IRIS

Ismertető:

Úgy gondoltam, itt az ideje, hogy belekezdjek ennek a nagyon izgalmas akció és romantikus sorozatnak az összefoglalójába,amit 2009-ben forgattak, igen nagy költségvetéssel, de beváltotta a hozzáfűzött reményeket, mert nagyon nagy nézettsége volt, amíg vetítették,minden héten vezette a toplistákat és számos díjat is nyert a KBS Dráma-díjkiosztón. Számunkra, azért is lehet különleges, mert a Japán és kínai helyszínek mellett, a sorozat nagy része Magyarországon játszódik és sokszor magyarul is beszélnek benne.


A történet, két férfi főszereplője, Kim Hyun Joon és Jin Sa Woo, nagyon jó barátok, a különleges erőknél szolgálnak, mindketten jeleskednek a kemény katonai kiképzés során. Közben, Hyun Joon, az egyetemen tanul és ott találkozik Choi Seung Hee-vel,akibe első látásra beleszeret és randevúzni hívja a gyönyörű lányt. Fogalma sincs róla, hogy nemsokkal később, barátja is találkozik vele,mert egy régi ismerőse bemutatja neki és Sa Wo-nak is nagyon megtetszik Seung Hee. Aztán egy éjszaka elviszik Hyun Joon-t és Sa Woo-t egy titkos helyre, ahol tesztelik őket, durva kínzásokkal,majd miután helytállnak a kemény próbatételeken,de különösen, Hyun Joon, felveszik őket egy szupertitkos szervezet, az NSS tagjai közé. Itt kiderül,hogy találkozásuk, Seung Hee-vel, egyikőjüknek sem volt véletlen, hanem megrendezett, hiszen a lány is a titkos szervezet ügynöke. Bár, az NSS szabályai ezt tiltják, Hyun Joon és Seung Hee mégis viszonyt kezdenek egymással és titokban Japánba utaznak vakációzni.

Sa Woo, aki tud kapcsolatukról, nagyon féltékeny Hyun Joon-ra, mert reménytelenül szerelmes Seung Hee-be.A titkos, Japánban töltött napokat félbe kell szakítaniuk a szerelmeseknek és visszatérniük Koreába, ugyanis Hyun Joon titkos küldetést kap, Beak San-tól,az NSS igazgatójától. Feladata, hogy Magyarországra utazzon és egy ott tárgyaló észak-koreai politikust likvidáljon. A küldetést, sikeresen teljesíti, de megsebesül és menekülnie kell, mind a magyar rendőrség, (mondjuk, ez nem volt nagy kihívás)mind az északi ügynökök elől. Felhívja,Beak San-t, hogy feladatát végrehajtotta, de segítségre van szüksége, aki viszont, nemcsak a segítségnyújtást utasítja el, de ráadásul parancsba adja legjobb barátjának, Sa Wo-nak, hogy ölje meg Hyun Joon-t. Igaz, hogy ezt azzal magyarázza Beak San, hogy nincs más megoldás, mert Hyun Joon ellenük fordult és áruló, de Sa Woo-t leginkább a Seung Hee iránti szerelme hajtja barátja ellen. A szállodában rá is talál a sebesült Hyun Joon-ra, de sikerül elmenekülnie előle, mert közben az északiak is támadásba lendülnek.

A hírre, hogy Hyun Joon-t kizárták az NSS-ből és üldözötté vált, Seung Hee is Magyarországra utazik,hogy segítsen megtalálni szerelmét, mert nem is sejti,hogy Sa Woo, Beak San utasítására megölni készül. Miután rátalál a sebesült Hyun Joon-ra, elviszi szállodai szobájába és együtt töltik az éjszakát, majd másnap elmennek a Nyugati pályaudvarhoz,hogy vonatjegyet vegyenek. Hyun Joon, a parkolóban, a kocsiban hagyja Seung Hee-t és bemegy. A pénztárnál állva, meglátja az érkező északi és NSS ügynököket, akik üldözőbe veszik és pont akkor érkezik vissza a parkolóba,miközben több oldalról is lőnek rá, amikor az autó amiben szerelme várakozott rá, felrobbant. Hyun Joon, aki azt hiszi, hogy Seung Hee meghalt, összetörik és elhatározza,hogy bosszút áll Beak San-on.

Egy kis repülővel kísérel meg kijutni az országból, azonban a felszállás pillanatában, megérkezik,Sa Woo a reptérre és belelő a gépbe, amitől az lezuhan. Mindenki úgy tudja, hogy Hyun Joon meghalt és Seung Hee,szerelme miatti bánatában, dolgozni sem akar. Sa Woo látogatja a kertészetben,ahol besegít,de hiába próbálja elfogadtatni a lánnyal,hogy Hyun Joon meghalt, Seung Hee hiszi ,hogy él. Eközben, egy magyarországi rejtekhelyen,magához tér a kómából, a valóban életben maradt férfi és rögtön felhívja telefonon megmentője,aki életben tartotta, súlyos sérülése után. Elmondja, hogy van egy feladata számára, de Hyun Joon nem kér belőle és az őröket kiütve,elmenekül. Japánban köt ki, ahol Seung Hee-vel vakációztak és miközben, bosszúját szövögeti,mindkét oldalon, délen és északon is rájönnek, hogy életben van.


Szerintem, nagyon izgalmas, jól megrendezett akciósorozat, nagyszerű szereposztással. Hyun Joon szerepében, Lee Byung Hun, igazán ráillett a szerep, Seung Hee szerepében pedig, a gyönyörű Kim Tae Hee remekelt. Kiemelném még az északi ügynöknőt,Kim Sun Hwa-t alakító, Kim Seo Yeon-t, szuperül formálta meg a karaktert.
Összességében,izgalom, akció, romantika, minden ami kell egy jó sorozathoz. 

 

Főszereplők:

           
IRIS-Lee Byung-Hun1.jpg IRIS-Kim Tae-Hee1.jpg IRIS-Jeong Jun1-Ho.jpg IRIS-Kim Seung-Woo1.jpg IRIS-Kim So-Yeon1.jpg IRIS-TOP.jpg
Lee Byung-Hun Kim Tae-Hee Jeong Jun-Ho Kim Seung-Woo Kim So-Yeon T.O.P
Kim Hyeon-Jun Choi Seung-Hee Jin Sa-Woo Park Cheol-Yeong Kim Sun-Hwa Vick
           
IRIS-Kim Yeong-Cheol.jpg IRIS- Yun Je-Mun.jpg IRIS-Yun Ju-Sang.jpg IRIS-Hyeon Jyu-Ni.jpg IRIS-Lee Jeong-Kil.jpg IRIS-Jeong Han-Yong.jpg
Kim Young-Chul Yoon Je-Moon Yun Ju-Sang Juni Lee Jeong-Kil Jung Han-Yong
Baek San Park Sang-Hyeon Oh Hyeon-Kyu Yang Mi-Jeong Jo Myeong-Ho Jung Hyung-Joon

 

 

Szerző:

             Belinszky Erika

 

 

Téma: IRIS

Dátum: 2015.03.15

Feladó: Erda

Tárgy: Iris I-II.

Wow! Szuper választás! És nagyon jó az összeállítás.
Köszi! :-)
E.

Dátum: 2015.03.16

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Iris I-II.

Köszönöm szépen Erda!:-):-):-)

Dátum: 2015.03.11

Feladó: Erika

Tárgy: Iris

Igen,kokh nézd meg!! Nagyon jó!!:-):-)

Dátum: 2015.03.11

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: IRIS

Nem láttam még,de az ismertető alapján,érdekesnek látszik.Mindenképp megnézem Unni,szupi,hogy feltetted. :-)

Új hozzászólás hozzáadása