Green Rose

Ismertető:

Ezúttal, egy régebbi doramát szeretnék ismertetni, 2005-ből, 22 résszel.


Tulajdonképpen egy bosszúállós történet, főhősünknek, Lee Jung Hyun -nak, minden oka megvan, hogy bosszút álljon azokon, akik tönkretették az életét. Minden jól alakult, Jung Hyun számára, hiszen felvették, Korea, egyik legnagyobb elektronikai cégéhez, az SR-hez. Barátjával, Jung Sang Hoon -nal, éppen azt ünneplik egy kis bárban, hogy mindketten munkát kaptak a cégnél, mikor egy fiatal, részeg lányra lesznek figyelmesek, aki nem tud fizetni. A segítőkész és jószívű Jung Hyun kifizeti az ismeretlen lány számláját. Másnap aztán, a céges rendezvényen, az új munkatársak számára, legnagyobb meglepetésére, a tegnap esti lányt látja, aki rögtön megadja tartozását, mikor Jung Hyun megszólítja, de láthatóan nem akar szóba állni vele. 

A dolgozók számára rendezett téli túrán aztán Jung Hyun, Sang Hoon és Oh Soo Ah eltévednek a hidegben és Soo Ah bokája megsérül, így amíg Sang Hoon próbál segítséget hozni, addig Jung Hyun, biztonságos kunyhóba viszi hátán, a járni sem képes, sérült lányt. Egész éjszaka ápolja és gondoskodik róla, így elkezdődik szerelmük, ami szép lassan az eljegyzésig jut. Jung Hyun édesanyja is nagyon kedveli a szép és kedves Soo Ah-t és biztatja fiát az eljegyzésre, de Jung Hyun -t nagyon bántja, hogy a lány még nem mutatta be édesapjának, aki egyedül nevelte fel, anyja korai halála miatt. Mikor azonban Soo Ah mégis rászánja magát és elhívja házukba és bemutatja édesapjának, kiderül, hogy apja nem más, mint az SR cég elnöke. Először arra gondol, hogy szakít a lánnyal a köztük lévő hatalmas társadalmi különbségek miatt, de aztán Soo Ah meggyőzi, hogy szerelmüknek van jövője.

Az elnök, Soo Ah édesapja azonban nem így gondolja és bizalmas emberének, a cég egyik fontos igazgatójának szánja lányát, Shin Hyun Tae-nak, akiről nem is sejti, hogy titkárnőjével van viszonya és elárulta a céget, a konkurens vállalatnak dolgozik, titokban. Amikor aztán az elnök rájön, hogy Hyun Tae elárulta, magához hívatja vidéki házába, hogy felelősségre vonja. A férfi azonban, az elnök titkárnőjével felhívatja Jung Hyun-t, azzal az üzenettel, hogy az elnök, azonnal várja vidéki nyaralójában. Mire Jung Hyun odaér, már csak a haldokló titkárt és a súlyosan sérült elnököt találja, valaki pedig rájuk gyújtja a házat és leüti a fiút, aki próbálja kimenteni az elnököt. Amikor magához tér a kórházban, szinte azonnal őrizetbe veszik, gyilkosság vádjával, az elnök pedig kómába kerül. Soo Ah mellette áll, támogatja és hisz Jung Hyun ártatlanságában, próbálják egymásban tartani a lelket, Jung Hyun édesanyjával ès fogadnak egy híres ügyvédet a fiúnak. 

Az ügyvéd, még a tárgyalás előtt találkozik Hyun Tae-vel, aki megvesztegeti és nem is nyeri meg Jung Hyun számára a szabadságot, életfogytiglanra ítélik az ártatlanságát, kitartóan bizonygató fiút. Az elkeseredett édesanya, mivel fia szerint, ha csak pár napra kiszabadulhatna, bebizonyítaná ártatlanságát, szörnyű lépésre szánja el magát, öngyilkos lesz, hogy Jung Hyun-t kiengedjék a temetésére. Az édesanya halála miatt összetört fiú, megszökik az őrizetből és megpróbál bizonyítékot szerezni ártatlanságára.


Izgalmas és fordulatos sztori, de eléggé keserves a főszereplők élete. Romantikus, melodráma a javából, de nagyon tetszett és sokat izgultam a főhősökért. 

 

 

Szereplők:

Green Rose-Ko Soo.jpg Green Rose-Lee Da-Hae.jpg Green Rose-Lee Jong-Hyuk.jpg Green Rose-Kim Seo-Hyung.jpg
Ko Soo Lee Da-Hae Lee Jong-Hyuk Kim Seo-Hyung
Lee Jung-Hyun/ Oh Soo-Ah Shin Hyun-Tae Cha Yoo-Ran
Jang Joong-Won      
       
Kim Ji-Young (1937) Han Jin-Hee Jeong Hye-Seon Park Sang-Myeon
Kim Ji-Young Han Jin-Hee Jung Hye-Sun Park Sang-Myeon
Park Soon-Nyeo President Oh Han Myung-Sook Lee Choon-Bok
       
Green Rose-Jung Sang-Hoon.jpg Green Rose-Sung Dong-Il.jpg Green Rose-Sun Woo Jae Duk.jpg Green Rose-Lee Won-Jae.jpg
Jung Sang-Hoon Sung Dong-Il Sun Woo Jae Duk Lee Won-Jae
Kim Dong-Wook Driver Jung Seo Jun-Moo Yoo Kwang-Il

 

 

Szerző:

            Belinszky Erika