Glorious Day

 

 

Egy kicsit régebbi, 2014-es doramáról írok ma,  ami tulajdonképpen egy családtörténet, 44 résszel. Az SBS csatornán játszották, leginkább a The Best Lee Soon Shin című sorozathoz tudnám hasonlítani.

Han Song Jung, tulajdonképpen egy egyedülálló nő, aki három lányával él. Mindenki úgy tudja, hogy férje meghalt, amikor a lányok még kicsik voltak, de valójában a férfi elhagyta őket. Song Jung, írással próbálja fentartani magukat és úgy tűnik, hogy végre sikeres lesz új könyve, az eladási számok szerint,  bestseller.Azt gondolja, hogy végre lányai felől is nyugodt lehet, hiszen a legidősebb lánya, aki gyógyszerész, Seol Hye, jó helyen dolgozik és szereti a munkáját, már csak egy férjre van szüksége.

Középső lánya, Da Jung, most kapott állást egy általános iskolában, mint dietetikus, szép fizetéssel. Legkisebb lánya pedig egyetemre jár. Amikor tehát úgy néz ki, hogy végre révbe ér az élete és minden jól alakul, persze kiderül, hogy semmi nem úgy van, ahogy hitte. Rájön ugyanis, hogy kiadója hazudott neki és az összes kötetet maga vette meg, hogy a könyv első lehessen az eladási listán. Így sem kerülhette el azonban a csődöt és egyáltalán nem tudja a megígért jogdíját kifizetni. Ráadásul, elsőszülött lánya, Seul Hye, szerelmes a nála jóval idősebb orvosba, aki elvált és egyedül neveli kamasz fiát. Seul Hye, mindenképpen össze akar költözni a férfival és fiával, hogy kipróbálják, tudnak-e együtt élni.

Song Jung, tehetetlennek érzi magát és amikor becsődölt kiadója kitalálja, hogy menjen el egy dedikálásra amit neki szervezett, egy szállodába, úgy érzi, hogy muszáj elvállalnia. Fogalma sincs, hogy középső lánya, Da Jung már tud a kiadója csődjéről és ugyanabban a szállodában próbálja meggyőzni a lányt, hogy segítsen neki megoldani az anyjával a csődhelyzetet. Amikor Da Jung az anyja kiadójára várakozik a szállodában, megjelenik egy fiatalember és leül hozzá, elmondja, hogy Seo In Woo, a koreai egyetem fogorvoshallgatója. A lánynak nagyon tetszik a fiú, aki igazából összetévesztette az anyja által szervezett vakrandi alanyával Da Jung -ot. Amikor elköszön a fiú, megérkezik a kiadó és heves szóváltásba keveredik a lánnyal, még a szálloda előtt is vitatkoznak, így az éppen odaérkező szállodaigazgató és unokaöccse , Seo Jae Woo , szem és fültanúja vitájuknak.

Az unokaöccs, megelégeli a hangos szóváltást és kézenfogva Da Jung-ot, betuszkolja egy taxiba és hazaküldi. A másnap, szintén ugyanebben a szállodában dedikáló Song Jung, szintén vitába keveredik, de a szállodaigazgatóval, aki unokaöccse kíséretében ellenőrizte, hogy kik tartózkodnak engedély nélkül a hotelben. Kiderül, hogy Song Jung kiadójának nem volt engedélye a dedikálásra és a nő megalázó helyzetét csak tovább fokozza, hogy a biztonsági őrökkel akarják kidobatni. Ekkor lánya, Da Jung is megjelenik, anyja segítségére sietve. A szörnyű helyzet után,  Song Jung lányával vitatkozik a hotel előtt,  amikor egy férfi megszólítja és kiderül, hogy rég nem látott, testvérként szeretett ismerőse, Seo Min Sik, még az árvaházból ahol felnevelkedett.

Song Jung nagyon örül a férfinak és meghitten beszélgetnek életük alakulásáról egy kávézóban. Amikor,  nemsokkal később kiderül, hogy mivel nem tudnak fizetni,  felmondják az írónő és három lánya albérletét, rég nem látott barátja ajánlja fel segítségét, hogy beköltözhetnek, az apósa által épített, üresen álló házba, a saját szomszédságukban. Da Jung örömmel elfogadja az ajánlatot, nem is sejti, hogy milyen kalamajkát indít el ezzel a két család között. A befogadó család egyik fia ugyanis a szállodaigazgató unokaöccse, Jae Woo,  másik pedig, Da Jung félreértett vakrandija, In Woo.

Nagyon aranyos sorozat, igazi félreértések vígjátéka, nekem nagyon kellemes kikapcsolódás volt.

 

         
Lee Sang-Woo Glorious Day-Park Se-Young.jpg Glorious Day-Kim Mi-Sook.jpg Glorious Day-Hwang Woo Seul Hye.jpg Glorious Day-Ko Woo-Ri.jpg
Lee Sang-Woo Park Se-Young Kim Mi-Sook Hwang Woo Seul Hye Ko Woo-Ri
Seo Jae-Woo Jung Da-Jung Han Song-Jung Jung Da-Ae Han Da-In
         
Glorious Day-Choi Bul-Am.jpg Glorious Day-Na Moon-Hee.jpg Glorious Day-Kang Seok-Woo.jpg Glorious Day-Kim Hyung-Kyu.jpg Glorious Day-Son Chang-Min1.jpg
Choi Bul-Am Na Moon-Hee Kang Seok-Woo Kim Hyung-Kyu Son Chang-Min
Kim Cheol-Soo Lee Soon-Ok Seo Min-Sik Seo In-Woo Nam Goong-Young
         
Glorious Day-Lee Mi-Young.jpg Glorious Day-Jeong Man-Sik.jpg Glorious Day-Jung Jae-Min.jpg Glorious Day-Hong Bin.jpg Glorious Day-Kwak Si-Yang.jpg
Lee Mi-Young Jeong Man-Sik Jung Jae-Min Hong Bin Kwak Si-Yang
Kim Shin-Ae Kang Hyun-Bin Kang Eun-Chan Yoo Ji-Ho Jung Hee-Joo
   
Glorious Day-Kang Nam-Kil.jpg Kim Yoon-Kyung
Kang Nam-Kil Kim Yoon-Kyung
Jung In-Sung Im Ji-Hye

 

 

                                            

Téma: Glorious Day

Dátum: 2016.01.23

Feladó: B.Krisztina

Tárgy: G.Day

Szeretem a családi sorozatokat,sokszor a legviccesebb,és érdekesebb egy családi dráma.Szuper az összefoglalód Unni :-) :-)

Dátum: 2016.01.23

Feladó: Erika

Tárgy: Re:G.Day

Köszi donszengem, én is nagyon szeretem, tényleg a hétköznapok problémáival foglalkozik.

Új hozzászólás hozzáadása