JUNG YI/The Goddess of Fire

Ismertető:

Ezúttal, a királyi keramikusok Choson kori életébe kaphatunk bepillantást, ha megnézzük ezt a sorozatot.
Az MBC tévécsatorna, 2013-ban tűzte műsorára és szerintem, egy kicsit túlhúzott lett a 32 résszel.Előszóban,csak annyit tennék még hozzá, hogy a főszereplő színésznőt, legyen bár remek színésznő, nagyon nehezen tudtam megszokni.Véleményem szerint, nemhogy nem szép, de leginkább, csúnya.


Kicsit, nehéz ezáltal elhinni, hogy két olyan karakterű férfi is,halálosan szerelmes lesz belé, mint a jövendő koronaherceg és a későbbiekben a testőrét alakító, Kim Beum. A legviccesebb pedig, hogy az életben is egy párt alkottak, bár nem túl hosszú ideig. A bulvárról ennyit, lássuk a történetet.
Nagyon izgalmasan kezdődik a sorozat, már az első részek is a fotelbe szögeztek.A gyönyörű keramikus segéd, Yeon Ok, bár nagyszerű képességekkel rendelkezik, de nem lehet keramikus, mivel nő,és a nők nem mehetnek, még a kemence közelébe sem, a babona szerint,szerencsétlenséget okoz. Ezért, segédként dolgozik, Lee Kang Chun kezei alatt.A férfi, ki is használja a nőt és teherbe ejti. Yeon Ok, terhesen magára marad, egyetlen reménye Yoo Eul Dan, a szintén nagy tehetséggel megáldott keramikus, aki rendkívül jó ember is.


Szárnyai alá veszi az elesett nőt, de Ő sem tudja megmenteni végzetétől.
Lee Kang Chul nem akar még egy gyereket, fiát akarja legfőbb örökösének és utódjának, ezért parancsot ad, Yan Ok megölésére. Yan Ok, sebesülten is, de életet ad gyermekének, egy égető kemencében, Yoo Eul Dan-nak, őt már nem sikerül megmentenie,csak gyermekét, Yoo Jung-ot, mert a kemence összeomlik. Az árván maradt gyermeket, Eul Dan örökbe fogadja és felneveli.

Yoo Yung, szeretetben nő fel, nem is sejti igazi apja kilétét, és bár óriási tehetséggel áldotta meg az isten, nem szereti a keramikus életet. Nevelőapja, másik tanítványa, a szépséges Sim Hwa Ryeong, nagyon szorgalmas, de a nyomába sem érhet. Yoo Jung, életre szóló kalandba keveredik Gwanghal koronaherceggel. 

Az események rosszra fordulnak, YooJung nevelőapját meggyilkolják, Lee Kang Chun féltékenysége miatt. Yoo Jung gyermekkori barátja, a rendkívüli harcos, Kim Tae Do, mindenhova vele tart és bár sikeresen megsebesíti Eul Dam gyilkosát, fiatal kora miatt, még legyőzni nem tudja.
Yoo Jung elhatározza,hogy királyi keramikus lesz, bármi áron, Ő lesz az első női keramikus. Kideríti, hogy apjának miért kellett meghalnia, és ahogy bekerül a királyi keramikus tanoncok közé, az igazság, szép lassan, mindenkiről kiderül.


Maga a történet és a szereplők, Yoo Jung kivételével, nagyszerűek voltak. Sok izgalmas pillanatot éltem át, a koronaherceg,és Kim Tae Do karaktere is nagyszerű volt,és a nagy,öreg tanító, Moon Sa Seung is nagyon szerethető volt. 

 

Főbb karakterek:

Jung-Yi, The Goddess of Fire-Moon Geun-Young.jpg Jung-Yi, The Goddess of Fire-Lee Sang-Yoon.jpg Jung-Yi, The Goddess of Fire-Kim Beom.jpg Jung-Yi, The Goddess of Fire-Park Geon-Hyeong.jpg Seo Hyun-Jin
Moon Geun-Young Lee Sang-Yoon Kim Beom Park Geon-Hyeong Seo Hyun-Jin
Yoo Jung Prince Gwanghae Kim Tae-Do Lee Yook-Do Sim Hwa-Ryeong
         
Jung-Yi, The Goddess of Fire-Jeon Kwang-Leol.jpg Jung-Yi, The Goddess of Fire-Byun Hee-Bong.jpg Jung-Yi, The Goddess of Fire-Lee Jong-Won.jpg Jung-Yi, The Goddess of Fire-Sung Ji-Ru.jpg Jung-Yi, The Goddess of Fire-Jung Bo-Suk.jpg
Jeon Kwang-Leol Byun Hee-Bong Lee Jong-Won Sung Ji-Ru Jung Bo-Suk
Lee Kang-Chun Moon Sa-Seung Yoo Eul-Dam Sim Jong-Soo King Sunjo
       
Jung-Yi, The Goddess of Fire-Han Go-Eun.jpg Lee Kwang-Soo Jung-Yi, Goddess of Fire-Jang Gwang.jpg Jung-Yi, Goddess of Fire-Song Ok-Suk.jpg
Han Go-Eun Lee Kwang-Soo Jang Gwang Song Ok-Suk
Inbin Kim Prince Imhae Lee Pyeong-Ik Boss Son

 

Szerző:

            Belinszky Krisztina

Téma: JUNG YI/The Goddess of Fire

Dátum: 2019.08.10

Feladó: Anyu

Tárgy: Jung Yi

Teljesen egyetértek.Moon Geun Young nekem sem a kedvenc színésznőm.Aki a fiatal énjét játszotta,sokkal jobb volt.Moon Geun játékát erőltetettnek éreztem.És hogy mi fogta meg benne Kim Bumot?Hát erre mondják hogy a szerelem vak... :)

Dátum: 2015.03.15

Feladó: Erika

Tárgy: Jung Yi

Gratula az összefoglalóhoz donszengem, teljesen egyetértek veled, én őszintén szólva, nem néztem végig a filmet, pedig tudod, hogy minden koreai sorozatot megnézek szinte, de ez kifogott rajtam. Azt hiszem, ebben, tényleg nagy szerepe van Moon Geun Young-nak, szerintem nagyon nem illett ebbe a filmbe és ebbe a szerepbe.
Szóval, bár Kim Bum nagy kedvencem, de a sok, szép koreai színésznő után, tényleg hihetetlen kategória volt a nagy érzelmek lángolása a filmben. Persze, erre megint csak azt mondom, hogy ízlések és pofonok, mint tudjuk. ☺☺

Dátum: 2015.03.15

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Re:Jung Yi

Köszönöm Unni.Teljesen egyetértek veled,mindenben.Szerintem nagyon jó, kis sorozat volt,ezért nem is bírtam félbehagyni.
Persze, mint írtam is rossz volt ránézni, a hősnőre.Egyébként Izaura jutott eszembe róla mindig.Elnézést kérek a színésznő kedvelőitől,de legalább igyekeztem,a legjobb képeket feltenni róla.
Ami Kim Bum ízlését illeti,arra nem találok szavakat.

Új hozzászólás hozzáadása

Szavazás

Mi a véleményed a főszereplőt alakító,Moon Geun Young-ról?

Nem tetszik (11)
79%

Tetszik,kedves (1)
7%

Ebben a sorozatban tetszett (2)
14%

Összes szavazat: 14