Hometown Legends 1-5.rész

Ismertető:

Ezúttal, kicsit borzongató témájú sorozatról írok, 2009-es, 10 részből áll, de különálló sztorikból, közös bennük, hogy a koreai mondavilágból dolgozták fel ezeket a történeteket. Először, csak, az első öt részről írok, mivel, egyenlőre, csak ennyit láttam.Mindenképpen azoknak ajánlom, akik szeretik a thriller, vagy akár horrorfilmeket is.


1. A vérszívó szörnyeteg: Az első történet főszereplője, egy fiatal férfi, aki látszólag meghalt egy támadásban a falujuk ellen, de a halálangyal, amikor eljött az elhunytak lelkéért, tévesen ítélte meg és az Ő lelkét is el akarta vinni, de mivel életben volt még egy szörnyeteggé, vérszívó vámpírrá változott. A halálangyal azt mondta neki, hogy csak úgy változhat vissza emberré , ha 9 ártatlan hajadon vérét kiszívja minden holdtöltekor. Csakhogy, a szörnyeteg beleszeret egy férjezett nőbe és megmenti őt férje családjától, aki a halálát kívánja. Olyan, Gu Family, Wol Ryun sztori, de itt a lány is viszontszereti a szörnyet. Nekem tetszett, de vér az van benne, nem kevés, így aki megnézi, erre készüljön,  viszont jól  megrendezett és nem néz ki gagyinak a vámpír sem a filmben.


2. A Juk sziget szellemei: A második történet, egy árulónak kikiáltott tanítóról szól, Jeong Yeorip-ről, akinek csak az volt a bűne, hogy más nézeteket vallott, a király, ezért lemészároltatta, nemcsak a tanító követőit, de Juk sziget egész lakosságát. A katonák parancsnoka, visszatér a szigetre, hogy elvigye Jeong Yeorip hulláját a király parancsára.  Vele tart, az újonnan kinevezett, fiatal katona, Nam tiszt.  Hivatalosan, azért megy, hogy segítsen a holttest keresésében, valójában azonban, szerelmét szeretné megtalálni, aki a tanító egyik követője volt. A szigetre érve, a két tiszt és a három katona, csak holttesteket találnak.  Nemcsak a falubelieket ölték meg, de a hátrahagyott összes katonát is, egyedül Seok, a fiatal katonasegéd maradt életben, de elméje zavarodott és azt mondogatja, hogy a szigeten gonosz szellemek gyilkolnak.  Nem hisznek ugyan neki, de lassanként belátják, hogy Seok nem is bolond, nagyon is igazat mond.


Nekem ez a sztori is tetszett, jó, hogy nem estek túlzásokba a szellemekkel kapcsolatban, érdekessége számomra a férfi főszereplő, Jeong Kyeo Woon, aki a Szépség születése, Kang Joon-ja volt. Még sosem láttam történelmi filmben.  Ez a rész nem volt annyira véres, inkább thriller-nek mondanám.
3. A szolga : A harmadik történetben, egy alacsony rendű szolgáló és egy nemes fiú végzetes szerelmét láthatjuk.  Lee Rang, akinek édesapja kegyvesztetten halt meg elvei miatt, anyjával és három szolgálójukkal él. Titokban, szerelmes apja barátjának lányába, de közben, szolgálólányuk, Soo Jin is szerelmes az úrfiba és bármit megtenne érte.  Ezt azonban cseppet sem nézi jó szemmel az úrfi anyja és felkér egy házasságszerzőt, hogy fiát megházasítsa.  Mikor már sikerült menyasszonyt találnia, a bemutatás előtti estén, megöli valaki a házasságszerzőt.  Nemsokára kiderül, hogy Soo Jin volt a gyilkos és Rang anyja felbérel valakit, hogy ölje meg és terjesszék el, hogy a hegyi banditák műve volt a gyilkosság.
Mikor mindenki halottnak hiszi Soo Jin-t, Rang elkezdi látni álmaiban a lányt ès mindenhol a fütyülését hallja, ráadásul, hol az egyik hol a másik embert szállja meg a szelleme, az úrfit üldözve, aki kezd az őrület határára jutni.


Ebben a részben, Rang szerepében, Choi Jin Hyuk látható, a film pedig tiszta horror, de nem annyira véres, inkább lélektani jellegű.  Szerintem jó volt, a szellemek szerencsére itt sem voltak eltúlozva, tényleg ijesztően néztek ki.
4. A fababa:  Negyedik történet, a pestisjárvány idején játszódik, amikor rengetegen haltak meg, a város közeli erdőben pedig, volt egy hely, egy nagy fa, amit temetkezési fának hívtak. Az olyan családok, ahol csak egy gyerek betegedett meg és lett pestises, idehozták, a fához kötötték és sorsukra hagyták a szerencsétlen, beteg gyerekeket. Egy királyi orvos, Kim Cheo Soo,akinek betegen született fia, Geum Won gyógyítása látszólag életének fő célja, valójában azonban a pestis ellenszerét kutatja megszállottan. Házába sorra befogadja az árva gyerekeket és beoltja őket, újabb és újabb pestis elleni kísérleteivel,majd az erdő fájához kötve, hagyja meghalni őket. Egyik árva kislányt, örökbe is fogadja, Geum Hwa-t, saját lányaként neveli fia mellett. A kislány azonban összebarátkozik a szintén árva, Yeuo Suk-kal, akit mindig csúfolnak,mert hat ujjal született. Amikor a fiút, Cheo Soo szintén beoltja és megbetegszik, őt is a fához kötik, de Geum Hwa segít rajta. Mikor Cheo Soo megtudja, őt is beoltja és mindketten a fához kötve halnak meg. Tíz évvel később, Cheo Soo fiának, felesége, Soo Hyun,az erdei szentélybe megy imádkozni, hogy végre gyermeke születhessen. Hazafelé aztán útjába akad, egy elhagyott kisfiú, aki szemmel láthatóan himlős. A kisfiú, Young Yi, egy babát szorongat,egy fa babát, ami egy kislányt ábrázol. A jószívű asszony megsajnálja és hazaviszi házukba, de eltitkolja anyósa elől a gyermek betegségét. Csodák csodájára, a kisfiú másnapra meggyógyul, eltűntek testéről a hímlő hegei.  Young Yi-t befogadják és innentől, megmagyarázhatatlan, túlvilági dolgok kezdődnek a házban.
Elég durva témája film, ezt is leginkább horrornak mondanám, a vége pedig igazán nagy csattanó.


5. A béranya:
Az ötödik történetben, egy gyerekkori szerelmespár, újra találkozik, csakhogy a férfi a királyi család tagja, a nő pedig egy alacsony rendű szolgáló, Geo Dong. Azért hozatják a királyi családhoz, mert a feleség nem képes gyermeket szülni, így béranyaként akarják felhasználni.  Nem tudják, hogy a férj régóta keresett gyermekkori szerelme.  Titokban tartják, úgy tesznek, mintha a feleség szült volna és még a szülés éjszakáján eltávolítják a házból. Mivel Geo Dong visszatért anyja házába, a férj könnyen rátalál és folytatják kapcsolatukat. Mikor erről tudomást szerez a férfi anyja, megöleti a nőt. Három év múlva, a feleség odaadóan ápolja a beteg gyermeket, nemsokára maga is teherbe esik és a házban fura dolgok történnek, megmagyarázhatatlan halálesetek, gyilkosságok.
A sztori kimondottan jó volt, ez a rész nagyon tetszett, izgalmas volt és időnként meglepő is.
Összességében pedig, ezen a részen kívül, a második és a harmadik történet tetszett leginkább.

 

Főszereplők:

1.rész

2.rész

3.rész

4.rész

5.rész

 

Szerző:

            Belinszky Erika

Téma: Hometown Legends

Dátum: 2015.03.24

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Hometown Legends

Húúúú Unni,ez nagyon véres!Jajjjjj!Azért persze,nagyon érdekesnek látszik.Szuper,hogy írtál róla. :-)

Dátum: 2015.03.24

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Hometown Legends

Igen, vérben nincs hiány, az tény, de a sztorik jók, nekem kicsit olyan meghökkentő mesék, horror változata érzésem van ezzel a sorozattal kapcsolatban. :-):-)

Új hozzászólás hozzáadása