Mirror of the Whitch

Ezúttal is egy történelmi dorama lett a hónap filmje nálunk, szerintem nagyon megérdemelten.
A JTBC csatornán adják ezt a sorozatot, végéhez közeledik, 17. rész következik, 20 részes.

A királynő, már hosszú ideje próbálkozik a teherbeeséssel, sikertelenül, pedig már nagy szükség lenne a trónörökösre. Az özvegy királyné, aki valójában uralkodik a király helyett, szintén utódot követel, hogy hatalmát megszilárdítsa. Elhívatja, a fekete mágia miatt száműzött sámánnőt, Hong Joo-t, aki már segített neki régebben, ám mivel kitudódott, hogy visszaélt a mágiával, el kellett hagynia a palotát. Ráadásul, aki száműzte, nem más, mint a férfi akibe szerelmes volt, Choi Hyun Seo, a királyi rituálé hivatal vezetője.

Most azonban, az özvegy királyné úgy gondolja, hogy nincs más lehetőség és elmondja Choi Hyun Seo-nak, hogy elvesztette hitét a rituálé hivatalban, ezért a férfi mondjon le és menjen el a palotából. Hyun Seo, figyelmezteti az özvegy királynét, hogy a mennyek haragját vívja ki a fekete mágia használatával és ennek súlyos következményei lehetnek. A döntés azonban már megszületett . Közben, a sámánnő, Hong Joo, kideríti, hogy a fiatal királynő meddő. Elmondja az özvegy királynénak, de azt ígéri, hogy ennek ellenére is talál megoldást, hogy királyi utód születhessen. Meggyőzik, a fiatal királynőt is, aki így szintén bármilyen áldozatra kész, hogy teherbe essen.

Hong Joo sámánnőnek, kapóra jön tervéhez, a fiatal sámánnövendék, Hae Ran, aki nagyon fogékony a mágiára. Gyorsan eldől hát, hogy Hae Ran lesz, akiben titokban megfogan a királyi utód. A fiatal királynő feladata, hogy a lányt meggyőzze tervüknek. Cserébe, amiért a királlyal hál, öreg és beteges édesanyjának és öccsének, gazdagságot és kényelmet ígér a királynő. A sikeres fogantatás után azonban, amiről, Hae Ran egyáltalán nem tud, azt hiszi csak meghűlt, a lánynak meg kell halnia, mert csak így sikerülhet a fekete mágia varázslata. Amikor aztán, a megfogant terhességet, Hong Joo  átvarázsolja a királynéba, Hyun Seo, megpróbálja ezt megakadályozni, ám sikertelenül.

Amikor másnap, Hae Ran rájön, hogy mennyire kihasználták, már késő és Hong Joo, szeme láttára öleti meg édesanyját és öccsét. Rátámad a gonosz sámánnőre, ám közben, a királynő, aki szemtanúja volt a történteknek, leszúrja. Hae Ran,  utolsó leheletével még elátkozza a királynő születendő gyermekeit, merthogy azt is elárulja, hogy ikrei lesznek. Az átok szerint, mindenki, aki szereti ezeket a gyerekeket, meghal . A királynő, csakugyan ikreket szül és az az özvegy királyné és Hong Joo döntésére, a kislánynak meg kell halnia. Az újszülött hercegnőt, Hong Joo, Hyun Seo-hoz viszi és a királyi parancs értelmében, a gyermeknek, tűzben kell lelnie a halálát. Azonban, Hyun Seo, életben hagyja a hercegnőt, saját lányaként neveli.

Bár még nem tudom mi lesz a sztori vége, de nekem eddig nagyon tetszik. Jó a történet és a szereplők kiválasztása is nagyon találó, szerintem. Nézhető a Vikin is,  de sok helyről le is tölthető.

 

Main cast

Royal household

 

                                       

Téma: Mirror in the Whitch

Nincs hozzászólás.

Új hozzászólás hozzáadása