IRIS 2

Ismertető:

A  történet, 3 évvel az első évad után játszódik,2013-ban forgatták,20 részes, de az rögtön az elején kiderül,hogy az első sorozat főszereplőjét, az Írisz megbízásából, a Ray nevű terrorista lőtte le az utolsó filmkockákban. Sztorink tehát, 3 évvel az NSS központ elleni leszámolás és Beak San igazgató árulása után játszódik. Az NSS-t,időközben átszervezték és ujjáépítették,igazgatóhelyettese pedig egy kemény, céltudatos nő, Choi Min, akinek szívügye,hogy az Iriszt felszámolják. Az akciócsoport vezetője, Yoo Gun, szerelme, akivel gyermekkoruk óta szeretik egymást, Soo Yeon, szintén a csapat tagja.


Beak San, akit árulás után az NSS egyik titkos szigetén bebörtönözték, nem hajlandó semmit mondani a kihallgatások során. Az  Írisz, megkísérli kiszabadítani , viszont, Beak San  kiugrik inkább a helikopterből, mert nem akar az Iriszhez sem menni, menekülés közben, megsebesíti Soo Yeon-t ,de végül, önként elmegy az NSS által védett titkos házba, ahol fogva tartják és csak annyit kér, hogy napi háromféle újságot adjanak neki, továbbra sem árul el semmit hiába próbálják az NSS emberei kideríteni a kódot, nem sikerül. Az Írisz, Ray vezetésével, ismét rajtuk üt és Yoo Gun, csak nagyon nehezen tudja kimenekíteni Beak San-t, elviszi egy katonai bázisra. Mivel más nem tudott a titkos NSS ház létezéséről,csak a tagok, így az igazgatónő és Yoo Gun, árulókat sejt a csapaton belül. 

Az időközben felgyógyult Soo Yeon, Yoo Gun-nal megbízást kap, Magyarországra kell utaznia és felügyelnie,egy északi-déli találkozót. Mivel, sejtik, hogy az Írisz majd merényletet kísérel meg a csúcstalálkozón, így az északi ügynökökkel együtt felügyelik Yoo Gun és csapata a biztonságot. Csakhogy, bármennyire is alaposak és felkészültek, így is sikerül,merényletet végrehajtania, az Írisz egyik női tagjának,Kim Yeon Hwa-nak,aki az Iriszes csapatvezető, Ray szeretője. A terrorakció után, mindenki, Kim Yeon Hwa-t üldözi, aki látszólag csapdába kerül a lánchíd közepén, fogja magát és leugrik a hídról, de, ekkor kiderül,hogy ez tervezett volt, mert pont akkor érkezik egy hajó, amire ugrik,az északiak volt katonatisztje,Yoo Yoong Won érkezik a lány segítségére. Kicsivel később, már kocsiban ülnek és menekülnek tovább, Budapest utcáin, úgy gondolják, hogy lerázták üldözőiket,amikor Yoo Gun és Soo Yeon kocsijával karamboloznak és az autóból kiszállva,Yoo Gun Yoong Won-t veszi üldözőbe,Soo Yeon pedig Kim Yeon Hwa-t. Az északi katonatiszt elmenekül,de Kim Yeon Hwa-t elfogják és átadják északnak.

Ezután visszamennek a szállodába, hogy kimenekítsék a találkozó déli politikusát,de útközben megtámadja őket ismét az Írisz és Soo Yeon és a védett személy is megsérül. Visszatérése után, Yoo Gun meglátogatja a férfit, akit apjaként  szeretett, de addigra már Ray meggyilkolta. A gyászoló Yoo Gun, aki eddig, a halott férfit hitte az apjának, talál egy fotót a házban, amin anyja és a fiatal Beak San látható,szemmel láthatóan, egy párként. Rögtön felkeresi a férfit a titkos bázison, kérdőre vonja és Beak San bevallja,hogy valóban az édesapja. A sztori az eddigi izgalmasból, innentől szuperizgalmassá válik és az ember tényleg csak kapkodja a fejét, hogy kövesse a fordulatokat, unatkozni, elkalandozni,tuti, hogy nem lehet az Írisz 2. közben.

Nekem, személy szerint jobban tetszett, mint az 1., bár az is szuperizgi volt, de talán nehezebben indult be az eleje. Mindenesetre, szerintem, nemcsak az akciókedvelőknek nagy élmény, már csak azért is, mert ugyanúgy romantikus szálon is futó a sztori és a Magyarországi helyszínek kiválasztása, ismét nagyon jól sikerült. Öröm nézni, milyen szép részeket mutatnak, talán ebben a részben még a magyar rendőrség is komolyabbnak tűnik, mint az előzőben. Magyarul is beszélnek benne,több alkalommal is. Kár, hogy amikor ment a forgatás semmit nem hallottam róla, persze, az amerikai filmforgatások hírét sosem lehetne kikerülni. Egyszóval, mindenkinek, kellemes kikapcsolódást nyújthat a sorozat. 

 

Főszereplők:

IRIS 2-Jang Hyuk.jpg IRIS 2-Lee Da-Hae.jpg IRIS 2-Lee Beom-Soo.jpg IRIS 2-Oh Yeon-Su.jpg IRIS 2-Yoon Doo-Joon.jpg
Jang Hyuk Lee Da-Hae Lee Beom-Soo Oh Yeon-Su Yoon Doo-Joon
Jung Yoo-Gun Ji Soo-Yeon Yoo Joong-Won Choi Min Seo Hyun-Woo
         
IRIS 2-Lee Joon.jpg IRIS 2-Lim Soo-Hyang.jpg IRIS 2-Kim Young-Chul.jpg IRIS 2-Kim Seung-Woo.jpg IRIS 2-David McInnis.jpg
Lee Joon Lim Soo-Hyang Kim Young-Chul Kim Seung-Woo David McInnis
Yoon Shi-Hyuk Kim Yeon-Hwa Baek San Park Cheol-Yeong Ray
         
IRIS 2-Kim Il-Woo.jpg IRIS 2-Baek Sung-Hyun.jpg IRIS 2-Sung Dong-Il.jpg IRIS 2-Yun Ju-Sang.jpg IRIS 2-Lee Jeong-Kil.jpg
Kim Il-Woo Baek Sung-Hyun Sung Dong-Il Yun Ju-Sang Lee Jeong-Kil
Kang Cheol-Hwan Kang Byung-Jin Park Joon-Han Oh Hyun-Kyu Jo Myung-Ho
         
IRIS 2-Jo Sung-Ha.jpg IRIS 2-Yoon Joo-Hee.jpg IRIS 2-Yoon So-Yi.jpg IRIS 2-Park Jung-Won.jpg IRIS 2-Kim Ji-Min.jpg
Cho Seong-Ha Yoon Joo-Hee Yoon So-Yi Park Jung-Won Kim Ji-Min
Ha Seung-Jin Lee Soo-Jin Park Tae-Hee Park Choon-Sung Jamie

 

 

Szerző:

              Belinszky Erika

Téma: IRIS 2

Dátum: 2015.03.14

Feladó: Erika

Tárgy: Iris 2.

Szerintem, itt is ilyen a karaktere pont, mint mindig, de én is nagyon jó színésznek tartom és Yoo Gun szerepében , különösen jól játszott.

Dátum: 2015.03.14

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: IRIS 2

Szuper Unni,hogy a másodikat is feltetted.A férfi főszereplőt,Jang Hyuk-ot,még nem láttam igazán jó szerepben.Valami mindig hiányzott belőle,hogy igazán "jófiú" legyen.A szavazásban is,a felsorolt filmekben,mindig kettős szerepe van,a jó mellett mindig ott van a rossz oldala.Kedvelem egyébként,jó színész.A sorozatot még nem láttam,de az ismertetőd alapján,biztosan megnézem. :-)

Új hozzászólás hozzáadása