Hwang Jin Yi

Ismertető:

Egy történelmi dorama, 2006-ból, 24 résszel.

Ez a történet,a Csoszon-korban játszódik, A női főszereplő,Hwang Jin Yi,akit elhagytak a szülei, ezért a szerzetesnövendékként él, egy templomban. Jin Yi még kislány,ezért számára sokkal érdekesebb dolgok is vannak, mint a templomban való imádkozás és hajlongás. Például, szeret kiszökni és elkalandozni egyedül. Nagyon érdeklődik a Gisaeng-ek után,mivel, tudja, hogy  édesanyja is az,így mindig közöttük keresi őt.Szereti nézni ahogy táncolnak,énekelnek és játszanak a hangszereiken. Már több alkalommal is megkapta méltó büntetését a kiszökésekért,de Ő mégsem volt képes visszafogni magát,még a templomban is a Gisaengek-től látott tánclépéseket gyakorolta.

Egyik ilyen kiszökés alkalmával,meglátott egy hirdetést,a táblán miszerint fiatal,szép és tehetséges Gisaeng-jelöltek kerestetnek. Neki nem is kellett több,elment a válogatásra,ahova azonban,  mivel szerzetesnövendék,  nem engedték be. A sikertelen válogatás után, a főnökasszony, éppen  háborogva sétál ki a kapun,  mikor meglátja Jin Yi-t,aki szinte hibátlanul csinálja a nagyobbaktól látott táncot. A főnökasszony meg is kérdezi tőle,hogy szeretne-e gisaeng lenni,azonban a szerzetesek éppen ebben a pillanatban találják  meg és elhurcolják  magukkal.  A lány azonban újra elszökik,és elmegy a gisaeng házba,hogy jelentkezhessen.

Itt megtalálja édesanyját,aki már  elvesztette látását,de minden erejével próbálja távol tartani lányát a Gisaeng háztól, azonban az anya kérlelése ellenére is belép a Gisaeng társulathoz. A lány, ahogy nő,úgy bonyolódik az élete is,hiszen később 4 férfi is beleszeret a szépséges Gisaeng-be.  A történet azt mutatja be,hogy a gisaeng-ek élete sem volt egyszerű,sőt nagyon is nehéz, rengeteg tanulással és képzéssel váltak a férfiak életének részeivé. Érzelmeiket elfojtva kellett élniük, hiszen egy gisaeng-nek, ha lánya születik, a törvény szerint, az is csak gisaeng lehetett.

Ha Ji Won és Jun Geun Suk első sorozatai közül való, mindketten jól játszanak és a történet is kiváló. Aki szereti a romantikus, történelmi doramákat, feltétlenül nézze meg!

 

Főszereplők:

Hwang Jin-Yi-Ha Ji-Won.jpg Hwang Jin-Yi-Kim Yeong-Ae.jpg Hwang Jin-Yi-Wang Bit-Na.jpg Hwang Jin-Yi-Kim Jae-Won.jpg Hwang Jin-Yi-Ryu Tae-jun.jpg Hwang Jin-Yi-Jang Geun-Suk.jpg
Ha Ji-Won Kim Young-Ae Wang Bit-Na Kim Jae-Won Ryu Tae-Joon Jang Keun-Suk
Hwang Jin-Yi Im Baek-Moo Bu-Yong Kim Jeong-Han Byeok Gye-Su Kim Eun-Ho
 

 

 

Szerző:

                   Niki

                     

Téma: Hwang Jin Yi

Dátum: 2015.08.19

Feladó: Erda

Tárgy: Hwang Jin Yi

Szépséges szép történet, nagyon jól választottál szerintem :-)

Dátum: 2015.08.20

Feladó: Niki

Tárgy: Re:Hwang Jin Yi

Köszönöm ☺

Dátum: 2015.08.19

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: Hwang Jin Yi

Nagyszerű sorozat,remek szereplőkkel.Szuper,hogy írtál róla. :-)

Dátum: 2015.08.19

Feladó: Niki

Tárgy: Re:Hwang Jin Yi

Köszönöm szépen :)

Új hozzászólás hozzáadása