REBELLIOUS

Ismertető:

Ezt a filmet,2013-ban gyártotta le az MBC tévécsatorna.Kicsivel több mint egy órásra sikerült.


A Csoszon korban játszódik a történet.

A film elején,egykedves,okos,édesanya,okítja kisfiát az életről.Miután elbúcsuznak egymástól,Joon Kyung egy híres tanító házához siet,hogy titokban hallgathassa,a tanításait.

Az egyik nemes fiú meglátja,és jól megveri,a tanító lép közbe,és el is üldözi a pökhendi nemes ifjút.

Joon Kyung féltestvére,a tiszta,nemes vérű Joon Woo,szintén itt tanul,de nem segít testvérének.A tanító,megengedi Joon Kyungnak,hogy nála
tanulhasson.Az örömét,hazatérve azonban borzalmas dolog töri meg.Édesanyját megölték,és mivel egy gazdag nemes tette,senki nem vonja felelőségre.


Ezzel a rémes tudattal nő fel,és a csendőrségen dolgozva,próbál az elesetteken segíteni,de hamar rá kell jönni,hogy az igazságot sokszor hiába deríti ki,az igazi bűnösök mindig megússzák.Igyekezete,egészen a királyig eljutt,és ha egy újabb ügyet megoldana sikeresen,a király saját testőrségébe is bevenné.Egy fiatal lányt holtan találnak,az erdőben,és a boncsolás során Joon Kyung azt is kideríti,hogy nem egy szokványos törrel ölték meg.

A szálak, a király nagybátyja házába vezetik,de mint mindig,egy ilyen magas rendű nemest,nem lehet csak úgy megvádolni.Közben,Joon Kyung tanítója,új király kinevezéséről,új világ felépítéséről sző terveket,ehez Joon Kyung-ra is szüksége van,mert csak így kerülhetnek,a király közelébe,hogy egy merénylettel,új királyt ültethessenek,a trónra.

Joon Kyung vakon hisz tanítójában,de mikor ráébred az új király kilétére,aki nem más mint a kislány gyilkosa,nem tud mestere mellé állni.Időközben féltestvére is rájön a király elleni merényletre,és életében először,védelmezni próbálja Joon Kyung-ot.


Szerintem nagyon jó kis film volt,és bár nehéz elhinni, hogy jó vége is lehet egy ilyen sztorinak, mégis meglepően "happy end"volt.

 

Főszereplők:

 

Szerző:

           Belinszky Krisztina