Pinocchio

Ismertető:

Mai összefoglalóm, egy 2014-es, 20 részes sorozat, különlegessége, hogy egy olyan létező betegséggel ismertet meg minket, amiről valószínűleg nem sokan hallottunk eddig. A betegség neve: Pinoccio szindroma, aki ebben a kórban szenved, soha nem képes valótlan dolgot állítani, mert szervezete rögtön tiltakozik a hazugság ellen, pl. csuklással.


A történet szerint, Gi Ho Sang tűzoltóparancsnok, boldogan él feleségével és két fiával, Gi Ha Myeong-al és Gi Jae Myeong-al. Egy nap, tűz üt ki egy közeli gyárban, ahová Ho Sang parancsnokot és csapatát küldik ki. A műszakvezető szerint bentrekedt munkások azonban, még az oltás közben felbukkannak, de akkor már a parancsnok, pár emberével bemegy az épületbe, hogy kimentse őket. A munkások és vezetőjük pedig úgy dönt, hogy jobb, ha hallgatnak a dologról. A parancsnok és emberei azonban meghalnak, amikor nemsokkal később a gyárat egy hatalmas robbanás rázza meg. Mivel nem találtak magyarázatot arra, hogy a parancsnok miért vitte be az üres épületbe az embereit, a halott tűzoltók családtagjai,  Gi Ho Sang-ot okolják. Ráadásul, a parancsnokot, a robbanás másnapján, egy iskolás fiú, aki Pinoccio szindromás, látta a buszról, az úton átrohanni és betegsége miatt, senki nem vonta kétségbe vallomását. A média a történtek után, teljesen szétcincálja a parancsnok családját, Song Cha Ok riporternővel az élen, aki mindent megtesz egy szenzációhajhászó tudósításért, nem érdekli, hogy ezzel átgázol nyilvánvalóan ártatlan embereken. 

Ho Sang felesége, aki nem bírta tovább a családjára nehezedő nyomást, amikor megtudja, hogy férje cipőjét megtalálták a tengerben, öngyilkosságra szánja el magát, magával akarja vinni a tengerbe kisebbik fiát, Ha Myeong-ot is, így egyedül hagyva másik fiát, Jae Myeong-ot, aki családja szerencsétlensége miatt, bosszút esküszik, Song Cha Ok riporternő ellen. Később azonban kiderül, hogy Ha Myeong nem halt meg, a tengerben ugyanis egy férfi megtalálta és megmentette, befogadta családjába. Ha Myeong, ekkor még nem is sejtette, hogy aki befogadta, annak a férfinak az apja, aki Song Cha Ok riporternő volt férje. A férfi ugyanis válása után, visszaköltözött apjához, lányával, Choi In Ha-val, aki egyidős Ha Myeong-al. A kizárólag a munkájának élő Song Cha Ok ugyanis nem akarta lánya felügyeleti jogát. Ha Myeong, befogadójától, a Dal Po nevet kapta, 13 év alatt, valódi családdá kovácsolódtak és kapcsolata In Ha-val egyre szorosabbá válik. A család, Szöulba költözik, ahol a már egyetemet végzett In Ha, minden vágya, hogy riporter legyen, mint példaképe, anyja, akit még mindig jó embernek hisz és azt gondolja, hogy ha ritkán is találkoznak, de tartják a kapcsolatot üzeneteiken keresztül.

In Ha álma azonban elérhetetlennek látszik, hiszen a lány pinoccio szindromás, rögtön csuklani kezd, ahogy hazugságot ejt ki a száján. Dal Po ezért elhatározza, hogy segít neki és együtt válnak riporterekké. A sokadjára sikerült felvételi után, egy kezdő csapatba teszik őket, Yoon Yoo Rae-vel és Seo Beom Jo-val kerülnek egy csapatba. Kis idő múlva aztán, kettéosztják a csoportokat és In Ha, Beom Jo-val kerül össze.
A lány nem is sejti, hogy régebb óta ismerik egymást, ugyanis Beom  Jo volt az, akihez anyja telefonja került és aki anyja helyett válaszolt In Ha üzeneteire. Dal Po, a riportermunka rengeteg teendője mellett, folyamatosan nyomoz apja ügyében, illetve eltűnt testvérét keresi.

A közös munka, mégjobban összehozza Dal Po-t és In Ha-t, már nem igazán tudják, hogyan is kezeljék érzelmeiket, hiszen 13 éve, egy családban élnek. Eközben, Dal Po bátyja, Jae Myeong, igyekszik beteljesíteni bosszúját, Song Cha Ok riporternőn, akinek nyilvánosságra kerül kapcsolata, egy nagyvállalat elnöknőjével, Beom Jo anyjával.
A történet nagyon izgalmas, fordulatos és romantikus, érdemes megnézni.

 

Főszereplők:

         
Pinocchio (Korean Drama)-Lee Jong-Suk1.jpg Pinocchio (Korean Drama)-Park Shin-Hye1.jpg Pinocchio (Korean Drama)-Kim Young-Kwang1.jpg Pinocchio (Korean Drama)-Lee Yoo-Bi1.jpg Pinocchio (Korean Drama)-Lee Pil-Mo1.jpg
Lee Jong-Suk Park Shin-Hye Kim Young-Kwang Lee Yoo-Bi Lee Pil-Mo
Choi Dal-Po / Ki Ha-Myeong Choi In-Ha Seo Bum-Jo Yoon Yoo-Rae Hwang Gyo-Dong
         
Pinocchio (Korean Drama)-Min Sung-Wook1.jpg Pinocchio (Korean Drama)-Kang Shin-Il1.jpg Pinocchio (Korean Drama)-Jo Deok-Hyeon1.jpg Pinocchio (Korean Drama)-Choo Soo-Hyun1.jpg Pinocchio (Korean Drama)-Jin Kyung1.jpg
Min Sung-Wook Kang Shin-Il Jo Deok-Hyeon Choo Soo-Hyun Jin Kyung
Jang Hyun-Gyu Lee Young-Tak Jo Won-Goo Im Jae-Hwan Song Cha-Ok
         
Pinocchio (Korean Drama)-Kim Kwang-Kyu1.jpg Kim Young-Hoon Pinocchio (Korean Drama)-Lim Byung-Ki1.jpg Pinocchio (Korean Drama)-Yoon Seo-Hyun1.jpg Pinocchio (Korean Drama)-Byun Hee-Bong1.jpg
Kim Kwang-Kyu Kim Young-Hoon Lim Byung-Ki Yoon Seo-Hyun Byun Hee-Bong
Kim Gong-Joo Lee Il-Joo Yeon Doo-Young Lee Joo-Ho Choi Gong-Pil

 

Szerző:

              Belinszky Erika

Téma: Pinocchio

Dátum: 2018.09.24

Feladó: Évi

Tárgy: Hol? :)

Sziasztok! Megkérdezhetem, hogy ezeket a sorozatokat hol lehet elérni? hol nézitek? Köszönöm! :)

Dátum: 2018.02.16

Feladó: Szabóné Bedécs Mária

Tárgy: Pinoccio

Köszönöm szépen a munkádat, szerettem, nagyon jók a szereplők ,és maga a történet is érdekes, fordulatos, érdemes megnézni . :)

Dátum: 2015.02.18

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Pinocchio

Szuper összefoglaló,még nem láttam,de megnézem :-)Kösssszi Unni,hogy feltetted.:-)

Dátum: 2015.02.18

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Pinocchio

Tényleg jó...tetszeni fog☺☺☺

Új hozzászólás hozzáadása