My Love From The Star

Ismertető

 

A sorozat 2013-as, decemberben kezdték el vetíteni és nézettsége pillanatok alatt kiugró lett. A sztori egyáltalán nem szokványos, hiszen gyakorlatilag egy űrlényről szól, aki már a Choson kor óta él a földön. Első pillantásra pont olyan, mint a többi ember, de nem öregszik és szuperképességekkel rendelkezik. Tulajdonképpen, eredeti szándéka szerint nem akart volna a földön maradni, de rögtön ideérkezésekor megmentett egy fiatal menyasszonyt, akit elhunyt vőlegénye családja és a saját szülei is inkább a halálba küldtek volna, hogy akkori szokás szerint, erényes nőnek kijáró tisztelettel kezeljék, családja pedig kivételezett helyzetbe kerülhessen. Akkori találkozásuk sorsszerű volt, egymásba szerettek és miközben próbálta megvédeni szerelmét, aki végül karjai között halt meg, megsebesült és társai nélküle tértek vissza bolygójukra.

Így kezdődött hosszú földi élete és hamar megtanulta, hogy ne engedjen közel magához senkit, mert az emberek sokszor hálátlanok és nem lenne biztonságban, ha kitudódna valódi énje. Mivel külseje nem változik, az idő múlása nincsen rá hatással, ezért soha nem maradhatott sokáig egy személyazonossággal. Mindig új életet kellett kialakítania, foglalkozást váltania, így volt már orvos, ügyvéd és jelenleg egyetemi professzor, Do Min Jun néven ismerik. Amikor még ügyvédként dolgozott tett szert egyetlen ember barátjára, aki maga is ügyvéd és segítségére van személyazonosságának cseréjében és a hosszú idő során szerzett hatalmas vagyonának, nagy értékű műkincseinek kezelésében. Ismeri titkát származásáról és fiaként szereti őt. Tehát, jelen idő szerint, egyetemi professzorként tart előadásokat a hallgatóknak, emberi kapcsolatokról, amikről sokszor elítélően és lenézően nyilatkozik, mondván, soha nem tudna féltékenységet, irigységet érezni, ami az emberek világában mindennapos megnyilvánulás. 

Számításai szerint, nemsokára visszatérhet az övéihez, pár hónap van még hátra földi idejéből, amikor megismerkedik a harsány, nagyszájú és öntelt, ünnepelt színésznővel: Cho Song Yi-vel. Szomszédjába költözik ugyanis, mert kibérelte a Do Min Jun melletti lakást, hogy teraszáról láthassa a szemben lévő házon kifüggesztett poszterét. Első találkozásuk alkalmával a liftben Cho Song Yi azt hiszi, hogy egy fanatikus rajongója üldözi, de a professzor a maga cinikus, közömbös modorával, rögtön felkelti a lány érdeklődését a szomszédban lakó férfi iránt. Később kiderül, hogy az egyetemen, Do Min Jun óráira kellett volna járnia, de mivel ezt elmulasztotta, a média által szárnyra kapott híreket cáfolandó, Song Yi megjelenik, mint egyetemi hallgató, szomszédja óráin, azt gondolja, hogy az ismertségére való tekintettel a férfi majd kedvez neki dolgozata osztályzásánál, aminek minden sorát titkára ollózta össze ismert anyagokból. Persze, a tanár rögtön felismeri a másoktól idézett gondolatokat és elégtelent ad az irományra. Kivívja ezzel a lány ellenszenvét, ami kölcsönös, amikor azonban a lakásuk előtti folyósón megsajnálja és megmenekíti a riporterek elől, valami elindul közöttük és  Song Yi úgy érzi, biztonságban van Do Min Jun mellett és felkéri legyen a menedzsere. A fiú elfogadja, mert maga is szeretné kideríteni, hogy milyen kapcsolat van a színésznő és az általa 12 évvel ezelőtt egy autóbalesetből megmentett kamaszlány között, akiben Choson kori szerelmét ismerte fel. Eközben Song Yi ismét botrányba keveredik egy színészkolléganője halála miatt, akivel feszült volt a kapcsolata. A média azzal gyanúsítja, hogy kolleganője miatta lett öngyilkos. A valódi gyilkos azonban már tudja, hogy Song Yi birtokában van egy bizonyíték, amiből hamar kiderülhet, hogy a színésznő halála nem öngyilkosság volt.

A főhősnő így egyre veszélyesebb helyzetekbe keveredik, amiből mindig Do Min Jun menti meg. Song Yi-nek ráadásul legjobb barátnőjével is megromlik a kapcsolata, miután gyermekkori közös barátjuk megkéri a színésznő kezét, de az elutasítja, míg barátnője, aki már régóta szerelmes a fiúba, de az barátként kezeli féltékeny rá. Song Yi élete egyre bonyolultabbá válik és már Do Min Jun is úgy gondolja, hogy maradni szeretne és a halandó emberek világában élni szerelmével, azok mindennapjait. Tisztában van vele azonban, hogy földi élete a végéhez közeledik és szuperképességei, a teleportálás és az idő megállítása is kezdenek gyengülni. Az idő sürgeti tehát, meg kell védenie szerelmét és kitalálni, hogy maradhatnának együtt.

A sorozat minden résszel egyre izgalmasabb, egyre bizonytalanabbnak tűnik a megoldás őszintén szólva, nehezen tudtam elképzelni, hogy lehet jó a vége, mégis sikerült így alakítaniuk a történetet. Az utolsó rész után még csináltak egy pár perces epilógust is, szerintem úgy gondolták, hogy sokan kíváncsiak többre is, a boldog végkifejletből. A sorozat világhírnévnek örvend, egyik forgatási helyszíne pedig a kis francia város mintája, turistalátványosság lett Ázsiában. A férfifőszereplő, Kim So Hyun nagyon jó választás volt erre a szerepre, ritkán látni ilyen tökéletesen szimmetrikus arcú  embert, már-már tényleg ufószerű. Cho Song Yi szerepét alakító Jun Ji Hyun pedig valóban gyönyörű,  tehetséges színésznő. A film dalai közül kiemelném nagy kedvencemet, ami már első hallásra is fülbemászó, Hyorin: Hello című száma. Remélem sikerült felkeltenem mindenki érdeklődését egyik kedvenc sorozatom iránt.

 

Főszereplők:

You Who Came From the Stars-Gianna Jun.jpg Kim Soo-Hyun You Who Came From the Stars-Park Hae-Jin.jpg You Who Came From the Stars-Yoo In-Na.jpg
Gianna Jun Kim Soo-Hyun Park Hae-Jin Yoo In-Na
Cheon Song-Yi Do Min-Joon Lee Whi-Kyung Yoo Se-Mi
         
You Who Came From the Stars-Shin Sung-Rok.jpg You Who Came From the Stars-Na Young-Hee.jpg You Who Came From the Stars-Eom Hyo-Seop.jpg You Who Came From the Stars-Ahn Jae-Hyeon.jpg You Who Came From the Stars-Hong Jin-Kyung.jpg
Shin Sung-Rok Na Young-Hee Eom Hyo-Seop Ahn Jae-Hyeon Hong Jin-Kyung
Lee Jae-Kyung Yang Mi-Yeon Cheon Min-Koo Cheon Yoon-Jae Comic Book Store Owner Hong

Szerző:

Belinszky Erika