Hyde Jekyll,Me

Ismertető:

Egy újabban nagyon sok drámának témát adó betegséggel foglalkozik ez a filmajánlóm, 2015-ben készült ez a sorozat, 20 résszel és most fejezték be a vetítését.


A történet egyik főszereplője, Gu Seo Jin, aki disszociatív személyiségzavarban szenved. Két, különböző személyisége van, az egyik rideg, távolságtartó és roppantmód goromba, míg a másik, maga a segítőkészség megtestesítője.Robin személyisége, akkor jelenik meg, ha Seo Jin pulzusa, 150 fölé emelkedik, erre az időre pedig, Seo Jin elveszti minden emlékét. Gu Seo Jin, a Wonder Land élménypark vezérigazgatója, ahol a történet női főszereplője, Jang Ha Na is dolgozik. A lány, most tért vissza Amerikából és megörökölte apjától a Wonder cirkuszt, ahol porondmester lett,a tengerentúlról, sok ötlettel tért vissza, hogy a cirkusz szórakoztatóbb és érdekesebb legyen a látogatók számára.


Seo Jin személyiségéhez tartozik,  hogy nem tud bűntudatot érezni, ahogyan, nagyjából semmilyen más emberi érzésre sem képes. Ez nemsokára megmutatkozik, ugyanis egy délután, a cirkuszból elszabadult gorilla, üldözőbe veszi a látogatókat. Egy hölgy, segítséget kér az igazgatótól, karjába kapaszkodva, de Seo Jin ellöki a nőt magától és inkább csak a saját életét menti. A gorillatámadást, végül Ha Na-nak sikerül megállítania és,mint kiderül,rendkívül jóban van Bing-Bing-el, a gorillával.


Az eset után, az igazgató magához hívatja Ha Na-t, hogy, mivel szerződésük a Wonder Land-el lejárt, a cirkusznak el kell hagynia az élményparkot. Akárhogy tiltakozik és kérleli a lány, nem sikerül meggyőznie,ezért, úgy dönt, más módszerhez folyamodik. Ha Na megfenyegeti Seo Jin igazgatót, egy videóval, amin tisztán látszik, ahogy a gorilla elé löki a segítséget kérő hölgyet.Ez azonban, nem bizonyult jó megoldásnak, Ha Na naívsága miatt, ugyanis a lány távollétében, Seo Jin letörli a videót a telefonról és megsemmisíti a kialkudott szerződéshosszabítást.Nemsokkal később, Seo Jin, hívást kap orvosától,miszerint végleges megoldást tud nyújtani a férfi betegségére. Seo Jin, egyből a kórházba rohan, de Ha Na, aki még egyáltalán nem adta fel, oda is követi, hogy mindenképpen kiharcolja a szerződést.


Mint kiderül,a kórház is a férfi tulajdona, ezért megtiltja a lánynak, hogy oda is kövesse és zaklassa a szerződéshosszasítással. Seo Jin bemegy,de Ha Na, nem esik kétségbe és képességeit kihasználva,egy drótkötél segítségével feljut az egyik ablakba és bemászik azon.Az ablak pedig, amin bemászott, Kang doktornőé, aki a lány érkezésekor, véres fejjel, eszméletlenül fekszik a padlón. Ha Na nagyon megrémül, fogalma sincs mi történhetett, ekkor hirtelen megérzi,hogy valaki van a háta mögött, de mire megfordulna, a férfi folytogatni kezdi őt.

Ha Na, szerencsére talál egy ollót az asztalon és a folytogató vállaba szúrva,kiszabadul és elmenekül.  A folyosón belebotlik az éppen Kang doktornőhöz tartó Seo Jin-be, aki a férfit meglátva,szintén futásnak ered. A lifthez érve aztán, kilöki a liftből a lányt a gyilkos karjaiba, aki a tetőtérre hurcolja és a párkányon kilógatva folytogatja. Eközben, Seo Jin, rosszul lesz a liftben és ennek köszönhetően, Robin bújik elő belőle,aki visszarohan a tetőre és megmenti a lányt a gyilkostól. Együtt zuhannak a vízbe, ahol Ha Na, meglátja Robin nyakláncát,ami felidézi egy öt évvel ezelőtti emlékét, amikor egy ugyanilyen láncot viselő fiú mentette meg.


Másnap, mindketten a kórházban ébrednek fel, de Seo Jin, a liftben történtek után már semmire sem emlékszik. Miután megtudja, hogy Kang doktornő eltűnt és ők ketten Ha Na-val látták utoljára, megkéri a lányt, hogy segítsen neki megtalálni .Ha Na beleegyezik,de cserébe egy 10 éves szerződést kér, miszerint a cirkusz, még addig maradhat Wonder Land-ben.Az együtt töltött idő alatt, bár Robin azt hazudja,hogy Seo Jin ikertestvére, Robin és Ha Na között, szép lassan szerelem szövődik,de Seo Jin is egyre közelebb kerül a lányhoz.


Nagyon tetszett a film, izgalmas is volt, a romantikus vonal is jó volt és Hyun Bin színészi játéka is fantasztikus ebben a sorozatban, szerintem.
Összehasonlítva viszont a Kill me heal me című filmmel, nekem az jobban tetszett, de talán csak a főszereplő, Ji Sung miatt, aki nagyon nagy kedvencem, Hwang Jung Eum pedig szintén az egyik kedvenc színésznőm.
Szerintem, mindenkinek érdemes megnéznie ezt a sorozatot, nem szabad kihagyni!

 

Főszereplők:

         
Hyde Jekyll, Me-Hyun-Bin.jpg Hyde Jekyll, Me-Han Ji-Min.jpg Hyde Jekyll, Me-Hyun-Bin1.jpg Hyde Jekyll, Me-Sung Joon.jpg Hyde Jekyll, Me-Hyeri.jpg
Hyun-Bin Han Ji-Min Hyun-Bin Sung Joon Hyeri
Koo Seo-Jin Jang Ha-Na Robin Yoon Tae-Joo Min Woo-Jung
         
Lee Seung-Joon Hyde Jekyll, Me-Lee Deok-Hwa.jpg Hyde Jekyll, Me-Kwak Hee-Sung.jpg Hyde Jekyll, Me-Oh Na-Ra.jpg Hyde Jekyll, Me-Han Sang-Jin.jpg
Lee Seung-Joon Lee Deok-Hwa Kwak Hee-Sung Oh Na-Ra Han Sang-Jin
Kwon young-Chan Koo Myung-Han Sung Suk-Won Cha Jin-Joo Ryoo Seung-Yeon
         
Hyde Jekyll, Me-Shin Eun-Jung.jpg Kim Do-Yeon] Hyde Jekyll, Me-Lee Se-Na.jpg Lee Joon-Hyuk Hyde Jekyll, Me-Moon Young-Dong.jpg
Shin Eun-Jung Kim Do-Yeon] Lee Se-Na Lee Joon-Hyuk Moon Young-Dong
Kang Hee-Ae Han Joo-Hee Choi Seo-Hee Detective Na Park Hee-Bong
     
Hyde Jekyll, Me-Lee Won-Geun.jpg Hyde Jekyll, Me-Maeng Sang-Hun.jpg Hyde Jekyll, Me-Hwang Min-Ho.jpg
Lee Won-Geun Maeng Sang-Hun Hwang Min-Ho
Lee Eun-Chang Publishing Company CEO Min Ahn Sung-Geun

 

Szerző:

                   Niki

 

Téma: Hyde Jekyll,Me

Dátum: 2020.05.17

Feladó: Moncsi

Tárgy: Jekyll Hyde Me

Nem tudod veletlenul a kinai valtozat cimet?

Dátum: 2015.03.31

Feladó: Erika

Tárgy: Hyde Jekyll, Me

Nekem is nagyon tetszett az összefoglalód Niki és egyetértek veled, a Kill me,heal me,szerintem is jobb volt. Ennek ellenére tényleg jó kis sorozat ez is!:-):-)

Dátum: 2015.03.31

Feladó: Niki

Tárgy: Re:Hyde Jekyll, Me

Koszonom,mindenképp nézd meg! :-) :*

Dátum: 2015.03.31

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Hyde Jekyll,Me

Gratula Niki,remek összefoglaló!! :-)Szép munka! :-)

Dátum: 2015.03.31

Feladó: Niki

Tárgy: Re:Hyde Jekyll,Me

Koszonom szepen :-) :*

Új hozzászólás hozzáadása