum: 2015.01.02

Feladó: Érzéki Korea

Tárgy: Re:Ünnepek/Rényi Éva

Kedves Éva!
Így utólag is köszi szépen és Neked is, és valamennyi K-drama rajongónak sok-sok élményt, szép filmeket és elbűvölő sztárokat kívánok!
ÉK

Dátum: 2014.12.04

Feladó: Lizzi

Tárgy: KNG

Köszi a Kim Nam Gil videót:-)))))))))))
Őrület az a manus! Hát még ha érteném, hogy mit mond! de így még izgalmasabb és sexibb... hjajj.-)

Dátum: 2014.12.03

Feladó: Zakar Bé

Tárgy: KIM NAM GIL!

Dátum: 2015.01.08

Feladó: Érzéki Korea

Tárgy: Re:KIM NAM GIL!

Yeah! Yeah! :-)

Dátum: 2014.12.02

Feladó: Makkai Teréz

Tárgy: Diáksorozatoki

Legjobban az "iskolai" történeteket szeretem, még annál is jobban, ha zenész fiatalok játszanak benne. A táncokat, a zenéket sokszor hallgatom, még a Jou-Tube-ról is letöltöm és mp3-ban viszem magammal nap, mint nap.

Dátum: 2014.12.03

Feladó: Érzéki Korea

Tárgy: Re:Diáksorozatoki/Makkai Teréz

Van esetleg ajánlatod, hogy itt ezen az oldalon mit/kit szeretnél látni?
Köszi,
ÉK

Dátum: 2014.12.02

Feladó: Badacsonyi Sándor

Tárgy: filmek

A "doramák" a kedvenceim, leginkább a régi , történelmi múltban játszódó, áradó, sodró témájúak. A lenyűgöző ruhák, díszletek, ételek, a katonai rend, mind-mind odaszögez a képernyő elé.
Sok-sok sorozatot szeretnék még látni! Köszönöm: Sándor

Dátum: 2014.12.03

Feladó: Érzéki Korea

Tárgy: Re:filmek/ Badacsonyi Sándor

Kedves Sándor!
Köszi!:-)
Légy szíves írd meg, ajánljunk-e itt ezen az oldalon neked valamit, vagy szívesen írnál te magad ,, illetve ajánlanál ilyen jellegű filmeket az oldalon?
Üdv
ÉK

Dátum: 2014.12.03

Feladó: Badacsonyi Sándor

Tárgy: Re:Re:filmek/ Badacsonyi Sándor

Szeretném, ha segítenétek, mert én csak azokat tudnám felsorolni, amit a televízióban láttam, illetve baráti segítséggel elindultam némelyik sorozattal, de sajnos technikai felkészültségem nem olyan remek, hogy végig mehettem volna egyedül az úton. Amennyiben lehetővé teszitek, hogy ismét lecövekeljek a számítógép elé (azzal tudok bánni... egy kicsit), akkor nagyon megörvendeztetnétek. S.

Tételek: 11 - 20 ból 33
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>

Új hozzászólás hozzáadása