Red Moon

Ez a film, kicsit más hangvételű,  mint amit a történelmi drámákban megszoktunk. Ezért is érdemes megnézni.
Sukjong királynak,  két fia is született, de a beteges elsőszülött fiát, Gyeong Jong-ot,  hamar leváltja másodszülött fia, Jeong Jo. Sokak szerint,  Jeong Jo mérgezte meg mostohatestvérét. Yeong Jo fia, Sado herceg,  állandóan ezzel szembesül és életét még nehezebbé teszi, hogy a király kérésére, önként beköltözik a Hibin egykori lakóhelyére, elszakítva édesanyjától.

Már az első éjszakán megjelenik a Hibin szelleme, akit annak idején, Sukjong király, méreg általi halálra ítélt, gonosz tettei miatt.
17 évvel később, a már komoly elmezavarral küszködő Sado herceg, minden éjjel szolgákat gyilkol. Nővére igyekszik menteni az elmebeteg herceget, de csakhamar szembesülnie kell a tényekkel, hogy a herceg után, hulla hegyek maradnak.

A herceg édesanyja és felesége, szintén tisztában van az állapotával, de hiába próbálnak rajta segíteni.A gonosz szellemek, teljesen megszállták és már nem ura az elméjének. A király már többször is megölte volna fiát, de az asszonyok könyörgése megmenti a herceget.Végül , amikor már saját fiára is rátámad és szegény gyermek éppen hogy csak megmenekül, Sado herceg anyja, döntő lépésre szánja el magát, de tudja, hogy mindezért, a Hibin gonosz szelleme a felelős.

Jelenti a királynak, aki mérgében egy rizsládába zárja az őrült trónörököst, aki ott is leli halálát. Majd az anyja, bosszút áll fia haláláért a gonosz szellemen.

Nem egy vidám történet, de egy újabb szemszögből láthatjuk, hogy miért is kellett Sado hercegnek egy rizsládában meghalnia.

 

       
Red Moon (Drama Special)-Kim Dae-Myung.jpg Red Moon (Drama Special)-Lee Hang-Na.jpg Red Moon (Drama Special)-Park So-Dam.jpg Red Moon (Drama Special)-Park Ha-Na.jpg
Kim Dae-Myung Lee Hang-Na Park So-Dam Park Ha-Na
Crown Prince Sado Youngbin Lee Princess Hwawan Crown Prince Sado's wife
       
Red Moon (Drama Special)-Kim Myung-Gon.jpg Red Moon (Drama Special)-Jo Mi-Ryung.jpg Red Moon (Drama Special)-An Ji-Hyun.jpg Kim Jong-Hyeon
Kim Myung-Gon Jo Mi-Ryung An Ji-Hyun Kim Jong-Hyeon
King Yeongjo middle-aged woman Hee-Jung Gwang-Hyun

 

 

                                     

Téma: Red Moon

Dátum: 2016.01.14

Feladó: Erda

Tárgy: Red Moon

Úgy örülök ennek az ajánlónak, egyrészt nagyon szeretem a történelmet, másrészt meg nagyon jó, hogy erről az oldalról is lehet látni Sado herceg tragédiáját.
Komoly és kemény, de NAGYON jó, köszi érte! :-)

Dátum: 2016.01.13

Feladó: Erika

Tárgy: Red Moon

Nagyon tetszett az ismertetőd donszengem, a képek alapján, kemény film lehet.

Dátum: 2016.01.13

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: Re:Red Moon

Köszönöm Unni,kemény valóban.

Új hozzászólás hozzáadása