Faith,The Great Doctor

Ismertető:

Lee Min Ho szintén felejthetetlen alakítást nyújtott, első, de remélhetőleg nem utolsó történelmi filmjében. A főhőst alakítja, Choi Young királyi testőrkapitányt, aki gyermekkorától katonaként nevelkedik, különleges képessége, hogy teste elektromos energiát képes termelni és ezt harc közben is tudja alkalmazni.

A történet szerint, a kínai fogságból hazatérő ifjú koreai királyt, rákényszerítik, hogy egy mongol hercegnőt vegyen feleségül, csak így engedik hazatérni országába..Már a hazafelé vezető úton merényletet kísérelnek meg az ellenséges politikai erők, hogy ezzel Kína megtorlását vívják ki Korea ellen. A királyi testőr visszaveri a támadókat, a királynő azonban, súlyos nyaki sérülést szenved, amit az akkori orvosi tudománnyal nem tudnak gyógyítani. A király tanácsadóira hallgatva elküldi a testőrkapitányt a "mennyei orvosért" , mert éppen napfogyatkozás van és ilyenkor nyitva van a "mennyek kapuja", ami valójában egy időalagút és a napjaink Szöuljába vezet.

A kapitány átjutva az időkapun megtalálja a mennyei orvost, egy szöuli plasztikai sebésznő személyében, aki tényleg nagyon ügyes a műtétekben és éppen egy orvosi konferencián vesz részt. A kapitány egyedül megküzdve a szöuli rohamrendőrséggel csakugyan elviszi a múltba a doktornőt, aki mindvégig hitetlenkedve, hogy hová is keveredett, de megmenti a sebesült királynőt egy sikeres műtéttel. A kapitány ígérete szerint, élete árán is visszajuttatja a saját világába, ez azonban nem sikerül, mert az időkapu bezárul és a doktornő a súlyos hatalmi csatározások középpontjában találja magát, egyedül a kapitány védelmére számíthat. 

Közben egymásba szeretnek és mikor eldöntik, hogy együtt szeretnék leélni életüket, az események sodrásában a doktornőnek mégis vissza kell térnie a jövőbe és kérdésessé válik, hogy találkozhatnak-e még. 

A film rendkívül izgalmas, szép kardokkal, korhű jelmezekkel, minden szereplőről tényleg elhiszed, hogy az akit alakít. A történet, nem szokványos, jól átgondolt, fordulatos. Ismét nem kellett csalódni Lee Min Ho színészi képességeiben.

 

Főszereplők:

Faith (Korean Drama)-Lee Min-Ho1.jpg Faith (Korean Drama)-Kim Hee-Seon1.jpg Faith (Korean Drama)-Yu Oh-Seong.jpg Faith (Korean Drama)-Phillip Lee.jpg Faith (Korean Drama)-Sung Hoon.jpg
Lee Min-Ho Kim Hee-Seon Yu Oh-Seong Phillip Lee Sung Hoon
Choi Young Yoo Eun-Soo Ki Cheol Jang Bin Cheon Eum-Ja
         
Faith (Korean Drama)-Shin Eun-Jung.jpg Faith (Korean Drama)-Ryu Deok-Hwan.jpg Faith (Korean Drama)-Park Se-Young.jpg Faith (Korean Drama)-Lee Byung-Joon.jpg Faith (Korean Drama)-Baek Gwang-Doo.jpg
Shin Eun-Jung Ryu Deok-Hwan Park Se-Young Lee Byung-Joon Baek Gwang-Doo
Hwa Soo-In King Gongmin Princess Nogoog Jo Il-Shin Bae Choong-Si

 

Szerző:

             Belinszky Erika

Szavazás

Melyik sorozatban tetszett legjobban,Lee Min Ho?

Boys over Flowers (16)
16%

Faith (45)
44%

City Hunter (16)
16%

Personal Taste (13)
13%

The Heirs (13)
13%

Összes szavazat: 103

Téma: Faith,The Great Doctor

Dátum: 2020.09.28

Feladó: SK

Tárgy: Faith

Hol lehet megnézni a sorozatot????

Dátum: 2015.02.09

Feladó: Érzéki Korea

Tárgy: Faith

Szerintem nagyon nagyon jó az ismertető és ez a sorozat is - azt gondolom-a maga műfajában klasszikus. Köszi ! :-)
ÉK

Dátum: 2015.02.10

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Faith

Köszönöm szépen és nagyon örülök, hogy tetszik!☺

Dátum: 2015.02.01

Feladó: Kéki Márta

Tárgy: The Faith

jaj, nagyon köszi, hogy feltettétek, egyik nagyon nagy kedvencem.
Bár, nem mindennel értek egyet. Szerintem Eun-Soonak vissza kellett volna mennie a saját korába és hagyni a történelmet megtörténni, nem összezavarni kicsit.
Persze, ez egy kicsit szomorúbb vég lett volna, de hihetőbb. Nem?
M.r

Dátum: 2015.02.01

Feladó: Erika

Tárgy: Re:The Faith

Kedves Márta!
Őszintén szólva, nekem elég fontos, hogy jó vége legyen a filmeknek, mert nagyon bele tudom élni magamat és viccesen hangzik, de komolyan elrontja a kedvem, ha nem boldog a végkifejlet. Ezért nekem ez így volt jó, ahogy volt.:-):-)

Dátum: 2015.02.01

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Re:Re:The Faith

Nekem még ez is kevés volt,"jó végnek"...kicsit még néztem volna ahogy egymásra találnak,és boldogan élnek. :-) :-)

Dátum: 2015.02.02

Feladó: Petra

Tárgy: Re:Re:The Faith

Én a Kéki Mártával értek egyet - bár ez egy nagyon jó sorozat és egyáltalán nem mese -szerintem.
Persze, lehet szeretni a happy endeket, de a világ sajna nem erről szól mindig. Mért hinném el el, hogy egy "wodalchinak" - egy igazi KOREAI harcosnak fontosabb a szerelem, mint, a kötelesség? Soha nem hiszem el! - bocsi .-) És azt is gondolom, hogy a mai koreai fiúk is ilyenek.
Ettől még nagyon szeretem ezt a sorozatot - MAJDNEM - hihető a vége és csakis azért, mert hinni kell a lélekvándorlásban.
Ilyen "wodalchi-fickót" szeretni sose vezet az örök boldogsághoz - mindig csak keresheted. No igen. Mégis őket keressük és szeretjük. - ebben egyetértek veletek:-)))
Petra

Dátum: 2015.02.03

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Re:Re:The Faith

Kedves Petra!
Igen, abban egyetértek veled, hogy Koreában a kötelességtudat nagyon erős és többségében náluk a férfiak a családfenntartóak, így nagyon nagy felelősség van a munkájukban is ès ugye a katonaság sem piskóta ott. Szerintem manapság sehol nem könnyű a helyzet, ezért is vagyok én úgy vele, hogy amikor filmet nézek, az igenis, még, ha végig szenvednek is, de a végkifejlett legyen boldog, legalább a filmekben. Egyébként, a Faith nem volt olyan történelmi film, mint a többi, nem a történelemhű forgatókönyv volt a lényeg, hanem a romantika és fantasy. A történelmi sorozatokban általában nincs boldog végkifejlet és a főszereplők halálával végződnek. Végezetül még annyit, hogy az életben is, a testőrkapitány is csak ember, férfi, nem kizárt, hogy az érzelmei erősebbek a kötelességtudatánál.

Dátum: 2015.02.04

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Re:Re:Re:Re:The Faith

Szívemből szóltál Unni,amikor megnéztem a Gye Beak című sorozatot,totál kiakadtam a végétől.A feleségét,a gyerekeit megölte,persze a felesége kérte,hogy csak a harcra tudjon koncentrálni.Na,ne!!Még,ha így is volt,Én tuti nem az ilyen befejezésre vagyok kíváncsi.Arról nem beszélve,hogy kevés király érdemelte meg,hogy az életét áldozza érte,mert mint a Faith-ben is volt az exkirály,sok hozzá hasonló örült volt.Egy ilyen királyért harcolni..... :-( :-(

Dátum: 2015.02.01

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Faith

De szeretem!!!Mindegyiket,de ezt különösen!!!Kösssssszi Unni :-) :-)

1 | 2 >>

Új hozzászólás hozzáadása