Gentleman's Dignity

Ismertető:

Mai beszámolóm egy romantikus vígjáték összefoglalója, négy jóbarát, akik a középiskolában ismerték meg egymást és azóta is összefonódnak életük főbb eseményei, a sorozat bemutatja csalódásaikat és szerelmeiket. A négy férfi a történet kezdetén lép negyvenedik évébe és a családalapítás már mindegyiküknél aktuális, kivéve persze, Lee Jung Rok, aki már házas, felesége egy nála jóval idősebb, gazdag nő,  nagyon féltékeny fiatalabb férjére, aki ráadásul, igencsak nagy nőcsábász. Jung Rok, vezeti a kávézót és bárt, ami az asszony tulajdonában van. A két építészmérnöknek, Im Tea San és Kim Do Jin-nek közös vállalkozása, építész és tervezőiroda. A csapat negyedik tagja, Choi Yoon, ügyvéd, két éve elvesztette feleségét és ezt még mindig nem tudta feldolgozni, barátai próbálnak ebben segítséget nyújtani neki és odaköltöztetik, Tae San házába, akinek húga külföldön tanul jelenleg. A történet első perceiben, Kim Do Jin, építészmérnök főhősünk, Jung Rook kávézójában üldögélve tervrajzai fölött, meglátja álmai asszonyát, Seo Yi Soo-t, aki etikatanárnő és barátnőjével, a golfjátékos, Hong Se Ra-val lakik együtt. A lány is felfigyel az őt bámuló férfira, azonban ekkor megérkezik Kim Do Jin randevúpartnere és mire a férfi újra kinéz az ablakon, Yi Soo-t már nem láthatja.

 A lány a kávézó elől ugyanis elindult, hogy szerelmének, akinek ma tervezi bevallani érzelmeit egy baseball kesztyűt vásároljon ajándékba, a tanárnő ugyanis szabadidejében baseball bíró, a kék macskák nevű csapatban, titkos szerelme pedig, Tea Sun, a csapattársa. Ki is választ egy kesztyűt az üzletben és visszafelé bemegy Jung Rok kávézójába, ahol Kim Do Jin ücsörög. Végighallgatja a lány telefonbeszélgetését Tae San-nal, persze nem sejti, hogy a vonal másik felén barátja és üzlettársa van. A férfi, arra kéri a telefonban, Yi Soo-t, hogy adja meg neki a barátnője, Hong Se Ra telefonszámát, mert nagyon tetszik neki, mióta a múltkori baseball meccsen látta, mivel a lány elkísérte Yi Soo-t. A tanárnő megadja Se Ra számát és lesújtva kimegy a kávézóból. Igyekszik lebeszélni magát a reménytelennek látsz szerelemről, hiszen Tea San felhívja barátnője telefonszámát és randevút kér tőle, a lány pedig bár kéreti magát, mert elvei szerint váratni kell a férfiakat, de végül igent mond a randira. Legközelebbi találkozása Kim Do Jin-nek és Yi Soo-nak szintén a kávózóhoz kötődik, ahol az építész elgondolkodva rajzolgatja terveire a lány arcát, így nem is láthatja, hogy pont ott sétál el az ablak előtt. A közeli sétálóutcában Yi Soo  megáll egy bizsukat árusító asztalka előtt és pont akkor hajol le, hogy megnézzen egy csattot, amikor Kim Do Jin elhalad mellette és így az építész táskájának cipzára beakad a tanárnő piros kötött ruhájába és ebből mitsem sejtve halad tovább, a lány pedig szintén gyanútlanul álldogál a bizsuárusnál, miközben ruhája helyett már csak kombinéja takarja hátulról. Kicsit távolabb aztán Do Jin észreveszi a piros fonalat kerülgető embereket és rájön, hogy táskája akadt be az anyagba. Elkezdi visszafelé gombolyítani a fonalat és észreveszi Yi Soo-t, akinek még mindig nincs tudomása ruhája lebomlásáról. Odalép hozzá és a fonalgombócot ruhája zsebébe rakja.

 A tanárnő borzasztó zavarba jön, de Do Jin meggyőzi, hogy lépkedjen vele pár asztalkával arrébb, úgy, hogy Ő majd eltakarja hátulról. A szomszédos asztalhoz érve aztán megveszi a terítőt és ügyesen szoknyát köt belőle, még egy virág kitüzővel is megbolondítja. Ezek után elköszön a lánytól és elsétál, Yi Soo pedig beszáll egy taxiba és hazamegy. (Ez a jelenet a ruhával, szerintem egyik legvicesebb és legjobb sztori volt amit valaha is romantikus filmben láttam)  Az építész és ügyvéd barátja egy utcai verekedésbe keveredik, négy fiatal fiúval, akik először Do Jin-ba,majd  Choi Yoon-ba  kötnek bele, majd a rendőrök mindenkit bevisznek az őrsre.  Szerencséjükre aztán, Do Jin felvevő tolla, amit mindig magánál hord, most kapóra jött és a rendőröknek bizonyították, hogy a fiúk kezdték a verekedést. A rendőrség értesítette a tanulók tanárnőjét, aki persze nem más, mint Yi Soo. A tanárnő rögtön a rendőrségre rohan és mindent elkövet, hogy megmentse a fiúkat a vádemeléstől, de a két áldozat, Do Jin és Choi Yoon már elhagyta az őrsöt. Következő találkozásuk a baseball meccsen történik, ahol barátja kérésére Do Jin is beáll játékosnak és a meccs végén, mikor leveszi védősisakját a bíró,  felismeri benne Yi Soo-t. A lány persze úgy tesz, mintha nem emlékezne rá és gyorsan elhagyja a pályát. A meccsről hazafelé viszi barátja, Choi Yoon Do Jin-t, amikor felhívja a tanárnő, aki azóta is könyörög neki, hogy ne jelentse fel tanulóit.

 Egyikük sem sejti a másik kilétét, de Yoon, aki tudja, hogy az őket megtámadó fiúk Yi Soon tanítványai elmondja Do Jinnek, hogy akivel egyezkedik, nem más, mint a pályán bemutatott, Yi Soon. Ugyanakkor a tanárnővel is tudatja, hogy Do Jin, akivel egyezkednie kell. A tanárnő és az építész találkozót beszélnek meg, hogy megegyezzenek és ezután Do Jin rájön, hogy a lány reménytelenül szerelmes a legjobb barátjába, Im Tae Sun-ba. Ennek ellenére azonban elhatározza, hogy eléri, Yi Soo megszeresse őt és elfelejtse barátját. A sztori még rengeteg bonyodalmat tartogat, amíg minden szereplő élete elrendeződik  és megoldódik. Nagyon szeretem ezt a vidám sorozatot, már vagy kétszer-háromszor megnéztem, de nem tudom megunni. A romantikus filmek kedvelőinek feltétlenül látnia kell.

Főszereplők:

  • -Jung Dong Jun-Kim Do Jin építészmérnök
  • -Kim Soo Ro-Im Tae San építész
  • - Choi Yoon-Kim Min Jong ügyvéd
  • -Lee Jung Rok- Lee Jong Hyuk a nős nőcsábász
  • - Kim Ha Neum-Seo Yi Soo etika tanárnő
  •  -Yoon Se Ah-Hong Se Ra,  Yi Soo barátnője és lakótársa

Szerző:

               Belinszky Erika

Téma: Gentleman Dignity

Dátum: 2020.05.27

Feladó: Kalinénné

Tárgy: Hiányérzet

Sajnos az utolsó Finálé részt nem adják le. Bár mely csatornán keresem, nem találom még angolul sem.Ezért szomorú vagyok. Gyakori ezekben a filmekben a finálék lejátszása

Új hozzászólás hozzáadása