Kim Myung-min

A statisztikák alapján a koreai mozik februári kasszasiker-díját egyértelműen a „Detective K2: Secret of The Lost Island” ( K felügyelő:Az elveszett sziget titka) c. misztikus történelmi vígjáték nyerte.

Sokan várhatták ezt a filmet, hiszen ez egyfajta folytatása is lehetne a 2011-ben forgatott Detective K1-nek és a címszerepet ezúttal is az ezerarcú színész, Kim Myung-Min (43) játsza. 

Úgy tűnik, míg a januári filmsiker (Ode to My Father) sztárja Hwang Jung-Min (a „Stars!!!” rovatunkban olvashattatok róla)  nézők tízezreinek szemébe csalt könnyeket, addig KIM arra vállalkozott, hogy megnevetteti a filmek rajongóit, akik egész februárban országszerte csak úgy tódultak új filmjére a mozikba. És tehetsége ismét kivívta a kritikusok és a közönség nagyfokú elismerését.

Vannak színészek, akik úgy is elég jól hozzák a kötelezőt, hogy szinte alig változnak, mindig XY színészek maradnak ahelyett, hogy A. vagy B. karakterré válnának. Nos, Kim Myung-Min messze nem ilyen, mert egy igazi kaméleon. Eldobja az egyéniségét és abban a pillanatban, amikor kell, Yi Sun-shin admirális jelenik meg a kamera előtt, vagy akár a „Beethoven Virus” c. nagysikerű sorozatban nyújtott emlékezetes karmester figurája, Kang-me.   

 

A híres, de szerelmében megalázott karmester szerepében

 

 

 

 

Színészkedvencek

Jeon Do-yeon

 

A 2014-es Cannes-i Filmfesztivál zsűritagja Jeon Do-yeon egy izgalmas és rendkívül ígéretes thrillerben vállalt főszerepet, amely hamarosan forgalomba kerül. " A Bastard" c. filmben férfi partnerét Kim Nam-gil (legutóbb: “Pirates”).alakítja majd, akit a szerepre a súlyos balesetet szenvedett Lee Jung-jae helyett hívtak meg.

 

Kim Nam-gil a nyomozó szerepében

 

A történet egy olyan nő (Jeon Do-yeon)  válságos napjairól szól, akinek barátja egy kegyetlen gyilkosság vádja elől szó nélkül megszökik. A végsőkig kétségbeesett nő érzelmei lassan a nyomozást vezető rendőrtiszt (Kim Nam-gil) felé fordulnak.

Tudtad róla?

Jeon az egyetlen koreai színésznő eddig, aki 2007-ben elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál Aranypálma Nagydíját a "Secret Sunshine" c. filmben nyújtott alakításáért. Tavaly pedig zsűritagnak hívták meg, ami nem kis fegyvertény, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a zsűriben olyan nevek voltak, mint Jane Campion, Sofia Coppola, vagy Nicolas Winding Refn filmrendezők.  

 Cannes-ban

 

 

Hwang Jung-Min 

 

Az „Ode to My Father” (Óda apámhoz, 국제시장, 2014)c. film sztárja óriási siker elé néz, hiszen a film, amelyben főszerepet alakít, épp most szerepelt a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, otthon pedig tarol a legnézettebb filmek listáján.   

A film alig 2 hónap alatt a második helyre ugrott az eladott jegyek száma alapján, megelőzve a sokáig második helyen dekkoló „The Host” (A gazdatest,  괴물) c. horror-művészfilmet A  kritikusok szerint ennek záloga a kiváló rendezés (Youn Je-Kyoun), de elsősorban is a férfi főszerepet alakító HWANG Jung-Min megrendítő alakítása.

Pedig Hwang filmes karrierje színre lépésétől (1995) számítva hat évig el sem kezdődött…

Az áttörést végül a 2005-ben forgatott „You Are My Sunshine” (Napsugaram) hozta meg számára, ettől fogva megkérdőjelezhetetlen volt különleges tehetsége.

Napsugaram

 megrendítő alakítás a "Napsugaram"-ban

Tudtad róla ?

Az "Óda apámhoz" az USÁ-ban, sőt Kanadában  is váratlan, elsöprő sikert aratott, és most szerepelt a február 5-15-e között rendezett Berlini Nemzetközi Filmfesztivál „PANORÁMA” szekciójában.

 

Több Több infó róla és

a filmről: SzemFüles rovat

 

 

 

HOPPÁ! OPPA! :-)

 

 

 

 

     HOT STAR !

      Lee Byung-hun

LEE Byung-hun újabb hollywoodi produkcióba száll be, ezúttal Denzel Washington oldalán!

Menedzserirodája május 6- bejelentése szerint John Sturges 1960-ban készült legendás film remake-je lesz majd, amiről köztudott, hogy KUROSAWA klasszikusának, a „Hét szamurájnak”(1954)  a nyomán készült. A többek között Ethan Hawke-ot, Chris Prattet is felvonultató új westernfilmet Antoine Fuqua rendezi majd.

 

Ezúttal a történet hátterében egy asszony áll (Halley Bennett alakításában), aki hét fegyverest fogad fel azért, hogy védjék meg a terrorizált várost, amelyben él, LEE pedig Billy Rocks szerepét viszi majd.        

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ha már megnézted az oldalunkon is nemrégiben ajánlott „Iris”-t, akkor tudod, kiről van szó, igaz? A film- és sorozatrajongók számára viszont nem csak innen lehet ismerős ez a kiemelkedő tehetségű színész, hanem számtalan más sikeres filmes alkotásból is. Tehetsége és igencsak fotogén, vonzó filmes megjelenése nem maradt rejtve még Hollywood mindenható urai előtt sem. Ha esetleg láttad (többek közt) a G.I. Joe filmeket, akkor azt is láthattad, hogy Bruce Willis oldalán is nagyon odatette magát. 

Szárnyaló karrierje következő állomásaként pedig hamarosan együtt forgat majd két Oscar-díjas világsztárral, nem mással, mint Al Pacinoval és Sir Anthony Hopkins-szal.   

Pedig Lee Byung-hun (45) nem színésznek készült, de szerencsére az igencsak tehetős szülők valamelyik jószemű barátja beajánlotta a KBS TV csatornához, ahol aztán az „Asphalt My Hometown” c. sorozatban debütált 1991-ben. Az igazi áttörést egy 2000-ben piacra dobott,  nagyon izgalmas mozifilm a „J.S.A. Joint Security Area” hozta meg számára. A „DMZ” c. regény alapján készített igen kemény film a Dél- és Észak-Koreát elválasztó határsávban játszódik és óriási kasszasiker lett, ráadásul a film zenéje (A közlegény levele) azóta is slágernek számít. 

Katt:

www.youtube.com/watch?v=nXwXcyTby10

Téma: Színészkedvencek

Dátum: 2015.06.01

Feladó: Bunné Judit

Tárgy: színészkedvencek

Nagyon hálás vagyok azért, hogy "felkaroltátok" a 40-es generáció kiemelkedő tagjait. Nem arról van szó, hogy én nem szeretem a most hírneves fiatalokat, hanem arról, hogy keveset beszélünk(?) a későbbiekről. Ha majd két év múlva leszerelnek a most bevonult kedvencek, kiderül, hogy kinek sikerül tartósan megmaradni a pályán.
Az egész blog csodás, nagyon érdekes témáitok vannak. Gratulálok és köszönöm.

Dátum: 2015.05.21

Feladó: Rozsdi

Tárgy: Im Joo Hwan

Remélem jól írtam a nevét, a Tamra a szigetben ő az Exil, ( Park Kyu) szeretnék többet olvasni róla.
Ki tud segíteni?
l
köszi

Dátum: 2015.04.25

Feladó: Maya

Tárgy: Jon Do-yoon

Egyébként ő már veterán a szakmában, volt többéves kihagyása is. Az Untold Scandal /a Veszedelmes viszonyok koreai feldolgozása/ egy igen nagy port felvert alakitása. Annyit elárulok, hogy a kereszténység beszivárgása a botrány alapja. A parner nem más, mint Yon Sama, azaz Bae Yon Joon

Dátum: 2015.04.25

Feladó: Maya

Tárgy: Gangnam Blues

Eza film is nézhető már online...magyar szövegről nem tudok. De aki megismerte Lee Min Ho játékát, az felejtse el azt, mert egy teljesen más oldalát fogja látni...sok pillanatban nem lesz szimpatikus. Ráadásul kedvet kapott ehhez a munkához, thrillert szeretne forgatni. Úgy tűnik vége a "kőgazdag diák" figurájának".

Dátum: 2015.01.06

Feladó: Belinszky Erika

Tárgy: kedvenc színészem

Sziasztok!
Kedvenc színészem, Lee Min Ho, láttam már sokféle szerepben, mindegyikben nagyon hitelesen alakított, történelmi filmben a nagy harcost és iskolás sztoriban a diákot, egyaránt felejthetetlenül eljátszotta. Nagyon remélem, hogy még sok jó filmben láthatjuk őt!!

Dátum: 2015.01.06

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Re:kedvenc színészem

Nekem is, a kedvencem Choi Jin-Hyuk mellett.Nagy öröm volt a két kedvencemet, egy filmben látni.(The Heirs)

Dátum: 2015.01.08

Feladó: Kiss Petra

Tárgy: Re:kedvenc színészem- LMH

Sziasztok Erika és Kriszta!
Nagyon egyetértünk!!!!! :-)
Ti tudtok valamit erről az új mozifilmjéről? Itt olvastam valahol szemfülesben, hogy januárban kijön egy új filmje. Ha tudtok valamit szóljatok!
És remélem, hogy a Faith fog nyerni és felteszitek! :-)
Üdv,
Petra

Dátum: 2015.01.09

Feladó: Belinszky Erika

Tárgy: Re:Re:kedvenc színészem- LMH

Szia Petra!
Egyenlőre csak annyi derült ki számomra is, hogy nem sorozat, hanem mozifilm és az 1970-es években játszódik, a sötét gengszterkorszakban, amikor is a legtöbb gangnami (mint nálunk rózsadomb) ingatlannak napjainkban helyet adó földeket értékesítették. Két gyermekkori jóbarát szembenállásán, harcán keresztül vázolja az akkori korea világát. Bár én nem rajongok a gengszterfilmekért, de mivel LMH szereplését sosem hagynám ki, mindenképpen megnézem.

Dátum: 2015.01.10

Feladó: Kiss Petra

Tárgy: Re:Re:Re:kedvenc színészem- LMH

Szia Erika!
Köszönöm szépen az infót!
Nem tudom, de szerintem Korea sem mentes a sötét oldalaktól..., én nagyon szeretném megnézni majd azt a mozit.:-)
Egyébként nekem vannak kedvenceim a "nehézfiúk közt", például itt olvastam nálatok az "Endless Love"-ról és ennek alapján néztem végig. Szerintem nagyon-nagyon jó volt az a sorozat, mert társadalmi árnyoldalakról is szól, nemcsak mindig a romantika körül forog az élet...
Ezért tetszett régebben a "Shark",meg a "City Hunter" is.
Kérlek, ilyeneket is ajánljatok majd. És köszönjük szépen!
Petra

Dátum: 2015.01.13

Feladó: Belinszky Erika

Tárgy: Re:Re:Re:Re:kedvenc színészem- LMH

Kedves Petra!

Igyekszünk teljesíteni a kérésedet, szerintem nem is lesz nehéz, mert alapvetően, ha nem romanikus doramáról beszélünk, szinte mindegyik koreai sorozatban láthatjuk társadalmuk árnyoldalait, már-már néha túlságosan is sötéten mutatják be filmjeikben, de hogy nem szépítenek rajta az biztos. Ilyen pl. az általam összefoglalt dr. Stranger is, így azt amennyiben még nem láttad, ajánlom figyelmedbe.

Tételek: 1 - 10 ból 33
1 | 2 | 3 | 4 >>

Új hozzászólás hozzáadása