Gu Family Book

Ismertető:

Nagyon jó kis fantasy film a mai összefoglalóm témája, 2013-as, 24 részes.
A történet, Jo Gwan Woong nemesember kivégzésével  kezdődik, akit árulással vádolnak, családját pedig, ahogy az árulóknak kijárt akkoriban, eladták rabszolgának. Lánya, Seo Hwa giseangházba került, öccse ugyanoda szolgálónak.


Mivel, a lány nem volt hajlandó bemenni a giseangházba, Chun In Soo főgiseang 3 napra kikötötte a ház elé, étlen-szomjan, hogy megtörje, ráadásul fehérneműben. Seo Hwa, nagyon keményen tartotta magát, pedig a szégyenfa, amihez kötözték velejárója, hogy az arra járó emberek leköpködik, megdobálják akit ott találnak. A lány szenvedését, kicsit távolabbról, az erdőből figyeli egy misztikus lény, Gu Wol Ryun, akinek nagyon megtetszik Seo Hwa és megsajnálja, mivel azonban megígérte barátjának,So Jung-nak, hogy nem avatkozik az emberek sorsába, hiszen akkor veszélybe sodorja magát, vívódik, de amikor úgy dönt megmenti a lányt, akkor megjelenik barátja és emlékezteti ígéretére. Igy, amire visszaérne, hogy kiszabadítsa Seo Hwa-t, már nincs a szégyenfánál. Eközben bent, a giseangházban, mivel a kikötözés nem törte meg, így a lányt az öccsével zsarolják,  gyakorlatilag, addig ütik, amíg Seo Hwa nem egyezik bele, hogy giseang legyen, így sikerül megtörniük és elfogadja sorsát.


Nemsokára azonban kiderül, hogy az első éjszakát, azzal a Jo Gwan Woong-al kéne töltenie, aki régen apja legjobb barátja volt, azonban, miatta lett árulással vádolva és Gwan Woong volt aki megölte. Ekkor, hűséges szolgája, Dam elválalja, hogy beöltözik helyette, Seo Hwa pedig megszökik öccsével együtt. Amikor a főgiseang rájön erre, megmondja a szerencsétlen szolgálólánynak, hogy most már nincs mit tennie, ki kell szolgálnia Gwan Woong-t, mintha Seo Hwa lenne. A szökevényeket, üldözőbe veszik, mivel Seo Hwa megsebesül, ráveszi öccsét, hogy nélküle meneküljön tovább, előveszi hajtűjét, hogy öngyilkos legyen, amikor megjelenik Wool Ryun, aki elűzi az erdőből az üldözőket és elviszi a lányt titkos barlangjába, a Holdfény öbölbe.

Amikor Gwan Woong megtudja, hogy átverték és Seo Hwa megszökött, rabszolgavadászokat és rendőröket küld utánuk, a lány öccsét el is kapják és a szolgáló, Dam szemeláttára felakasztják, aki ezután szintén felakasztja magát. Amikor Seo Hwa magához tér Wol Ryun barlangjában, az elmondja neki, hogy itt biztonságban van, nem találja meg senki és megvédi mindenkitől. Eközben az erdőt, rengeteg rendőr kutatja át,a rendőrkapitány, Dam Pyeon Jun vezetésével,  az emberek ugyanis, elmondták, hogy egy misztikus lény űzte ki őket akkor éjszaka.
Wol Ryun, aki beleszeret Seo Hwa-ba, elhatározza, hogy emberré válik és barátjától, So Jung-tól kér segítséget, aki nagyon ellenzi döntését és nem hiszi, hogy képes végigmenni az emberré válás nehéz útján. Seo Hwa is beleszeret megmentőjébe, megkéri, hogy tudja meg, mi történt öccsével, Wol Ryun azonban, amikor kideríti, hogy meghalt a fiú, nem mondja meg, mert nem akarja elszomorítani szerelmét.


Azt mondja a lánynak, hogy öccse és Dam is jól vannak. Seo Hwa nagyon hálás neki és hozzámegy feleségül. Mivel még egyetlen misztikus lény sem változott eddig emberré, így senki sem látta még a Gu családi könyvet, ahhoz, hogy hozzájusson, három szabályt kell betartania. 100 napig kell imádkoznia,senki előtt sem fedheti fel igazi énjét és ezalatt az idő alatt nem ölhet meg sem állatot, sem embert és, ha bajbajutott embert lát, mindig segítenie kell rajta. Viszont, ha egyetlen szabályt is megszeg, nemhogy nem tud emberré változni, de egy gonosz, ezeréves szörnyeteg lesz belőle, kivéve akkor, ha a szerelme viszontszereti. Seo Hwa, akinek fogalma sincsen férje Wol Ryun igazi énjéről, boldogan él  a Holdfény öbölben és, bár férje csak arra az egyetlen dologra kérte, hogy ne hagyja el az öböl területét, mégis messzebb megy és megtalálják, Wol Ryun utána megy, hogy megmentse, de a rendőrők üldözőbe veszik őket. Vaslánccal lekötözik Wol Ryun-t, aki, hogy megmentse szerelmét átváltozik valódi alakjába. Seo Hwa elszörnyedve nézi és nagyon megijed tőle, hallani sem akar férjéről többé. Elszökik a barlangból, elmegy a rendőrök táborába, ahol megtudja, hogy testvére és szolgálója meghalt, ezért elmondja, hol találják meg férjét. A rendőrök, megvárják az erősítést és megkeresik Wol Ryun-t, aki, amikor megtudja, hogy szerelme elárulta és elvezette hozzá a rendőröket, a tőrrel, amit barátjától kapott, le kellene szúrnia Seo Hwa-t, mert ez az egyetlen módja, hogy ne változzon szörnyeteggé. Azonban képtelen megtenni és a rendőrkapitány, Dam Pyeon Jun leszúrja Wol Ryun-t. Seo Hwa, férje halála után rájön, hogy Wol Ryun gyermekét várja és mindent megtesz, hogy a gyermek ne születhessen meg, azonban végül mégis kihordja terhességét és elmegy a Holdfény öbölbe, hogy ott szüljön. Azt tervezi, hogy megöli a babát, mert attól fél, hogy szörnyszülött lesz, de amikor meglátja az egészséges kisfiút, nem képes megölni és odaadja So Jung-nak, aki úgy intézi, hogy a folyón egy kosárban megtalálja egy nemesember, akinek még szerencsét is jósolt, ha felneveli.

A gyermeket így elnevezik Kang Chi-nak és ezzel gyakorlatilag újra kezdődik a történet, mert felnőve, Wol Ryun fia is szerelembe esik és elhatározza, hogy emberré válik a Gu családi könyv segítségével.


Nagyon izgalmas, megható és gyönyörű történet, már háromszor megnéztem. Ebben a sorozatban láttam előszőr, Choi Jin Hyuk-t és nagyon tetszett Wol Ryun szerepében. A Kang Chi-t alakító, Lee Seung Gi és a Dam Yeo Wol-t alakító Suzy is nagyon hiteles volt, igazán eltalált szereplőgárda. A fantasy kedvelőinek kihagyhatatlan film!

 

Főszereplők:

         
Gu Family Book-Lee Seung-Gi.jpg Gu Family Book-Bae Suzy.jpg Gu Family Book-Yoo Yeon-Seok.jpg Gu Family Book-Lee Sung-Jae.jpg Gu Family Book-Jo Sung-Ha.jpg
Lee Seung-Gi Bae Suzy Yoo Yeon-Seok Lee Sung-Jae Cho Seong-Ha
Choi Kang-Chi Dam Yeo-Wool Park Tae-Seo Jo Gwan-Woong Dam Pyeong-Joon
         
Gu Family Book-Lee Yoo-Bi.jpg Gu Family Book-Sung Joon.jpg Kim Hee-Won Gu Family Book-Jung Hye-Young.jpg Gu Family Book-Son Ga-Young.jpg
Lee Yoo-Bi Sung Joon Kim Hee-Won Jung Hye-Young Son Ga-Young
Park Chung-Jo Gon Monk Sojung Cheon Soo-Ryun Wol-Sun
       
Gu Family Book-Eom Hyo-Seop.jpg Gu Family Book-Yoo Dong-Geun.jpg Gu Family Book-Lee Yeon-Hee.jpg Gu Family Book-Choi Jin-Hyeok.jpg
Eom Hyo-Seop Yoo Dong-Geun Lee Yeon-Hee Choi Jin-Hyuk
Park Moo-Sol Lee Soon-Shin Yoon Seo-Hwa Koo Wol-Ryung

 

Szerző:

             Belinszky Erika

Téma: Gu Family Book

Dátum: 2015.02.15

Feladó: Érzéki Korea

Tárgy: Gu Family Book

Erika ! :-)))
De jó, hogy ez itt van! !!! Nagyon jó ismertető egy nagyon klassz, igen szépen megkomponált fantasy-ról.
De tehetek én arról hogy Wol-Ryung a "kedvencem" ? :-)
Szerintem az ő alakja tényleg össze van rakva, és Choi Jin-Hyuk ez nagyon jól csinálja.
Köszi, hogy bekerült!
ÉK

Dátum: 2015.02.15

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Gu Family Book

Nagyon egyetértek veled, nekem is Choi Jin Hyuk tetszett a legjobban, Wol Ryun szerepében, öröm volt nézni!☺☺☺

Dátum: 2015.02.15

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Gu Family

Szuper összefoglaló Unni,meg a sorozat is :-) :-)

Dátum: 2015.02.15

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Gu Family

Kösziii donszengem☺☺☺

Új hozzászólás hozzáadása