Jumong

Ismertető:

Rendkívül látványos történelmi sorozat, 2006-2007-es és nem kevesebb, mint 82 részes. Nagyon tetszett, bár az eleje kicsit nehézkesen indult, de aztán részről-részre izgalmasabbá vált.


Hae Mo Su és a leendő király Kun Wa elválaszthatatlan barátok, jóban-rosszban. Közösen vezetik a migránsokat, akik a Han birodalom ellen szövetkeztek. A Han birodalom ekkor óriási haderővel és modern technikával rendelkezett, az ellenállás így, szinte teljesen reménytelen volt. A híres "vashadsereg" könyörtelenül csapott le minden lázadóra. Egy óriási létszámú találkozón, ahová a környék nemeseit is meghívták, részt vett Jun Hwa úrnő is, aki nem bírta szó nélkül hagyni, hogy az ártatlan migránsokat a Han katonái halomra gyilkolják. Ezért a kirohanásáért börtönbe zárják, és Kun Wa trónörökös szabadítja ki, akinek megtetszik a gyönyörű, és bátor nő.

A trónörökös reménytelen és egyoldalú szerelme a későbbiekben is állandó szerepet kap. Hae Mo Su-t csapdába csalják és súlyosan megsérül. A jelenlegi király, ugyanis, nem nézi jó szemmel, hogy fia túl jóban van a migránsok vezetőjével, ezért csapdát állít neki, a súlyosan sebesült férfira Jun Hwa úrnő talál rá és annak ellenére, hogy tudja ez rá és klánjára nézve is veszélyes lesz, ha kiderül, ápolni kezdi a sebesült Hae Mo Su-t, közben beleszeret a férfiba. Amikor aztán Hae Mo Su visszatér a migránsokhoz, Jun Hwa úrnő klánját kiírtják, mert kiderül, hogy ők bújtatták a "bűnözőt". Az úrnőt elhurcolják, de Hae Mo Su és Kun Wa megmentik, azonban Kun Wa féltékeny lesz barátjára, és többé már nem képes érzéseit kordában tartani, így elindul az úton, ami barátja elárulásához vezet. Apja aztán rábeszéli, hogy csak úgy lehet király belőle, ha a Han-nak kiszolgáltatja Hae Mo Su-t. Eleinte ugyan tiltakozik apja terve ellen, de féltékenysége meggyőzi és végül, csak átadja barátját a Han-nak, akik nyilvánosság előtt, szörnyű kínzásoknak vetik alá. Jun Hwa kénytelen ezt végignézni, nem tehet semmit ellene, később bevallja Kun Wa-nak, hogy gyermeket vár.

A férfi rábeszéli, hogy éljen a palotában vele, gyermekét pedig a sajátjaként neveli fel. Azzal azonban nem számol, hogy felesége és két fia is ott van a palotában és egyáltalán nem örülnek sem egy ágyasnak, sem egy testvérnek. A három fiú együtt nevelkedik, Da Seo a legidősebb, Joum Po a középső és Ju Mong, Hae Mo Su fia. Da Seo és Joum Po elhatározza, hogy a verseny alatt, megölik Ju Mong-ot és balesetnek álcázzák. Majdnem sikerül is tervük, de egy kereskedőcsapat vezetője, So So Nu megmenti. A szépséges amazon, meglát valamit az elkényeztetett hercegben és segít rajta. Ezzel kezdetét veszi egy életre szóló szerelem, kaland.

A sorozat,bár igen sok részből áll,de egy percet sem unatkozhatunk.Kiderül,hogyan lesz egy elkényeztetett hercegből,rettenthetetlen harcos,és császár.
Hihetetlenül izgalmas, fordulatos történelmi dráma, remélem, hamarosan nálunk is látható lesz.

 

Főbb karakterek:

         
Prince of the Legend-Song Il-Guk.jpg Prince of the Legend-Han Hye-Jin.jpg Prince of the Legend-Kim Seung-Su.jpg Prince of the Legend-Jeon Kwang-Leol.jpg Prince of the Legend-Oh Yeon-Su.jpg
Song Il-Kook Han Hye-Jin Kim Seung-Su Jeon Kwang-Leol Oh Yeon-Su
Ju Mong So Seo-No prince Dae-So Kum-Wa Yu-Hwa
         
Prince of the Legend-Ahn Jeong-Hun.jpg Prince of the Legend-Lim Dae-Ho.jpg Prince of the Legend-Yeo Ho-Min.jpg Prince of the Legend-Lee Kye-In.jpg Prince of the Legend-Seo Beom-Sik.jpg
Ahn Jung-Hoon Lim Dae-Ho Yeo Ho-Min Lee Kye-In Seo Beom-Sik
Ma-Ri Hyop-Bo Oh-I Mo Pal-Mo Moo-Kol

 

Szerző:

           Belinszky Krisztina

Téma: Jumong

Dátum: 2015.02.03

Feladó: Erika

Tárgy: jumong

Nagyon jó kis összefoglaló!! Nagyon jó film!☺

Dátum: 2015.02.04

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Re:jumong

Köszi Unni...:-)

Új hozzászólás hozzáadása