Kill me Heal me

Ismertető:

Mai összefoglalóm témája  is egy nagyon új sorozat, március közepén ment le az utolsó, 20. része. Témája, úgy tűnik, hogy népszerű mostanában, más,szinte vele egyidejűleg futó dráma is ugyanerről szól, a disszociatív személyiségzavarról,azaz, amikor valakinek kettő, vagy akár több személyiség is lakozik a testében.


A férfi főhős, Cha Do Hyun, aki egy nagyon gazdag család, a Seung-Jin kereskedőcsoport egyetlen fiúörököse és egy egy gyermekkori trauma miatt, több személyisége alakult ki. Miután ugyanis leégett a család háza, aki otthon tartózkodott, mindenki meghalt, egyedül Do Hyun élte túl a szerencsétlenséget.
Mivel, nagyanyja, anyja beleegyezésével Amerikába küldte tanulni, így fogalma sincsen róla családjának, hogy milyen betegségben szenved. Az iskolában, mindig kitűnő tanuló, szelíd, szerethető ember, példaképe a többieknek. Azt senki sem sejti, hogy már tíz éve áll pszichiátriai kezelés alatt és egyik orvostól a másikig küldik, mert különböző személyességeitől, rettegnek a pszichiáterek.

Amikor egy napon, egyik diáktársa a diákönkormányzatban megkéri,hogy vigyen el egy fontos papírt egy évfolyamtársuknak, mert útba esik a lakása hazafelé, elvállalja és pont akkor toppan be a lányhoz, amikor apja ütlegeli. Do Hyun a segítségére siet a kékre-zöldre vert iskolatársának, de erre az apa a fiút kezdi ütlegelni, míg a rendőrök megérkeznek a szomszédok bejelentésére. Amikor a rendőr megkérdezi a lányt, hogy ki verte meg, az Do Hyun-re mutat és közli,hogy apja csak megvédte. Az összevert fiú, a kihallgatás után, hazamegy és már egy üzenet várja, nagyanyja titkárától, miszerint értesült az esetről a családi ügyvédtől és mivel épp a városban van, még aznap este meglátogatja. Csakhogy, Do Hyun hirtelen rosszul lesz és átváltozik személyisége, az erőszakos, vad és nagyon jól verekedő,Shin Se Gi-re. Ilyenkor azonban, nemcsak viselkedése,jelleme alakul át, de szeme színe is ,valamint, nyakán egy tetoválás látható.

Do Hyun tehát, Se Gi-ként elmegy újra az összevert lány és apja házába és alaposan helybenhagyja az agresszív férfit. Otthon aztán, Ahn titkárral,immár újra Do Hyun-ként, beszélget betegségéről. A titkár elmondja neki, hogy a nagyanyja kívánsága, hogy hazatérjen és a családi cégnél dolgozzon. Do Hyun szerint ez lehetetlen, mert betegségét akkor nem tudná tovább eltitkolni családja elől. Másnap azonban mégis a Koreába tartó repülőn ébred fel és rájön,hogy Se Gi, a háta mögött elrendezte hazautazását és a telefonján hagyott videóüzenetben értesíti erről. A repülőn, megismerkedik, Oh Ri On-nal, illetve beszélgetnek pár szóban. A reptéren aztán, már várják a nagyanyja emberei, nem tud elmenekülni, így kényszerűen velük tart a kijárat felé, amikor betoppan egy ordítozó nő és fenyegetőzve,egyenesen felé tart. Mikor már odaér,kiderül,hogy a Do Hyun mögött álló újdonsült ismerőse húga. Azért mérges bátyjára,mert a férfi híres író,de a húga,Oh Ri Jin nevét használja könyveihez,a híres Omega sorozathoz. Mivel mindenki nagyon kíváncsi az író kilétére,így a húgát zaklatják miatta az újságírók. A dühös lány emiatt most elhatározza,hogy ott, a repülőtéren kikiáltja mindenkinek, hogy bátyja a híres író.  A fiú ezt megakadályozza és húgát betegnek mondja, akit vissza kell vinni a kórházba, pedig valójában Ri Jin elsőéves pszichiáter rezidens a kórházban.


A reptérről aztán, Do Hyun-t a családi birtokra viszik, ahol nagyanyja hűvösen fogadja és közli, hogy a cég elnöksége, nem hullik csak úgy az ölébe, ki kell érdemelni. Do Hyun tehát elnökhelyettesként kell munkába álljon,előtte pedig egy bemutatkozó partyn kell résztvennie, amit unokatestvére, Cha Ki Jun szervez, aki a cég jelenlegi elnöke. A visszafogott külsejű, csendes Do Hyun, kellemetlenül érzi magát ezen a partyn,amit egy felkapott szórakozóhelyen tartanak. Cha Ki Jun pedig világosan értésére adja, hogy nem adja át egykönnyen az elnöki posztot. A diszkóban aztán, a táncoló tömegben, egyszer csak megszólítja egy fiatal nő, aki azt állítja pszichológus és látja rajta, hogy több személyiség lakozik benne. Ekkor azonban feltűnik Oh Ri Jin, aki a megalomániás betegét szeretné visszavinni a kórházba. Mivel, a beteg arról próbálja meggyőzni Do Hyun-t, hogy Oh Ri Jin az őrült betege, a megzavarodott fiú végül segít elkapni a valódi pszichiátriai esetet és a doktornő megköszöni segítségét. Ekkor azonban Do Hyun már nagyon rosszul van és a wc-be menekült,még időben, átváltozott Se Gi-vé. A mosdóban aztán elveszi egy motoros vagány bőrkabátját és a szórakozóhely előtt, Ri Jin-be botlik, aki már kereste.

A lány ugyan nem érti miért öltözött át, de érzi, hogy valahogy nemcsak kinézete, de jelleme is átalakult.Se Gi, első látásra beleszeret Ri Jin-be, megfogja a kezét és megnezi az időt a lány óráján. Azt mondja neki, hogy ezt a napot és percet jól jegyezze meg, mert ez volt a dátum, amikor beleszeretett. Ekkor megjelenik az eltulajdonított bőrkabát tulajdonosa, motoros bandával és nekiesnek Se Gi-nek, aki kiosztja őket alaposan. Miután visszaviszi Ri Jin-t a kórházba, a lány ellátja sérüléseit,búcsúzáskor emlékezteti rá, hogy ne felejtse el, csak a szeméről ismeri meg, ha valaki ugyanúgy néz ki, mint Ő, de más a szeme, akkor az nem Se Gi.


Másnap, a kórházban, valóban összefut Do Hyun-nal, aki viszont egyáltalán nem érti Ri Jin miért ilyen bizalmas vele. A lány,hamar rájön,hogy Do Hyun-nek milyen betegséggel kell megküzdenie, azonban ennek ellenére, végzetesen beleszeret és minden erejével próbál segíteni rajta.


Nagyon szerettem ezt a drámát, Ji Sung most is nagyot alakított, ebben a tényleg színészpróbáló szerepben. Hwan Jung Eun is nagyon tetszett Ri Jin szerepében, amúgy is egyik kedvencem a színésznő, kettőjük főszereplését pedig biztosan mindig megnézem.
A filmben van, sok vicces jelenet is,Do Hyun sok személyiségéből adódóan,de emellett nagyon izgalmas és fordulatos is.
Szerintem senki nem fog csalódni, aki úgy dönt, hogy megnézi.

 

Főszereplők:

Kill Me, Heal Me-Ji Sung1.jpg Kill Me, Heal Me-Hwang Jung-Eum1.jpg Kill Me, Heal Me-Park Seo-Joon.jpg Kim Yoo-Ri Kill Me, Heal Me-Oh Min-Seok.jpg
Ji Sung Hwang Jung-Eum Park Seo-Joon Kim Yoo-Ri Oh Min-Seok
Cha Do-Hyun Oh Ri-Jin Oh Ri-On Han Chae-Yeon Cha Ki-Joon
         
Kill Me, Heal Me-Kim Young-Ae.jpg Kill Me, Heal Me-Shim Hye-Jin.jpg Kill Me, Heal Me-Ko Chang-Seok.jpg Kill Me, Heal Me-Choi Won-Young1.jpg Kim Hee-Jung
Kim Young-Ae Shim Hye-Jin Ko Chang-Seok Choi Won-Young Kim Hee-Jung
Seo Tae-Im Shin Hwa-Ran Seok Ho-Pil An Gook Ji Soon-Young
         
Kill Me, Heal Me-Park Jun Gyu.jpg Kill Me, Heal Me-Kim Na-Woon.jpg Kill Me, Heal Me-Kim Il-Woo.jpg Kill Me, Heal Me-Myung Se-Bin.jpg Kill Me, Heal Me-Ahn Nae-Sang.jpg
Park Jun Gyu Kim Na-Woon Kim Il-Woo Myung Se-Bin Ahn Nae-Sang
Oh Dae-O Yoon Ja-Kyoung Cha Young-Pyo Min Seo-Yeon Cha Joon-Pyo

 

Szerző:

              Belinszky Erika

Téma: Kill me Heal me

Dátum: 2015.11.23

Feladó: Bakó Irén

Tárgy: észrevétel

Nagyon szeretem böngészni az összefoglalóit. Ezt a sorozatot most nézem épp harmadszor...Egy dologra szeretném felhívni a figyelmét: sorrendben az utolsó kép, ahol a pár vidáman üldögél, az nem ebből a sorozatból van. Ugyanez a fantasztikusan jó színészpáros 2013-ban már forgatott együtt egy sorozatot, a Secret , néhol úgy szerepel Secret love címűt. A láblógatós, kávézós kép abból a sorozatból való.
Szerintem, javítania vagy törölnie kellene....

Dátum: 2015.03.19

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Kill me Heal me

Szuper Unni,hogy rátaláltál erre a nem mindennapi sztorira.A Secret Love-ban imádtam ezt a párost,de ebben a filmben rendkívül érdekesnek tűnik, a romantikus szál.Kíváncsi lettem :-) :-)Kösssszi.

Dátum: 2015.03.20

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Kill me Heal me

Igen, a romantikus szál tényleg érdekes benne, nem is tudtam eldönteni egy darabig, hogy melyik személyiségének drukkolok, pedig ugye ugyanarról az emberről van szó. Azt el is felejtettem mondani, hogy imádom a zenéjét is. ☺

Új hozzászólás hozzáadása