SIGNAL

Egy hónapja lett vége ennek a nagyon izgalmas és fordulatos sorozatnak, ami bár műfaját tekintve thriller, de nem ugyanaz a kategória, mint például a szintén ezt a valós sorozatgyilkosságot feldolgozó,  Gap Dong. A TVN csatornán játszották, 16 résszel.

A sztori, gyakorlatilag két idősíkban játszódik, egyrészt megismerhetjük, Park Hae Young bűnügyi profilozót, a megoldatlan ügyek osztályáról, napjainkból, valamint a múltból, 1989-ből, Lee Jae Han rendőrnyomozót. Amikor, munkája során, a rendőrségen, Hae Young-hoz kerül egy régi adó-vevő készülék, azon keresztül ismerkedik meg, Jae Han nyomozóval. Saját maga sem hiszi el először, hogy gyakorlatilag a múltban élő nyomozóval beszélget, amikor azonban fontos információkkal szolgál az azóta is felderítetlen Gyeonggi gyilkosságokkal kapcsolatban, már kezdi komolyan venni a hívásokat. Az adó-vevő, mindig este fél 12-kor szólal meg és máskor soha.

A bűnügyi profilozó, megtudja, hogy Jae Han nyomozott a sorozatgyilkosság ügyében és hogy volt egy áldozat, akit bár megtámadott a gyilkos, de nem tudott  megölni. Sajnos azonban, az egyetlen túlélő is meghalt azóta, így ez szintén nem sokat segít a felderítetlen ügyek nyomozóinak. Hae Young azonban, amikor Jae Han rendőrtiszt elmondja, hogy megtalálta és letartóztatta a gyilkost az adó-vevőn keresztül próbálja megértetni a nyomozóval, hogy akit valójában gyilkosnak hisz egy ártatlan ember és nemsokára meghal agyvérzésben, az őrizetbe vétele során. Ráadásul, amíg a nyomozók, a tettesnek hitt emberrel voltak elfoglalva, megtörtént a következő gyilkosság is.

Mire, Jae Han rendőrtiszt megpróbál utána járni a jövőbeli kollégájától hallott információknak, már késő és minden igaznak bizonyul. A rendőrnyomozót, őrizetbe veszik, egy ártatlan ember halála miatt, akit miatta gyanúsítottak meg. De vajon hol is hibázhatott, hiszen üldözőbe vette a gyilkost. ..Akárhányszor is gondolja végig, mindig ugyanoda jut, a buszhoz, ahol elkapta a tettesnek hitt ártatlan embert. Viszont, ha nem az az ember tette, akkor csak a buszra felszállva menekülhetett el a valódi gyilkos.

Ezt az információt megosztja a vonal másik végén, Hae Young nyomozóval is, így, most újra felkeresik és kikérdezik az egykori buszsofőrt, aki az eset óta abbahagyta munkáját és balesetben megsérült, beteg fiát ápolja. Az egykori buszsofőr azonban,  csakúgy, mint akkor most is tagadja, hogy bárki felszállt volna a buszra akkor este. Hae Young viszont érzi, hogy nem mond igazat és úgy gondolja, hogy mindenképpen ezen a nyomon kell tovább menniük, hiszen gyakorlatilag, az utolsó pár gyilkosság, mind ehhez a járathoz köthető. Természetesen, segítségére van, múltbeli kollégája, Jae Han rendőrtiszt is a nyomozásban.

Valóban nem unatkozik ennek a sorozatnak a nézője, egyetlen percre sem, hiszen mindig következik valami meglepő fordulat. Nagyon megdobta a sztorit szerintem a múlttal összeköttetést teremtő adó-vevő, igazán jó ötlet volt. Egyszóval, mindenkinek csak ajánlani tudom, aki kedveli az ilyen izgalmakat, nekem nagyon tetszett.

 

Main Cast
Crime lab/investigation unit
  • Jang Hyun Sung as Kim Bum Joo (early 40s - late 50s, investigation Chief)
  • Jung Hae Kyun as Ahn Chi Soo (mid 40s - late 50s, investigation Section Chief)
  • Kim Won Hae as Kim Gye Chul (early 40s, detective)
  • Jung Han Bi as Oh Yoon Seo (mid 30s, law scholar of NFS)
  • Lee Yoo Joon (이유준) as Jung Hun Gi (30s, forensic evidence agents)
  • Kim Min Gyu (김민규) as Hwang Ui Kyung (early 20s, officer)