Gangnam Blues

Ismertető:

Sikerült végre megnéznem ezt a Lee Min Ho mozit,  ugyan fordítás nélkül,  tényleg nagyon komoly a film.  Erre az alakításra senki nem mondhatja, hogy csak a szokásos szépfiú szerep és alaposan bebizonyította, hogy van helye az akciófilmekben is!


A sztori, az 1970-es években,  Gangnam-ben játszódik, amikor is a nagyhatalmú politikusok és maffiavezérek, (mondjuk, akkoriban ez nagyjából ugyanaz volt) kinézték maguknak a nagyértékű földtterületeket, amiket aztán, akár csalással, akár zsarolással, bármilyen áron, de megszereztek.
Egy ilyen földtterületen van, Kim Jong Dae és Baek Yong Ki viskója. A két jóbarát, az árvaház óta együtt tengeti nyomorúságos napjait, üveg és papírgyűjtésből élnek. Amikor egy napon a földszerzők lerombolják viskójukat, őket is beszervezik a verőbandába és első feladatuk, a helyi képviselőjelölt kampányának szétverése. Busszal viszik őket a helyszínre, itt aztán a másik bandával összecsapva, a két barát elveszíti egymást. Mivel Jong Dae-nek, nincs hova mennie, így visszamegy a helyi bandafőnökhöz, aki beszervezte a munkára, Kang Gil Soo, megsajnálja és házába fogadja, lánya, Sun Hye mellé. 

Döntését, nem bánja meg, hiszen Jong Dae, egy ellenséges bandatámadásnál,  megmenti az életét és ezután családtagként él velük. Három évvel később folytatódik a sztori, amikor is, már Jong Dae komoly bandatag, az egyik nagyhatalmú, korrupt politikus barátnőjének jobbkeze.  Egy akciójuk alkalmával aztán, ami az ellenséges bandánál volt, a megkötözött és összevert férfiban, Yong Ki-t ismeri fel és megmenti. Nagyon örül régen látott barátjának, hazaviszi magukhoz és, bár Gil Soo felismeri az ellenséges bandatagot Yong Ki-ban, mégis segít rajta, Jong Dae kedvéért. A két jóbarát így újra egymásra talál, de hamarosan rájönnek, hogy ellenséges bandába kerültek, így alkalmanként, titokban találkoznak ès szervezkedni kezdenek, hogy közvetlen feletteseiket a bandában, egymás segítségével kiiktassák és átvegyék a helyüket.


Yong Ki, Jong Dae segítségét kéri, ugyanis az egyik bandatag meglátja őt a maffiafőnök szeretőjével és megzsarolja. Yong Ki megöli és Jong Dae segít neki a holttest eltüntetéseben, aztán együtt, rajtaütnek a bandákon és véghezviszik tervüket, így közvetlenül a politikusoktól kapják az utasításokat. Jong Dae, titokban szerelmes fogadott húgába, Sun Hye-ba,de a lány máshoz készül férjhez menni. Amikor Yong Ki bandája elkapja Jong Dae-t, Yong Ki értesíti Gil Soo-t, hogy mi történt, így eljönnek és kiszabadítják a félholtra vert Jong Dae-t. A banda ellenségeskedés aztán odáig fajul, hogy Yong Ki megöli Kang Gil Soo-t, aki szinte nevelőapja barátjának. Jong Dae sejti, hogy barátja volt a gyilkos, de nem mondja el neki,amikor aztán Gil Soo temetésén megjelennek a másik banda emberei, köztük Yong Ki, a szakadó esőben egymásnak esnek és minden lehetséges eszközt felhasználva  (esernyő, balta, kés, kapa)küzdenek egymással.


A végkifejlet sem túl vidám, a politikusok persze megússzák, mint mindig.
Összegezve, tényleg nagyon durva gengszterfilm, de Lee Min Ho játéka fantasztikus, még durva kegyetlen gengszterként is érzelmes emberként látja a néző és szinte fel sem tűnik, hogy embereket öl, persze, gengsztereket.  Nagyon tetszett a film, bár nem szeretem az ilyen jellegűeket, de örülök, hogy megnéztem. Elvileg többféle változata is van a végének, amit láttam, az nem volt vidám, egyáltalán, de nem is illett volna a filmhez. Aki megnézi, sok vérre és durva jelenetekre készüljön. 

 

Főszereplők:

Gangnam Blues-1-Lee Min-Ho.jpg Gangnam Blues-1-Kim Rae-Won.jpg Gangnam Blues-1-Jung Jin-Young.jpg Gangnam Blues-1-Seol Hyun.jpg Gangnam Blues-1-Kim Ji-Su.jpg
Lee Min-Ho Kim Rae-Won Jung Jin-Young Seol Hyun Kim Ji-Su
Kim Jong-Dae Baek Yong-Ki Kang Gil-Soo Kang Sun-Hye Min Sung-Hee
         
Gangnam Blues-1-Lee Yeon-Doo.jpg Gangnam Blues-1-Jung Ho-Bin.jpg Gangnam Blues-1-Eom Hyo-Seop.jpg Gangnam Blues-1-Yoo Seung-Mok.jpg Gangnam Blues-1-Lee Suk.jpg
Lee Yeon-Doo Jung Ho-Bin Eom Hyo-Seop Yoo Seung-Mok Lee Suk
Joo So-Jung Yang Gi-Taek Kim Jung-Gyu Seo Tae-Gon Gigolo Kim Choon-Ho
   
Choi Jin-Ho Gangnam Blues-1-Han Jae-Young.jpg
Choi Jin-Ho Han Jae-Young
Park Seung-Goo Park Chang-Bae

 

Szerző:

            Belinszky Erika

Téma: Gangnam Blues

Dátum: 2015.09.07

Feladó: ZaraWales Natalia Zsanna

Tárgy: Gangnam Blues

Kedves Erika! Nagy kedvelője vagyok az ázsiai drámáknak,a dél-koreai Soul mára azt gondolom Ázsia Hollywood-ja lett.Nagyon sok remek színészük van,Lee Min-Ho az egyik legkedveltebb általam is.Már nagyon vártam,hogy megnézhessem ebben a filmben.A magam részéről köszönöm az ismertetődet,ami hiteles és szép munka!További sok sikert és szép napot kívánok neked. Üdvözlettel: Zsazsa

Dátum: 2015.04.23

Feladó: Zsuzsi

Tárgy: Nézés

Hol tudom megnézni a filmet? Melyik oldalról tudnám letölteni?

Dátum: 2015.04.02

Feladó: Erda

Tárgy: GB

Szuper jó ismertető, szuper jó filmről :-)
Köszi!!
Szerintem Lee Min-honak nagyon jót tett, hogy bevállalta ezt a filmet, mielőtt végleg bekerül a "cuki-fiú" kategóriába...
Ha belegondolok, ennek a filmnek nem lehetett másmilyen véget "csinálni" - legalábbis az én véleményem szerint.
A Gangnam egyébként szerintem még mindig kicsit "ijesztő", überluxus, csili-vili, de nekem túlságosan is hideg üveg és fém. És a legsokkolóbb, hogy a csajok olyanok, mintha egy sci-fiből léptek volna ki, egyformára van plasztikázva mindenki.... nem valóságos.
De a kávéjuk az finom :-)

Dátum: 2015.04.02

Feladó: Erika

Tárgy: Re:GB

Egyetértek veled Erda, a hagyományos, gyönyörű épületek nekem is sokkal jobban tetszenek náluk, a film vége pedig tényleg törvényszerű volt így, mert másképp nem lett volna hiteles és hát ugye nem is éppen gyerekmese,szóval így volt jó.
A plasztikai sebészet alapvetően nagy találmánya az emberiségnek szerintem, amíg normális keretek között van. Nálunk sajnos már átlépett ezen a a határon, náluk pedig legalább még közelebb a természeteshez. Itthon az úgyn. celebek adják a mintát, ízléstelen szilikon szájakkal és eltúlzott mellméretekkel. Náluk legalább megmaradt esztétikus látványnak. :-)

Dátum: 2015.04.02

Feladó: Szepesi Katalin

Tárgy: Gangnam Blues

Nagyon jó az ismertető, szívesen megnézném! Hol lehet megnézni?
Kati

Dátum: 2015.04.02

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Gangnam Blues

Szia Kati!
A YouTube-on megtalálod,csak úgy írd be, hogy full movie,van fent többféle verzió is, talán, ha jól emlékszem angol felirattal is!

Dátum: 2015.04.02

Feladó: Niki

Tárgy: Gangnam Blues

Én már nagyon vártam ezt a filmet,de kicsit aggódok a vége miatt,de az összefoglaló nagyon jó lett

Dátum: 2015.04.01

Feladó: Erika

Tárgy: Gangnam Blues

Pedig szerintem érdemes megnézni, Lee Min Ho miatt mindenképpen!!! ☺☺

Dátum: 2015.04.01

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Gangnam Blues

Unni,szuper vagy!Nagyon kösssszi,hogy írtál erről a filmről,bár engem őszintén szólva,megriasztott a sztori.Gondoltam,hogy nem gyerekmese, de azt hiszem ez nem az Én filmem. :-( :-(

Új hozzászólás hozzáadása