Joseon Gunman

Ismertető:

Mai összefoglalóm is egy kedvenc sorozatomról szól, tavalyi, 2014-es, 22 részes.
Férfi főszereplője, Lee Jun Ki, nagyon szeretem, már az Arang-ban is imádtam a játékát. Ez a filmje, engem nagyon emlékeztet egyébként a Princess Man c. sorozatra, bár abban ugye nem Ő szerepelt, de valamiért mégis így érzem és a zenéje is hasonlít annak a zenéjére. A történet  szerint tehát, Park Jin Han, királyi  rendőrkapitány, aki egyedül nevelte fel gyermekeit, Yoon Kang-ot és Yeon Ha-t, régi, hűséges embere az uralkodónak.

  A városban egyre több ember, főként tudósok válnak áldozatává egy ismeretlen, puskás embernek, aki nagyon modern fegyverrel lő áldozataira. A rendőrkapitány több alkalommal próbálta elkapni a fegyverest, de csak megsebesítenie sikerült és a nyomozás során fia és lánya is veszélybe került, rájuk lőtt az ismeretlen gyilkos, így Park Jin Han bizonságba vitte családját, egy barátja házába. Jung Hwe Ryeong, aki királyi tanácsadó, örömmel fogadja kedves barátja gyermekeit és lánya, Jung Soo In és Park Yoon Kang, első látásra egymásba szeretnek. 

A kapcsolatuk eleinte jól alakul, azonban Yoon Kang apjának nyomozása a nagyhatalmú, Kim Hwa Young miniszterhez vezet, akinek gyakorlatilag nagyobb befolyása van, mint a gyengekezű Go Jong királynak, így Park Jin Han lányát elrabolják, bátyja és apja sikeresen kiszabadítják, de a fegyveres bandita üldözésére indult rendőrkapitányt, lelövik és meghal. Halála után aztán, Kim Hwa Young eléri, hogy árulóvá nyilvánítsák és ezért fiát és lányát is letartóztassák. Soo In azonban rábeszéli szerelmét, hogy hajóval meneküljön el az országból, de amikor beszáll a csónakba, nem jutnak messzire és a fegyveres bandita lelövi és a tengerbe zuhan. Mindenki azt gondolja, hogy meghal és húgát eladják szolgának, egyedül, Soo In hiszi, hogy szerelme életben van. Yoon Kang valóban nem halt meg, Soo In ajándéka, egy fém iránytű mentette meg, amiben megakadt a golyó. Szerencséjére, egy Chosonból japánba tartó, de chosoni  származású kereskedő mentette meg és segítette az idegen országban életben maradását. Bekerült egy nagyhatalmú kereskedőcsoportba és harcművészetét és a modern lőfegyver használatát a legmagasabb szintűre fejlesztette. Pár év elteltével, eljött aztán az idő, hogy visszatérjen hazájába, de már egy új személyazonossággal, új külsővel ,Hanjo san-ként.

Kereskedőcsoportja, puskapor vásárlásával bízta meg és pont azzal az emberrel kellett üzletelnie, akire egykor édesapjával gyanakodtak, hogy a chosoni fegyveres bandita lehet, Choi Won Shin. Mivel a kereskedő lányának, Hye Won-nak, jó barátnője Soo In, aki hobbi szinten érdeklődik a puskapor készítése iránt, őt kérik fel szakértőnek. A lány, aki még mindig hisz benne, hogy szerelme életben van, megdöbben, mikor meglátja a fiút, más külsővel, más néven, mégis rögtön tudja, hogy Yoon Kang tért vissza. Hanjo san sokáig tagadja Soo In előtt, hogy valóban Ő lenne szerelme, mert úgy gondolja, hogy ez csak akadályozná bosszújában és a lányt is veszélybe sodorhatná.

Szerelmüknek, nagyon hosszú utat kell megjárnia, sok szenvedést kell megélniük, de Soo In, mindvégig hisz benne és mindent megtesz érte. Izgalmas, szép film, Jun Ki szuper alakításával. Mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti a romantikus és izgalmas történelmi doramákat.

 

Főszereplők:

         
Gunman in Joseon-Lee Joon-Gi.jpg Gunman in Joseon-Nam Sang-Mi.jpg Gunman in Joseon-Jeon Hye-Bin.jpg Gunman in Joseon-Han Joo-Wan.jpg Gunman in Joseon-Yu Oh-Seong.jpg
Lee Joon-Gi Nam Sang-Mi Jeon Hye-Bin Han Joo-Wan Yu Oh-Seong
Park Yoon-Kang Jung Soo-In Choi Hye-Won Kim Ho-Kyung Choi Won-Shin
         
Gunman in Joseon-Lee Dong-Hwi.jpg Gunman in Joseon-Choi Jae-Sung.jpg Gunman in Joseon-Choi Cheol-Ho.jpg Kim Hyun-Soo Gunman in Joseon-Eom Hyo-Seop.jpg
Lee Dong-Hwi Choi Jae-Sung Choi Cheol-Ho Kim Hyun-Soo Eom Hyo-Seop
Han Jung-Hoon Park Jin-Han Moon Il-Do Park Yeon-Ha Jung Hwe-Ryeong

 

Szerző:

               Belinszky Erika

Téma: Joseon Gunman

Dátum: 2015.02.02

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Joseon g.

Nekem is nagyon tetszett,jó volt olvasni róla.. :-)

Új hozzászólás hozzáadása