Rooftop Prince/Tetőtéri Herceg

Ismertető:

Elég régen láttam már ezt a sorozatot, de nagyon szeretem, jó a sztorija és a szereposztása is remek, 2012-es, 20 részes. A történet a Choson korból indul, mikor is Lee Tak koronaherceg egy éjszaka, feleségét nem találja maga mellett, keresik mindenhol, de már, csak a palota tavából, halottan kerül elő a koronahercegnő. Lee Tak gyilkosságra gyanakszik és embereivel, Song Man Bo-val, Do Chi San-al és Woo Yong Sool-al, nyomozni kezdenek, azonban amikor túl közel kerülnek az elkövetőkhöz, bérgyilkosok veszik üldözőbe őket. Ahogy menekülnek a gyilkosok elől, egy szakadékon készülnek átugrani, amikor hirtelen a jelen korban, napjainkban találják magukat, mert a szakadék egyfajta időalagút volt.

A koronaherceg és emberei döbbenten állnak egy szöuli háztetőn, értetlenül szemlélik a modern nagyvárost és éjszakai fényeit és persze a tetőtéri lakás tulajdonosát, a talpraesett és csinos lányt, Park Ha-t, aki szintén nem érti honnan csöppent hozzá a fura csapat. A lakásában aztán enni ad nekik, de, mivel a modern háztartási eszközök és a tv ismeretlen és ijesztő számukra, szó szerint szétverik Park Ha lakását. A lány ezért úgy dönt, hogy addig, amíg nem fizetik vissza a lakásában keletkezett károkat, ledolgozzák, segítenek neki a munkájában, így addig nála lakhatnak. A szorgalmas Park Ha rengeteget dolgozik, piacozik és minden munkát elvállal,hogy majd, ha pénze összegyűlik, saját zöldségüzletet nyithasson. Anyja, szintén piacon dolgozik, nővére Se Na, aki egy nagyvállalatnál titkárnő szégyelli családját, amiért nem előkelőek, gazdagok és azt hazudja munkahelyén, hogy külföldön élnek a szülei és egyedüli gyerek. Park Ha tehát befogadja a koronaherceget és embereit, lassan kezdi elhinni, hogy nem őrültek, hanem valóban a Choson korból csöppentek hozzá, megtanítja őket a modernkori élet szabályaira és a mindennapi használati tárgyak kezelésére.

A fiúk nagyon hamar belerázódnak a mai világba, egyedül Lee Tak koronaherceg érzi személyes sértésnek, hogy dolgoznia kell, de kénytelen elfogadni helyzetét, bár rendszerint összekapnak valamin Park Ha-val. Egy bútorkiszállításnál aztán az elegáns és gazdag házban, az idős hölgy, a  nagyvállalat elnöknője, felismeri, mint Tae Young-ot, eltűnt, halottnak hitt unokáját. A nagymama, bár sokan ellenzik, mégis szárnyai alá veszi a fiút, aki tényleg teljesen úgy néz ki, mint Tae Young, munkát ad neki a vállalatnál és felújítatja a tetőteret, Park Ha lakását.  Van azonban két ember, aki biztosan tudja, hogy nem lehet az eltűnt unnoka, egyik Se Na, Park Ha testvére, másik pedig Tae Young gyilkosa, Young Tae Moo, aki Se Na szeretője, aki egy hajóutazáson a tengerbe lökte a fiút. Ők ketten azon dolgoznak ugyanis, hogy megszerezzék a céget, Tae Young nagymamájától és ezért kellett a fiúnak meghalnia, bár igazából inkább művész lélek volt, rajzolgatni szeretett és nem voltak soha tervei a családi céggel, Tae Moo mégis megölte.

Közben, a koronaherceg, Se Na-ban felismeri feleségét a koronahercegnőt és nyomozásba kezd, hogy kiderítse milyen kapcsolat van a két nő között és mi történt Tae Young-gal. Se Na először elutasítja a koronaherceg közeledését, majd amikor kiderül, hogy Tae Young, rögtön megváltoztatja véleményét szeretője utasítására. Ahogy azonban Lee Tak megismeri Se Na valódi énjét és rájön milyen számító és gonosz nő, aki még saját testvérét, Park Ha-t is utálja és intrikáival nehezíti életét, kezd kirajzolódni előtte, hogy felesége, a koronahercegnő is ilyen nő volt és mi történt valójában a palotában azon az estén. Érzelmei megváltoznak és beleszeret Park Ha-ba, aki viszonozza érzéseit.


A főként romantikus fantasy és egy kis krimi izgalmas és sokszor, főként az elején nagyon vicces is. A gonosz, intrikus karakterek nagyon utálhatóak, Park Ha pedig nagyon szerethető és a koronaherceg is szimpatikussá válik az első pár rész után.
Nemcsak azoknak ajánlom, akik szeretik a romantikát, mert kimondottan izgalmas sorozat és a végét gyakorlatilag a nézőre bízták, döntse el maga mi a befejezés.

 

Főszereplők:

Rooftop Prince-Micky Yoochun.jpg Rooftop Prince-Han Ji-Min.jpg Rooftop Prince-Lee Tae-Sung.jpg Rooftop Prince-Jung Yoo-Mi.jpg
Park Yoo-Chun Han Ji-Min Lee Tae-Sung Jung Yoo-Mi
Lee Kak / Park Ha / Yong Tae-Moo / Hong Se-Na /
Yong Tae-Yong Boo-Yong Prince Moo-Chang Hwa-Yong
     
Rooftop Prince-Lee Min-Ho (1993).jpg Rooftop Prince-Choi Woo-Sik.jpg Rooftop Prince-Jung Suk-Won.jpg
Lee Min-Ho Choi Woo-Sik Jung Suk-Won
Song Man-Bo Do Chi-San Woo Yong-Sool

 

 

Szerző:

              Belinszky Erika

Téma: Rothoph Prince/Tetőtéri Herceg

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása