JACKPOT

A hónap filmje ezúttal egy még futó sorozat, de nagyon jó választás mindenféle szempontból. Az SBS csatornán játszák, hétfőn és kedden este, most éppen a 11. résznél tart a dráma, tehát még rengeteg izgalmas percet tartogat a nézők számára. Történelmi sorozat, a szokásos intrikákkal és fordulatokkal, de kicsit azonban mégis más, hiszen egy nagy szerencsejátékos történetét ismerhetjük meg ami ugye nem egy sablonos téma.

A Joseon korban vagyunk, Sookjong  király uralkodása alatt. Egy elszegényedett nemes, Baek Man Geum, akinek szenvedélye a szerencsejáték, mindenét eljátszotta már, ezért feleségével, aki a palotában dolgozik, nagy szegénységben élnek. A fiatal, szép nő, mégis kitart léha férje mellett és mindig szeretettel gondoskodik róla. Egy napon azonban, megkörnyékezi az asszonyt egy nemesember, Lee In Jwa, aki arra próbálja rávenni, hogy csábítsa el a királyt, cserébe azt ígéri neki, hogy királyi ágyast csinál belőle.

Book Soon, először hallani sem akar a dologról, amikor azonban, a férje, nemcsak az eljegyzési gyűrűjüket, de még a nemesi címüket is eljátsza, úgy dönt, hogy mégiscsak elfogadja az ajánlatot. A terv sikerül is és a király tényleg beleszeret a lányba, sőt amikor az bevallja, hogy valójában férjnél van, akkor sem adja fel és elhatározza, hogy mindenképpen megszerzi Book Soon-t. Ezt persze az akkori első számú királyi ágyas, Jang Ok Jang, egyáltalán nem nézte jó szemmel és hamar az értésére adja a lánynak, hogy nincs keresnivalója a palotában. Csakhogy, ekkor már a dolgok visszafordíthatatlanná válnak és egy estén a király, első számú bizalmasa segítségével, csapdába csalja, Book Soon férjét, aki ezúttal a feleségét is felteszi a szerencsejátékra és természetesen el is veszíti.

A király tehát elérte a célját és megszerezte az asszonyt, de egyvalamivel senki nem számolt. Mégpedig azzal, hogy Book Soon, ekkor már várandós volt férje gyermekével. Az igazi problémák pedig a kicsi születésével kezdődtek, mégpedig, hogy hat hónapra született úgymond, de teljesen érett, egészséges csecsemő volt. Természetesen a királyi udvar felbolydult és mindenki arról beszélt, hogy a kisfiú nem a király gyermeke. Sookjong király, megtiltotta mindenkinek, hogy erről beszéljen, de közben, maga is tudta, hogy ezt a gyermeket nem lehet életben hagyni.

Azonban, Book Soon is tudta ezt és ezért, udvarhölgyével egy hímlőben meghalt, pár napos kisbaba testét cserélte ki a sajátjával, kisfiát pedig a férjéhez küldte. Csakhogy, a király sem és Lee In Jwa sem buta ember, így mindketten rájönnek, hogy mi is történt és megindul a hajtóvadászat a szerencsétlen sorsú kisbabáért.

Szándékosan csak eddig írom le a sztorit, aki kedvet kapott és nézni kezdi, jobban izgulhasson a történet folytatásán. Annyit azért még elárulok, hogy az üldözött gyermek lesz később, felnőttként a nagy szerencsejátékos, akit Jang  Geun Suk alakít és Sookjong király utódja, Yeongjo király szerepében pedig,  Jo Jin Goo. Azt hiszem a sztori magáért beszél, kihagyhatatlan történelmi sorozat, remek színészi alakításokkal.

 

 

 

 

                                           

Téma: JACKPOT

Dátum: 2016.05.01

Feladó: Erika

Tárgy: Jackpot

Köszi donszengem. Nekem annyira fura volt ez a szerencsejátékos téma, hogy nem is akartam megnézni, amúgy sem vagyok JSK rajongó, de a màsik főszereplő, Jin Goo miatt viszont mégiscsak belekezdtem. Rögtön magával ragadott. ..

Dátum: 2016.05.01

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: Jackpot

Nagyon jó kis sorozat,bár nekem kissé furcsa feldolgozása,Sukjong király tetteinek,de mindig érdemes többféle feldolgozást megnézni.
Az összefoglaló szuper,Unni :-)

Új hozzászólás hozzáadása