I Hear Your Voice/Hallom a Hangod

Ismertető:

Ismét egy számomra különleges témájú filmről írok, 2013-ban készült, témája szerint tulajdonképpen jogi dráma, hiszen betekintést nyújt a koreai tárgyalótermek világába, a védő és az ügyészek szembenállásán keresztül a jogrendszerbe. Érdekessége azonban, hogy a férfi főszereplő, Park Soo Ha gyermekkora óta olvasni tud az emberek gondolataiban és ezáltal előre tudja cselekedeteiket is. Rögtön a film elején megcsodálhatjuk ezt a képességét, amikor a középiskolás fiú, verekedésbe keveredik egy osztálytársával a teremben, mert nem engedte "megviccelni" egy diáktársát és mivel hallotta, hogy gondolataikban mire készülnek, megakadályozta. Amikor osztálytársnője, aki szerelmes a fiúba megkérdezi, hogy miért állt ki mellette, talán szerelemből, elmondja, hogy valaki másba szerelmes, aki számára minden szempontból a tökéletes nő. Park Soo Ha visszaemlékezéséből megtudhatjuk, hogy 10 éves korában, édesapját elvesztette egy autóbalesetben, ami valójában gyilkosság volt és a kisfiú maradt csak életben. A balesetnek álcázott gyilkosság soha nem derült volna ki, ha nem jelentkezik a bíróságon egy szemtanú, aki látta és mobiljával lefényképezte a gyilkost, aki éppen a kisfiú, Park Soo Ha-t készült megölni egy vascsővel. Mikor meglátta, hogy két diáklány,Jang Hye Sung és Seo Do Yun szemtanúja volt tettének, otthagyta a kisfiút és üldözni kezdte a lányokat, akik halálra rémülten, a közeli park bokraiban bújtak el.

Közben a rendőrség kiérkezett a helyszínre és a gyilkosnak menekülnie kellett, de, mivel tudta, hogy a lányok a közelben vannak és hallják őt, megfenyegette őket, hogy ne merjenek tanúskodni, ne beszéljenek erről senkinek, mert megkeresi és megöli őket. A két diáklány, bár nem szól a látottakról, de lelkiismeret furdalásuk van és mindketten gondolkoznak a tanúvallomáson, így összetalálkoznak a parkban, ahol a baleset történt és ahol a rendőrség kifüggesztette a telefonszámot, amire a szemtanúk jelentkezését várják.A két lány kapcsolata, megromlott, mert Hye Sung korábban meglátta, ahogy Do Yun egy iskolai dolgozatnál puskázott és ezért születésnapján történt tűzijáték balesetnél, ahol fél szemére majdnem megvakult, bosszúból, Hye Sung-ot nevezte meg, mintha a lány direkt tette volna. Ezután Do Yun apja, aki igazságos bíróként ismert, próbálta rávenni, hogy bevallja tettét, Hye Sung azonban kiállt amellett, hogy igazat mond és baleset volt, neki pedig semmi köze hozzá. A kislány édesanyja, aki 10 éve élt és dolgozott lányával a bíró és családja házában, Hye Sung-nak adott igazat, mondván, neki nem hazudik.

Emiatt aztán távozniuk kellett a háztól és a kislánynak az  iskolából is, ahová eddig Do Yun-nal járt. Tehát most ismét összetalálkoznak a parkban és kiderül, hogy mindketten a tanúskodáson gondolkoznak, Do Yun azt mondja Hye Sung-nak, hogy mindenkinek elmondja az igazat a szülinapján történtekről, ha jelentkezik szemtanúnak. Elindulnak mindketten a tárgyalóterembe, ahol Park Soo Ha is jelen van, de mivel a balesetnél sokkot kapott, nem tud beszélni és egy papírra írva közli a bírósággal, ( a tárgyalást Do Yun apja vezeti) hogy olvasni tud az emberek gondolataiban és a gyilkos örül, hogy mindenkit becsaphat, mert nincs szemtanú. A két diáklány közül, Hye Sung érkezik meg ebben a pillanatban és elmondja, hogy látta a gyilkosságot, jelentkezik szemtanúnak. Először nem foglalkoznak komolyan vele, de akkor előveszi mobilját és megmutatja a gyilkosról készült fotóját, ami eldönti a vádlott sorsát, aki erre nekiugrik a kislánynak és őrjöngve ismételgeti, hogy megkeresi majd és megöli. Hye Sung halálra rémül, de Park Soo Ha próbálja megvigasztalni és mivel újra képes beszélni, megígéri, hogy mindig megvédi majd. Igéretét aztán annyira komolyan veszi, hogy bár a lányt elveszti szem elől, azonban komolyan edzi magát és a középiskolában már harcművészete egyedülálló.

Minden nőben aki kicsit is hasonlít rá, Hye Sung-ot látja és amikor egyik osztálytársnője gyilkosság gyanújába keveredik, újra találkozhatnak, mert a lány kirendelt védője Hye Sung lesz, akinek első ügye ez államilag kirendelt ügyvédként. A helyzetet bonyolítja, hogy időközben, Do Yun, apja nyomására ügyész lett és persze Hye Sung első ügyében a kirendelt ügyész is Ő lesz. 

Ráadásul, nem sokkal később a bosszúra éhes gyilkos is kiszabadul és egyáltalán nem felejtette el a lánynak tett ígéretét.....A film zenéje is nagyon tetszett, a sorozat pedig hihetetlenül izgalmas és fordulatos.


Főszereplők:

  • Jang Hye Sung-Lee Bo Young ügyvédnő
  • Park Soo Ha-Lee Jong Suk gondolatolvasó
  • Yoon Sang Hyun-Cha Kwan Woo ügyvéd
  • Seo Do Yun-Lee Da Hee

Szerző:

              Belinszky Erika