Orange Marmalade

Ismertető:

Ma egy nagy kedvencemről szól az összefoglalóm, nem hittem volna pedig, hogy lesz olyan vámpíros történet , ami ennyire tetszeni fog.
Sikerült tehát meglepnie ennek a romantikus, misztikus doramának,  biztosan újranézem majd, egyébként is, eléggé rövidnek számít ez a 2015-ös sorozat, 12 részével.

A sztori is nagyon eredeti szerintem, ugyanis, a napjainkban induló történet szerint, teljesen elfogadott tény, hogy vámpírok léteznek és együtt élnek, elvileg, békében az emberekkel. Persze, azért az emberek, nagyon tartanak tőlük és rögtön igyekeznek kiközösíteni, akiről kiderült, hogy vámpír. Létezik a vámpírtanács nevű felügyelet, akiknek fő célkitűzésük, hogy emberek és vámpírok, normálisan, megkülönböztetés nélkül éljenek. Ők felelősek a vámpírok viselkedéséért is, hogy semmiképpen ne támadjanak emberekre és osztják ki mindenkinek a napfény ellen védő szereket. Nem megfelelő viselkedés esetén pedig, súlyos büntetéseket szabhatnak ki a vétkes vámpírokra.

Manapság pedig, génmódosított vért isznak a vérszívók és nem félnek a keresztektől sem. Az együttélés tehát még korántsem zökkenőmentes és ebben az időszakban kerül egy új iskolába a középsulis, szép vámpírlány, Beak Ma Ri. Szüleivel együtt már sokat kellett költözniük, hiszen amikor az emberek rájöttek, hogy vámpírok, szüleit elküldték munkahelyükről, őt pedig kiközösítették osztálytársai. Ma Ri, megfogadja, hogy itt már biztosan elvégzi az iskolát és igyekszik inkább nem is közeledni senkihez sem, azonban az osztályelnöknek, Jung Jae Min-nek, egyből megakad a szeme a csinos lányon és hamar rájön, hogy van egy közös szenvedélyük, a zene. Jae Min édesanyjától örökölte a zene szeretetét, azonban mióta összeveszett anyjával, nem hajlandó zenélni sem. Most viszont, mivel szeretne közel kerülni, Beak Ma Ri - hoz, újra gitározni kezd és alapítanak egy együttest is, Orange Marmalade néven.

A próbák alatt, egyre közelebb kerülnek egymáshoz Ma Ri-val, a lány pedig szintén vonzódni kezd hozzá és nemsokára rájönnek, hogy milyen fontosak egymásnak. Egyik osztálytársuk azonban, Jo Ah Ra, aki szerelmes Jae Min-be, igyekszik, mindenféle intrikával közéjük férkőzni, ráadásul, a szintén vámpír, új osztálytársuk, Han Si Ho sem könnyíti a helyzetet, aki viszont Ma Ri szerelmét szeretné megszerezni. Amikor, egy véletlen folytán, Ah Ra, tudomást szerez róla, hogy Ma Ri egy vámpír, elhíreszteli az iskolában és így Jae Min is megtudja. A fiú, édesanyjával is azért szakította meg a kapcsolatot, mert az párjául egy vámpírt választott , Jae Min apjának halála után. Ráadásul, szörnyetegnek tart minden vámpírt.

Nagyon felzaklatja tehát, amikor kiderül, hogy szerelme is vérszívó. Találkoznak a világítótoronynál, ahol Ma Ri bevallja, hogy tényleg vámpír, majdnem beleesik a vízbe, de Jae Min megmenti és maga kerül a tengerbe, majd napokig eszméletlen állapotban fekszik. Ezalatt, egy álmot lát, ami teljesen valóságosnak tűnik számára.Háromszáz évvel ezelőtt, a choseon korban találja magát, mint Jae Min, nemesúrfi. Legjobb barátja pedig, Han Si Ho, aki szintén nemesi család fia.  Mindketten beleszeretnek, Beak Ma Ri -be, aki viszont egy szegény hentes lánya és ráadásul még vámpír is. Csakhogy, ekkor még az emberek, minden erejükkel üldözték a vérszívókat, akik közül sokan még embervérrel táplálkoztak. Ma Ri klánja azonban a  békés vámpírok közé tartozik, akik csak állatok vérén éltek.

A gonosz vámpírok, elrabolják a királynét,  hogy megkaparinthassák a királyi családot és ezáltal a vérszívók uralkodhassanak az emberek felett. Egyedüli aki megállíthatja ördögi tervüket, Jae Min és barátja Si Ho.A szereplők, a filmzene és minden, nagyon telitalálat a sorozatban, szerintem, még annak is érdemes megnéznie, aki egyébként nem kedveli a vámpírsztorikat.

 

Főszereplők:

Orange Marmalade-Yeo Jin-Goo.jpg Orange Marmalade-Seol Hyun.jpg Orange Marmalade-Lee Jong-Hyun.jpg Orange Marmalade-Gil Eun-Hye.jpg
Yeo Jin-Goo Seol Hyun Lee Jong-Hyun Gil Eun-Hye
Jung Jae-Min Baek Ma-Ri Han Shi-Hoo Jo A-Ra
       
Orange Marmalade-Ahn Kil-Kang.jpg Orange Marmalade-Yun Ye-Hee.jpg Orange Marmalade-Song Jong-Ho.jpg Orange Marmalade-Lee Il-Hwa.jpg
Ahn Kil-Kang Yun Ye-Hee Song Jong-Ho Lee Il-Hwa
Baek Seung-Hoon Song Sun-Hwa Han Yoon-Jae Kang Min-Ha

 

 

Szerző:

                  Erika

Téma: Orange Marmalade

Dátum: 2015.07.31

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: Orange Marmalade

Szuper az ismertetőd Unni,nagyon kíváncsi vagyok erre a történetre.:-)

Dátum: 2015.07.31

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Orange Marmalade

Nagyon fog tetszeni neked donszengem:-)

Új hozzászólás hozzáadása

Szavazás

Tetszenek a vámpíros történetek?

Igen :-) (10)
45%

Nem :-( (4)
18%

Ez a sorozat tetszett :-) :-) (8)
36%

Összes szavazat: 22