Strongest Chil Woo

Ismertető:

Ezúttal, egy régi kedvencem, 2008-as, 20 részes sorozatról írok, ami egyfajta Zorro, koreai ,Choson korban,újragondolva.
Chil Woo, aki a történet főhőse, tulajdonképpen, nemesi származású. Azonban, édesapja, gyermekkorában, megkongatta a Shinmoon dobot, amit elvileg akkor tesznek, ha a nép soraiból valakit igazságtalanság ér. Gyakorlatilag viszont nemhogy igazságot nem kap,aki megkongatja, de legjobb esetben is megverik a rendőrök. Chil Woo apja, mégis megszólaltatta a Shinmoon-t és elmondta az összegyűlt népnek elveit, miszerint, nincsenek rabszolgák és nemesek, csak egyenlő emberek és mindegy, hogy valaki ágyas, avagy törvényes feleség gyermeke. 

Még a nép körében sem aratott osztatlan sikert szavaival, hát még a nemesek és tisztviselők között, ráadásul,a sztori Injo király idejében játszódik, aki nem éppen könyörületesként híresült el. A dob megszólaltatásának, ezúttal is súlyos következményei lettek és először csak veréssel sújtották, majd később, amikor saját birtokán eltörölte a nemesek és rabszolgák közötti megkülönböztetést, királyi parancsra lerombolták a birtokot és,szinte mindenkit megöltek. Ráadásul, apját pont, akit leghűségesebb emberének hitt ,gyilkolta meg, akinek fiával a saját fia, Chil Woo együtt játszott. Utolsó szavaival kérte fiát, hogy maradjon életben és változtassa meg a világot, ami neki nem sikerült. Miután, nagy nehezen sikerült húgával elmenekülnie, szerencsésen örökbe fogadták őket, Chil Woo-t, a rendőr,  Choi Nam Duk nevelte fel, húgát, Woo Young-ot pedig egy vidéki nemesember.


Felnőve aztán, túlélése érdekében, csak magával törődött Chil Woo, nem foglalkozott senki sérelmeivel ,csak húgával Woo Young-al.
Amikor azonban, húga nevelőapja, úgy dönt, hogy a fővárosba költözik és hivatalnok lesz, idős kora ellenére, beavatási szertartást kell rendeznie és ehhez hitelt vett fel, az egyik minisztertől, magas kamatra. Az idős ember, nagyon nehezen viseli a megalázó szertartást, ami a beavatás része,ráadásul, mivel nem tudja a kölcsönt visszafizetni,így a miniszter agyonvereti. Chil Woo tehetetlenül nézi húga szenvedését a nevelőapja halála  miatt és Woo Young,teljesíti apja utolsó kívánságát és kiássa a levelet, amit az elrejtett.

Az iratot, mivel sem Woo Young, sem bátyja nem tudja elolvasni, Chile Woo megmutatja egy írnoknak, aki reszketve adja vissza és kéri, hogy felejtse el, hogy valaha is látta.  Nagy nehezen mégis megtudja tőle, hogy ez egy királyi írnok által írt feljegyzés és Soo Hyun koronaherceg, Injo király fiának halála valódi okát tartalmazza. Hiába könyörög húgának,hogy megölik,ha tovább bolygatja az ügyet, Woo Young sajnos nem áll meg és ezért meg is ölik. Bátyja karjaiban hal meg, aki ekkor megfogadja,hogy nem tűri tovább az igazságtalanságot és az éj leple alatt, afféle Zoroként kezd munkálkodni,nemsokára segítőtársa is akad, Min Seung Kook személyében, aki szintén nemesember és a gyengék és elesettek védelmére siet.


Eléggé régen láttam ezt a sorozatot, de nagyon tetszett, akkor még csak a Boys Ower,Jan Di-jaként ismertem, Ku Hye Seon-t és ebben a filmben is nagyon szerettem a játékát és karakterét.Elég drámai a történet, de mégis megnéztem,mert annyira izgalmas, jó film.
Szerintem, mindenkinek tetszeni fog, aki szereti a történelmi drámákat. 

 

Főszereplők:

Chilwu, the Mighty-Eric (Moon Jung-Hyuk)1.jpg Chilwu, the Mighty-Yu Ah-In1.jpg Chilwu, the Mighty-Ku Hye-Seon1.jpg Chilwu, the Mighty-Jeon No-Min1.jpg
Eric Yoo Ah-In Ku Hye-Seon Jeon No-Min
Chil-Woo Hook-San So-Yoon Min Seung-Kook
         
Chilwu, the Mighty-Lee Eon.jpg Chilwu, the Mighty-Lim Ha-Ryong.jpg Chilwu, the Mighty-Kim Byeol.jpg Chilwu, the Mighty-Jang Jun-Yeong.jpg Chilwu, the Mighty-Kim Yeong-Ok.jpg
Lee Eon Lim Ha-Ryong Song Ha-Yoon Jang Joon-Young Kim Yeong-Ok
Ja-Ja Choi Nam-Deuk Yeon-Doo Chul Suk Yi Nam-Deuk's mother-in-law
         
Chilwu, the Mighty-Choi Ran.jpg Chilwu, the Mighty-Lim Hyuk.jpg Chilwu, the Mighty-Choi Jeong-Woo.jpg Chilwu, the Mighty-Song Yong-Tae.jpg Chilwu, the Mighty-Jung Won-Joong.jpg
Choi Ran Lim Hyuk Choi Jung-Woo Song Yong-Tae Jung Won-Joong
Nam-Deuk's wife Kim Ja-Sun king In-Jo adviser public officer

 

Szerző:

              Belinszky Erika

Téma: Strongest Chil Woo

Dátum: 2015.03.17

Feladó: Kéki Márta

Tárgy: Chil Woo

Gyönyörűség ez a sorozat és most újraolvasva az ismertetőt, kedvem lett megnézni megint.
Én elfogadhatónak tartottam annak idején a végét! Azóta puhultam :-)))
Köszönöm!
Márti.

Dátum: 2015.03.17

Feladó: Erika

Tárgy: Chil Woo

Köszi donszengem, jó régen volt, mikor láttuk ezt a sorozatot, de nekem, Yoo Ah In nagyon emlékezetes maradt, mert annyira szép volt az arca, hogy én sokáig bérgyilkosnőnek és nem bérgyilkosnak hittem. :-):-)

Dátum: 2015.03.17

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Re:Chil Woo

Én voltam még így, ezzel. :-) :-)

Dátum: 2015.03.18

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Chil Woo

Nagyon örülök Márta, hogy te is szereted ezt a szép történetet, nekünk is egyik nagy kedvencünk. :-)

Dátum: 2015.03.17

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Chil Woo

Jaj de szuper!Igazán nagy kedvencem volt,ez a sorozat.Persze a végével annyira nem voltam kibékülve,de sejtelmes volt legalább.Kösssszi Unni,hogy feltetted.Szép munka! :-) :-) :-)

Új hozzászólás hozzáadása