Splash Splash Love


Egy mindössze 2 részből álló sorozatról szól ezúttal az összefoglalóm, amit az MBC csatorna vetített, december 13-án és 20-án.
A történet főszereplője, Dan Bi,  egy középiskolás diáklány, akit már csak pár nap választ el a nemzeti vizsgától, de szörnyen fél, mert azt gondolja, hogy matematikából, nem lesz képes levizsgázni. Ráadásul, még édesanyja is tudtára hozza, hogy, ha a vizsgát elbukja, nincs több lehetősége.

Amikor aztán elérkezik a nap, elindul , hogy részt vegyen a vizsgán, azonban úgy érzi, hogy képtelen bemenni az iskolába és a szakadó esőben, egy játszótéri padon üldögélve, azon gondolkodik, hogyan kerülhetne minnél messzebbre az iskolától és gondjaitól. Egyszercsak, gondol egyet,  odamegy az egyik pocsolyához és beleugrik.A Joseon kor, egyik uralkodójának királyi udvarában, éppen esőhozó szertartás folyik, amikor is az udvar közepén álló, hatalmas fémüstből, egy idegen külsejű, furcsa alak tűnik fel, levegő után kapkodva.

A katonák a király elé viszik az idegent, aki éppen egy matematikai megoldást keres, tudósaival, már harmadik napja. A különös idegen,  Dan Bi, aki a pocsolyából, a fiatal Joseon kori király, Lee Do palotájába került. A király és testőre, először árulónak nézik, amikor azonban Dan Bi megoldja a kérdéses matematikai példát, a király rájön, hogy sokat tanulhat tőle és megteszi udvari eunuch-nak, mert ruházata alapján férfinak gondolja. Nemsokára rájön, hogy Dan Bi, valóban nagy tudás birtokában van, eddigi ismereteikhez képest, megegyeznek, hogy tanítja a királyt és amikor esni fog az eső végre, akkor elmehet, szabadon távozhat.

Az együtt töltött időt, mindketten nagyon élvezik és közel kerülnek egymáshoz , amit persze a király nem igazán ért, hiszen Dan Bi-t, férfinek hiszi. Amikor azonban a királyné, megsejti, hogy a királynak milyen fontos a tanítója, féltékeny lesz és megvádoltatja Dan Bi-t, akit majdnem ki is végeznek. Végül, megmenekül, de bizonyítania kell, hogy valóban nagytudású tanító és alkotnia kell egy órát, ami méri az időt, de nem a nap által.

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a kedves és vicces, romantikus doramát, nekem nagyon tetszett, bár itt meg pont azt érzi szerintem a néző, hogy jó lenne még pár rész belőle. Nevető arc örömkönnyekkelNevető arc örömkönnyekkelNevető arc örömkönnyekkel

 

Splash Splash Love-Yoon Doo-Joon.jpg Splash Splash Love-Kim Seul-Gi.jpg Splash Splash Love-Jin Ki-Joo.jpg Splash Splash Love-Ahn Hyo-Seop.jpg
Yoon Doo-Joon Kim Seul-Gi Jin Ki-Joo Ahn Hyo-Seop
King Lee Do Jang Dan-Bi Queen Sohun Cheajik (Technical Post)

 

 

                                              

Téma: Splash Splash Love

Dátum: 2016.02.05

Feladó: Balogh Gyöngyike

Tárgy: Splash Splash Love

Szia, nem tudod véletlenül hol lehet magyar felirattal megnézni?

Dátum: 2015.12.29

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: Splash love

Szeretem az ilyen kis időutazós sorozatokat,szuper az összefoglalód Unni:-)

Dátum: 2015.12.29

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Splash love

Köszi donszengem, én is nagyon szeretem az ilyeneket, ez is nagyon tetszett.

Új hozzászólás hozzáadása

Szavazás

Mi a véleményed,a rövid sorozatokról?

Szeretem :-) (7)
44%

Jobban szeretem a hosszabb sztorikat :-( (6)
38%

Ez a rövid sorozat tetszett :-) :-) (3)
19%

Összes szavazat: 16