Kim Soo Ro;The Iron King

Ismertető:

Nagyon izgalmas, fordulatos, történelmi sorozat, 2010-ből, 32 résszel.


A sztori, még abból az időszakból indul, amikor az északi földön , két ellenséges törzs küzd egymással a hatalom megszerzéséért. A vesztes csapat vezérének asszonya, terhességének vége felé jár, férje pedig elküldi pár hűséges emberével, hogy megmentse születendő gyermekét, népének utolsó reménységét. Kyung Bi-t, azonban üldözőbe veszik férjének gyilkosai és bár lóhátról lenyilazza üldözőit, de a legkitartóbb, Deuk Sun, végül utoléri és leesik lóváról. Mindketten megsebesülnek, Kyung Bi mégis megszökik és feljut egy hajóra, de üldözője ide is követi.

Alig pár perccel a hajó indulása után kiderül, hogy valójában rabszolga-kereskedők és eladják az utasokat. Deuk Sun összetűzésbe keveredik velük, így nem tudja keresni Kyung Bi-t, aki a hajó gyomrában húzódik meg a többi emberrel. Az idő egyre inkább viharosra fordul és Kyung Bi szülése beindul. Egy idős asszony van segítségére, a szülés egyre jobban kimeríti a meggyötört asszonyt és ráadásul Deuk Sun is keresni kezdi. Kisfia születése után elájul és segítője veszi magához a babát. Deuk Sun így már csak az ájult Kyung Bi-t találja meg és épp leszúrná, amikor a hajó léket kap a viharban és bezúdul a víz. 

A hajó legtöbb utasa meghal és , úgy tűnik, hogy az újszülött kisfiú, egyetlen túlélője a szerencsétlenségnek. Hangos sírását hallja meg a parton sétáló Gaya - i kovácsmestersegéd, aki elviszi a kovácsműhely vezetőjéhez a csecsemőt, akinek felesége, ismételten halott gyermeket szült. A még ájultan fekvő asszony férje, Jo Bang kovácsmester, aki nagyon félti feleségét az újabb veszteségtől, emberének rábeszélésére és Deok Hee orvos tanácsára, saját fiává fogadja a talált gyermeket. A baba mellett lévő pecsétből, világos számukra a gyermek kiléte, de mindhárman megfogadják, hogy sírig őrzik a titkot.

Jo Bang asszonya, boldogan öleli magához kisfiát, végre van örököse a Gaya számára létfontosságú kovácsműhelynek.Akkoriban ugyanis, aki a vasat birtokolta, nagyon gazdag ember volt és nagy hatalmú.Hármójukon kívül, senki nem sejti, hogy a saját fiaként kezelt Su Roo, talált gyermek. Csakhogy, a szerencsétlenséget, nemcsak az újszülött, hanem édesanyja is túlélte és rögtön keresni kezdi kisfiát, majd amikor nem találja, öngyilkosságra készül. Ekkor találja meg, a főpap, aki megmenti, házába viszi és később feleségül veszi. Kyung Bi, először nagyon elkeseredett, de idővel elhatározza, hogy új életet kezd és elfogadja megmentőjét férjének.


Fia eközben a kovácsmester fiaként nő fel és senki nem sejti, hogy belőle lesz majd a Gaya aranytojása által megjövendölt nagy király, aki a 12 kis törzset egyesítette és megalapította Geumgwan Gaya államát, a vaskirály.
Látványos harcjelenetek és izgalmas sztori, szenzációs színészekkel. Szerintem kötelező sorozat. 

 

Főszereplők:

Kim Soo Ro - Ji Seong.jpg Kim Soo Ro - Bae Chong-Ok.jpg Kim Soo Ro - Yu Oh-Seong.jpg Kim Soo Ro - Seo Ji-Hye.jpg
Ji Sung Bae Chong-Ok Yu Oh-Seong Seo Ji-Hye
Kim Su-Ro Jung Kyeong-Bi Shin Kwi-gan Heo Hwang-Ok
       
Kim Soo Ro - Ko Ju-Won.jpg Kim Soo Ro - Kang Byeol.jpg Kim Soo Ro - Lee Pil-Mo.jpg Kim Soo Ro - Park Geon-Tae.jpg
Ko Joo-Won Kang Byul Lee Pil-Mo Park Geon-Tae
Lee Jin Ah Shi A-Hyo Seok Tal-Hae Kim Soo-Ro (young)
         
Kim Su-Ro The Iron King-Lee Jong-Won.jpg Kim Su-Ro The Iron King-Choi Su-Rin.jpg Kim Su-Ro The Iron King-Jang Dong-Jik.jpg Kim Su-Ro The Iron King-Lee Deok-Hee.jpg Kim Su-Ro The Iron King-Yun Ju-Sang.jpg
Lee Jong-Won Choi Soo-Rin Jang Dong-Jik Lee Deok-Hee Yun Ju-Sang
Jo-Bang Jo-Bang's wife Deuk-Sun /Yu-Chun Ajinui Seon Mul-Soe

 

Szerző:

           Belinszky Erika

Téma: Kim Soo Ro;The Iron King

Dátum: 2017.12.10

Feladó: andi

Tárgy: kim soo ro

nagyon tetszett minden nap ujra neznem nagyon szep volt

Dátum: 2015.05.01

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: Kim Soo Ro

Nagyon tetszett,szuper sorozat.De jó,hogy írtál róla Unni,és a zenéket is,imádtam benne. :-)

Dátum: 2015.05.02

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Kim Soo Ro

Nekem is nagyon tetszett, imádom Ji Sung-ot, szenzációs színész! ☺

Új hozzászólás hozzáadása