I Miss You

 

Egy 2013-as doramáról szól ma az összefoglalóm , amit 21 résszel vetítettek az MBC csatornán. Igazából, nagyon sokat vártam a fordításra, mert az első két részt eredeti nyelven néztem és annyira azért nem értettem meg, hogy teljesen képben legyek, de már akkor is nagyon tetszett. Szerencsére,  most újból elővették és fordítani kezdték.

A két főszereplő, két középiskolás diák, egy gazdag, de kétes hírnevű családból származó fiú, Han Jung Woo és egy szegény család, üldözött és kiközösített lánya, Lee Seo Yeon. Seo Yeon és Jung Woo osztálytársak és amikor a fiú látja, hogy a lányt társaik állandóan bántják és gúnyolják, nyíltan kiáll mellette és barátjának fogadja. Seo Yeon, nagyon hálás ezért Jung Woo-nak és a két fiatal, sok időt tölt együtt, a fiú látja, hogy nemcsak az iskolában, de lakóhelyükön is rendszeresen támadják a lányt és édesanyját az emberek, mert Seo Yeon édesapját, kivégezték gyilkosság miatt. Jung Woo családja sem mondható éppen mintacsaládnak, hiszen apja börtönben ült, csalás és sikkasztás miatt, jelenleg is törvénytelen üzelmeket folytat, körülveszi magát biztonsági embereivel,egyáltalán nem figyel fiára és kislányára sem.

Rengeteg ellensége közül, éppen az egyik kirúgott és börtönbe juttatott  nevelőnővel vív ádáz harcot, hogy visszaszerezze a volt alkalmazott által ellopott pénzét. Elraboltatja a nő kisfiát, de aztán a nevelőnő, nővére visszaszerzi a gyereket és pont a Seo Yeon házáékkal szomszédos házban bújkálnak. Innen ismeri a lány a kisfiút, aki mindig be van zárva és soha nem jöhet ki.A nyomozó, aki Seo Yeon apjának ügyében nyomozott és vallomása alapján végül kivégezték a férfit, rájön, hogy nem a valódi elkövetőt kapta el és lelkiismeretfurdalása miatt, magához költözteti a nőt és kislányát, saját, Seo Yeon-nal egyidős lánya mellé. A kislány, kiszakadva az üldözött környezetéből, végre egy nyugodtabb és boldogabb életet élhet, iskolát viszont direkt nem vált,  hogy továbbra is Jung Woo mellett maradhasson.

A fiú megismerkedik a nyomozóval, aki gyakorlatilag Seo Yeon nevelőapja lesz és édesanyjával is, jól érzi magát náluk, ami a saját családjában sosem fordult még elő. Seo Yeon, éppen arra készül, hogy bevallja Jung Woo-nak, hogy nemcsak barátjának tekinti, hanem szerelmének is, amikor a fiút, szeme láttára elrabolják az utcán.Félelmét legyőzve rohan a kocsi után, így az emberrablók, őt is kénytelenek magukkal vinni, bár megbízásuk, csak a fiúra szólt. Egy elhagyott gyártelepre viszik az erdőben a gyerekeket, hogy várjanak a megbízó utasítására. Seo Yeon és Jung Woo próbál kiszabadulni, de ekkor a körözött bűnöző, aki nemi erőszakért is ült bántalmazza a kislányt a tehetetlen Jung Woo szeme láttára, aki szinte sokkos állapotba kerül. Amikor aztán sikerül kiszabadulnia a kötélből, a sokkhatás miatt elmenekül és magára hagyja a sebesült, földön fekvő kislányt.

Az éppen  visszatérő banditák észreveszik eltűnését, üldözőbe veszik, de édesapja végül előbb találja meg fiát. Hiába könyörög azonban Jung Woo apjának, hogy menjenek vissza és keressék meg Seo Yeon-t, apja hazaküldi azzal, hogy majd elintézi, csak menjen vissza, házukba. Persze, egyáltalán nem érdekli a kislány sorsa, bár elküldi titkárát és embereit a gyártelepre, de akkor már eltűnt onnan mindenki.

Amikor a nyomozó, keresni próbálja nevelt lányát, Jung Woo apja, nem engedi, hogy a fiúval beszéljen és próbálja eltitkolni, hogy valójában mi is történt. Jung Woo eközben, borzasztóan szenved és lelkiismeretfurdalása van, hogy magára hagyta Seo Yeon-t. A nyomozó, biztos benne, hogy Jung Woo segítségével kiderítheti, hogy hol van a kislány, ezért letartóztatási parancsot kér és a rendőrörs helyett, kettesben próbálja kiszedni a fiúból az igazságot és megígéri neki, hogy megtalálja Seo Yeon-t. Amikor aztán úgy érzi, hogy végre jó nyomon jár, egy autós üldözésben életét veszti.

Tizenöt évvel később, Han Jung Woo nyomozó, egy új ügyet kap, egy gazdag, amerikából hazatelepült nő, belefullad, saját úszómedencéjébe. Az áldozat két  hozzátartozója, egy fiatal férfi és egy Jung Woo-val egyidős lány, az elhunyt unokaöccse  és annak menyasszonya, akik szintén amerikából látogattak haza, Koreába. Amikor Jung Woo, meghallja, hogy a lány mit énekel az esőben, rögtön rájön, hogy csak egyvalaki lehet : Seo Yeon.

Véleményem szerint, nagyon izgalmas és fordulatos sorozat, szuperjó szereplőkkel, Park Yoo Chun és Yoo Seung Hoo is nagy kedvencem, Eun Hye is remekelt a felnőtt Seo Yeon szerepében.

 

I Miss You - Korean Drama-Park Yoo-Chun.jpg I Miss You - Korean Drama-Yoon Eun-Hye.jpg I Miss You - Korean Drama-Yoo Seung-Ho.jpg I Miss You - Korean Drama-Jang Mi In Nae.jpg
Park Yoo-Chun Yoon Eun-Hye Yoo Seung-Ho Jang Mi In Nae
Han Jung-Woo Lee Soo-Yeon / Joy Kang Hyung-Joon / Harry Kim Eun-Joo
       
I Miss You - Korean Drama-Yeo Jin-Goo.jpg Kim So-Hyun I Miss You - Korean Drama-Ahn Do-Kyu.jpg I Miss You - Korean Drama-Yu Yeon-Mi.jpg
Yeo Jin-Goo Kim So-Hyun Ahn Do-Kyu Yoo Yeon-Mi
Han Jung-Woo (young) Lee Soo-Yeon (young) Kang Hyung-Joon (young) Kim Eun-Joo (young)
         
I Miss You - Korean Drama-Han Jin-Hee.jpg I Miss You - Korean Drama-Song Ok-Suk.jpg I Miss You - Korean Drama-Do Ji-Won.jpg I Miss You - Korean Drama-Cha Hwa-Yeon.jpg I Miss You - Korean Drama-Jeon Kwang-Leol.jpg
Han Jin-Hee Song Ok-Suk Do Ji-Won Cha Hwa-Yeon Jeon Kwang-Leol
Han Tae-Joon Kim Myung-Hee Hwang Mi-Ran Kang Hyun-Joo Kim Sung-Ho
       
I Miss You - Korean Drama-Kim Sun-Kyung.jpg I Miss You - Korean Drama-Oh Jung-Se.jpg I Miss You - Korean Drama-Song Jae-Ho.jpg I Miss You - Korean Drama-Lee Se-Young.jpg
Kim Sun-Kyung Oh Jung-Se Song Jae-Ho Lee Se-Young
Jung Hye-Mi Joo Jung-Myung Choi Chang-Sik Han Ah-Reum

 

 

                                             

 

Téma: I Miss You

Dátum: 2016.01.14

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: I Miss You

Nagyon jó kis sorozat,érdekes sztori,szuper volt az összefoglalód Unni :-)

Új hozzászólás hozzáadása

Szavazás

Park Yoo Chun, melyik filmben tetszett a legjobban?

The Girl Who Sees Smells (12)
40%

3 Days (6)
20%

Rooftop Prince (6)
20%

Sungkyunkwan Scandal (2)
7%

I Miss You (4)
13%

Összes szavazat: 30