Soldier/God of War

Ismertető:

2012-ből egy 56.részes történelmi dráma sorozat.Mivel Én személy szerint, a történelmi sorozatok rabja vagyok,ez a sorozat sem maradhatott ki.

A történet a Goryeo dinasztiáig repít vissza minket,az időben.Mint a történelemben általában ebben a korban sem unatkozhattak,hőseink.

Kim Joon fiatalkorában szerzetesek között nevelkedett,majd rabszolgaként kerül Choi Choong Hun,a legfőbb katonai vezető,(Hapha) otthonába.Ebben az időszakban a Hapha,a király felett állt.A hadsereggel a kezében,még a királyt is képes volt lecserélni.

Minden tanulástól,harcművészetektől távol kellett maradnia,de Kim Joon érezte legbelül,hogy ennél több van benne.

Hiába volt minden könyörgése a Hapha felé,nem engedte kibontakozni,bár Ő is érezte,hogy nagyobb dolgokra hívatott.

Két fia,Choi Woo,és Choi Hyang versenyzett a hatalomért.Hapha betegsége súlyosbodott,és még inkább sürgetőbbé vált a hatalom átvétel,

a két fiú között,de csak az egyik lehetett az utód.Choi Hyang elbizakodottan tőrt a hatalomra,és már úgy is tűnt,hogy meg is kaparintja.

Minden évben megrendezték,a harci játékokat,életre-halálra,ahonnan a legjobb,legbátrabb katonák kerültek ki.A legjobbnak egy kérését nagy Hapha teljesítette.

Kim Joon titokban benevez a versenyre,és mérhetetlen elszántsággal,meg is nyeri.

A verseny után előtérbe kerül,és a Hapha személyi testőrévé válik.

Choi Woo gyönyörű lányának, Song Yi-nek a szívét is elrabolja,bár az érzések kölcsönösek,a magas rangú lánynak,mégis máshoz kell hozzámennie.

Nemcsak Song Yi szerelmes Kim Joon-ba,gyerekkori barátja is Wol Ah is.Aki időközben szintén a Hapha otthonában szolgál.

Choi Woo két naplopó fia,mindig zavart okoz.A fiatalabb,Kya Wan, szemet vet Wol Ah-ra,majd meg is erőszakolja.Az elkeseredett lány,öngyilkos lesz.Choi Woo száműzi fiait.

Időközben a nagy Hapha elhalálozik,Choi Woo kerül ki győztesen a hatalomi harcból.

A mongol támadások,egyre nagyobb problémát okoznak,az új Hapha leginkább Kim Joon-ra,Yang Baek-re,aki szintén rabszolga sorsból emelkedett ki,valamint legnagyszerűbb tábornokára,Kim Gyung Soon-ra támaszkodhat.Kim Gyung Soon a legszimpatikusabb szereplő a sorozatban,bátorságával,hazaszeretetével.                        

Sok fordulat, és csatározások után,a rabszolgából Hapha lesz.

A főszereplő számomra kicsit melléfogásnak tűnt,mert szeretem a főszereplőt olyannak látni,mint ahogyan a filmben leírják.A sorozat elején folyton fiatalemberezték,aztán mennyire jóképű,de szerintem egyik sem igazán.Hozzáteszem ez csak az Én véleményem,ez semmit nem ront a sorozaton.

Sajnos jó véget nem ígérhetek,de aki kedvet kapott hozzá,annak megígérhetem,nem fog unatkozni.

 

Főbb karakterek:

  • -Kim Joon/ Kim Ju Hyeok
  • -Choi Song Yi/ Kim Gyu Ri
  • -Choi Woo/ Jung Bo Suk
  • -Choi Choong Hun(Hapha)/ Joo Hyun
  • -Wol Ah/An Sim/ Hong Ah Reum

 

Szerző:

         Belinszky Krisztina