Ismertető

Yi San ( magyar nyelven az M1-en A korona hercege cím alatt vetítették)

A 77 részes történelmi filmsorozat a XVIII. Századi Koreába kalauzol minket. Joseon dinasztia uralkodik immáron 4. évszázada. Az izgalmas filmsorozat révén betekinthetünk a dinasztia titkaiba, bepillanthatunk az akkori Korea életébe, láthatjuk a palota életét, szokásait, szertartásait, szabályait.

A sorozat végigkiséri Jeong-Jo ( ejtsd Dzsong-Dzso) király életét, gyerekkorától haláláig.  Cselszövés, ármány, gyilkosságok, hatalmi érdekek összecsapása, szerelem, szenvedély mind megtalálható a sorozatban. Élvezetes 77 rész, szerethető karakterekkel és rengeteg ismeretanyaggal a koreai történelem akkori időszakáról. 

 

 

Téma: Yi San (A Korona hercege)

Dátum: 2014.12.03

Feladó: Csiri

Tárgy: Deszu

Ki tudja, hogy ki alakítja Deszut?
Annyira imádom:-)
Köszi!

Dátum: 2014.12.03

Feladó: MeTaLcIcC

Tárgy: Re:Deszu

Mivel ez volt a legelső sorozatom, és Park Dae Su volt a kedvencem, ezért kivételesen tudom:
Lee Jong Soo a becsületes neve, és rengeteg jó kosztümös filmben szerepelt már. Pl. King Geunchogo-ban és a Rebirth-NEXT-ben is. Valamint létezik egy Yeon Gaesomun nevű, teljesen feliratozatlan 100 részes sorozat, abban is játszik... :D

Dátum: 2014.12.02

Feladó: Pritamin

Tárgy: san herceg

hát, ez egy nagy klasszikus, van-e aki nem látta? de nem lehet meguni.
jó lenne itt látni a szereposztást, nem kéne guglira ugrálni.
lehet róla szó?:-)
Köszi,
pritamin

Dátum: 2014.12.01

Feladó: Bódi Erzsi

Tárgy: Korona hercege

Sziasztok!
Jaj, nagyon örülök hogy feltettétek ide ezt a szép filmet!
Ezt én is láttam és nagyon tetszett, ezért kzdett érdekelni jobban Korea is.
Nagyon sajnálom azt a szereplőt, aki a király tanácsadója volt és meghalt a távolban. Mért kellett meghalni és mért üldözte el a király?
Kitől kérdezzem, a szerzőtől? Song Mai teneked mi a véleményed? Te tetted fel? Köszi :)
Erzsi

Dátum: 2014.12.03

Feladó: MeTaLcIcC

Tárgy: Re:Korona hercege

Hong Guk Young (Han Sang Jin), királyi főtitkárról beszélsz? Őt azért száműzte (és nem végezte ki) Jeongjo király/Yi San, mert megpróbálta eltenni láb alól a királynőt. A királlyal nagyon szerették és becsülték egymást Hong titkárral, valószínűleg ezért maradt életben egy darabig a száműzetésben, amíg természetes halállal meg nem halt.
Az is igaz, hogy a király védelmében sokmindent önállóan szeretett volna megoldani, ami az akkori politikai helyzetnek éppen nem kedvezett volna, és ezt a király átlátta. Kicsit túl ambíciózus lett az évek során. Néha elszaladt vele a ló.

Új hozzászólás hozzáadása

Szerző:

 Song Mai