Scholar Who Walks The Night

Egy nemrégiben végetért drámáról írok ma, egy vámpíros dorama, Joseon korban játszódó, 2015-ös, 20 részes sorozat.

A történet szerint, Junghyun koronaherceg, egy vámpír regényt ír és ezt megmutatja, legjobb barátjának, Kim Sung Yeol-nak. Mivel azonban, Sung Yeol, tanúja volt annak, hogy a királyi palotából, több udvarhölgy holttestét próbálták az éjszaka leple alatt eltűntetni, gyanút fog, hogy nemcsak egy regény, hanem a véres valóság elevenedik meg a koronaherceg sorai között. Ráadásul, több holttest nyakán is, harapásnyomok voltak. Kérdőre is vonja Junghyun herceget, aki bevallja a szomorú igazságot, hogy valójában, a királyi palotában, már nagyon hosszú ideje, nemzedékek óta, nem is a király, hanem egy Gwi nevű vámpír uralkodik.

200 évvel ezelőtt ugyanis, még Goryeo alapításának idején, az akkori uralkodó, segítséget kért ettől a vámpírtól, hogy elpusztítsa ellenségeit, cserébe pedig, örök szolgálatot ígért Gwinek. Így történt, hogy azóta is, minden uralkodónak engedelmeskednie kell a vérszívónak. A jelenlegi király, Junghyun koronaherceg apja, már nagyon szeretné, ha fia átvenné a koronát tőle. Arról azonban fogalma sincs, hogy fia, titkos tervet sző, a vámpír megölésére. Segítségére van ebben most már Kim Sung Yeol is, akit a koronaherceg bemutat, egy őrző vámpírnak, Ha Seo-nak, aki szintén mellettük áll, terveikben. Sajnos azonban, Gwi kihallgatja őket és letartóztatja,palotabeli embereivel a koronaherceget, árulás vádjával, továbbá, Sung Yeol ellen is kiadja a letartóztatási parancsot, aki azonban, még időben elmenekül , egyenesen a vámpírőrzőhöz, de akkor már Gwi őt is halálosan megsebesítette.

Utolsó erejéből, Ha Seo, megharapja Sung Yeol-t, hogy az szintén vámpírrá váljon, mert csak így veheti fel a harcot a nagyerejű Gwi-vel. Csakhogy, mire Sung Yeol odaér, Gwi már menyasszonyát, Myeong Hee-t is elrabolja és a lány életével zsarolja. Myeong Hee azonban, saját magát leszúrja és arra kéri vőlegényét, Sung Yeol-t, hogy igyon véréből, mivel csak így maradhat életben, vámpírként. A történet ezután, 120 évvel később folytatódik, amikor is a tudós Sung Yeol, még mindig Junghyun koronaherceg, titkos tervét keresi, a vámpír elpusztítására és megismerkedik, az elszegényedett, nemesi családból származó, könyvárussal, Yang Sun-nal.

A lány, fiúruhába öltözve éli az életét, de Sung Yeol, hamar rájön, hogy valójában egy lány. Yang Sun, ígéretet tesz neki, hogy, ha nem mondja el senkinek sem a titkát, akkor a föld alól is, de előkeríti a koronaherceg könyvét.

Nagyon tetszett ez a sorozat, szerintem, jó ötlet volt a Joseon korban játszódó vámpír sztori. Lee Jun Ki pedig, mint mindig, a vámpírtudós szerepében is fantasztikus volt. Kiemelném még, a Gwi-t alakító színészt, Lee Soo Hyuk-ot, szintén nagyon tetszett az alakítása.

 

         
Scholar Who Walks the Night-Lee Joon-Gi1.jpg Scholar Who Walks the Night-Lee Yoo-Bi2.jpg Scholar Who Walks the Night-Shim Chang-Min1.jpg Scholar Who Walks the Night-Lee Soo-Hyuk1.jpg Scholar Who Walks the Night-Kim So-Eun1.jpg
Lee Joon-Gi Lee Yoo-Bi Shim Chang-Min Lee Soo-Hyuk Kim So-Eun
Kim Sung-Yeol Jo Yang-Sun Crown Prince Lee Yoon Gwi Hye-Ryeong
         
Lee Hyun-Woo Scholar Who Walks the Night-Jang Seung-Jo.jpg Scholar Who Walks the Night-Yang Ik-June.jpg Scholar Who Walks the Night-Kim So-Eun2.jpg Scholar Who Walks the Night-Kim Myung-Gon.jpg
Lee Hyun-Woo Jang Seung-Jo Yang Ik-June Kim So-Eun Kim Myung-Gon
Crown Prince Junghyun Crown Prince Sadong Hae-Seo Lee Myeong-Hee No Chang-Sun
         
Scholar Who Walks the Night-Yeo Ui-Joo.jpg Scholar Who Walks the Night-Lee Soon-Jae.jpg Scholar Who Walks the Night-Son Jong-Hak.jpg Scholar Who Walks the Night-Park So-Young.jpg Scholar Who Walks the Night-Jang Hee-Jin.jpg
Yeo Ui-Joo Lee Soon-Jae Son Jong-Hak Park So-Young Jang Hee-Jin
No Hak-Young King Hyunzo Choi Cheol-Joong Dam-Yi Soo-Hyang
 
Choi Tae-Hwan

 

 

                                            

Téma: Scholar Who Walks The Night

Dátum: 2015.09.12

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: Scholar....

Szuper az ismertetőd Unni,ennyi szupi szereplővel,csak jó sorozat lehet.Nagyon kíváncsi vagyok. :-)

Dátum: 2015.09.12

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Scholar....

Köszi donszengem, tetszeni fog, biztos vagyok benne. ☺☺☺

Új hozzászólás hozzáadása