Empress Ki

Ismertető:

Véleményem szerint a 2014-es év legnagyobb dobása. Minden szempontból nagyszerű sztori. Ez a sorozat, 51 részes, de legszívesebben, mind az 51 részről írnék, annyira imádtam. Egyébként is a történelmi sorozatok a gyengéim,de ez a történet mindent vitt.
Az első filmkockában,egy gyönyörű császárnőt láthatunk, éppen beiktatásán,de hogyan is lett egy Chosoni nőből, a Yuhan dinasztia egyik császárnője,erre kapunk választ, ebből a sorozatból.


Ki Seung Nyangot, gyermekként, édesanyjával, rabszolgának próbálják elhurcolni Yuhanba. Útközben, nagyon rosszul bánnak a Chosoni nőkkel és gyerekekkel. Mivel Goryeo,Yuhani megszállás alatt állt, köteles volt, lánygyermekeket és nőket adományozni Yuhan-nak. A rossz bánásmód miatt, a koronaherceg felemeli a szavát, de a gonosz Yuhaniak,csak még inkább rosszul bánnak a rabszolgákkal. Ezt megelégelve,a herceg titokban, éjszaka, kiengedi ketreceikből alattvalóit, de amikor a Yuaniak rájönnek erre, elvetemült vezérük és testvére, parancsba adja, hogy mindenkit le kell mészárolni. Seung Nyang,és édesanyja is a menekülők között küzd az életéért. Dang Ki Se utoléri őket, és Seung Nyang édesanyja, hogy mentse gyermekét, elé áll, és halálos sebet kap. Lezuhannak, és édesanyja utolsó leheletével, lelkére köti, hogy keresse meg édesapját, Ki parancsnokot.


Seung Nyang-nak, nehezen, de sikerül megmenekülnie,egyedül éli túl a mészárlást, majd egy baleset következtében, Wang Go szolgálatába áll,aki a király helyére pályázik. Seung Nyang, hamarosan átlát Wang Go-n,de mivel szüksége van egy biztos helyre, ahol kitanulhatja a harcművészetet és minden mást, ami a bosszújához szükséges, így nála marad. Fiúként nő fel, eltitkolja női kilétét és egy kis csapattal próbál segíteni, a Yuhan-ban eladott lányokon, asszonyokon. Mindenki csak "sakálként" ismeri. Kiváló íjásszá és harcművésszé válik. A sors ismét összehozza a koronaherceggel, aki egy nyomozás miatt keresi meg, egy kis íjászverseny után, a herceg nagyon megkedveli, bár nem tudja miért, de vonzódni kezd Seung Nyang-hoz, de elhessegeti a furcsa gondolatot, mivel fiúnak hiszi. Seung Nyang, kettős játékot játszik, Wang Go, nem is gyanakszik rá, de segít a hercegnek, Wang Yoo-nak, Wang Goo titkos üzelmeit leleplezni.

Wang Go lebuktatása után, kis időre, elszakadnak egymástól. Időközben, Seung Nyang rátalál édesapjára,de nem akarja felfedni magát és azt gondolja, hogy apja nem is kereste őket. Seung Nyang, tehetségével, hamar közel kerül apjához, majd apja legfőbb bizalmasa Park Bool Hwa rájön Seung Nyang kilétére. Apa-lánya, egymásra talál, de Seung Nyang távolságtartó marad.Yuhan-ból,a jogos trónörököst,száműzik Choson-ba és Seung Nyang apja és csapata, azt a feladatot kapja, hogy védelmezzék a herceget. A koronaherceg, Wang Yoo is az erődbe tart, hogy üdvözölje a száműzött herceget. A Yuhani herceget, mindenki holtan akarja látni, leginkább, Yeon Chul, Yuhan igazi uralkodója. Éppenhogy csak megmenekül az első gyilkossági kísérletből,végül eljut az erődbe, de ott sincs biztonságban. Wang Yoo,nagyon megörül Seung Nyang-nak és barátként tekint rá,majd parancsba adja, hogy vigyázzon az elkényeztetett hercegre. 

Fárasztó feladat hárul Seung Nyang-ra,de a Yuhani herceg is megkedveli és egy idő után, szintén vonzalmat kezd érezni a lány után. Ezt persze, Wang Yoo nem nézi jó szemmel és féltékenység kezdi gyötörni ,amúgy is mély ellenszenvet táplál a Juhani herceggel szemben. Wang Yoo-t,elszólítja a kötelesség és fogalma sincs, hogy az erődöt hamarosan megtámadják, hogy a Yuhani herceget végérvényesen kiiktassák. Mivel, áruló van Ki parancsnok csapatában, könnyen rajtaütnek az erődön. Sueng Nyang, parancsot kap apjától, hogy menekitse ki a herceget és vigye biztonságos helyre, rengeteg nehézség árán sikerül kimenekíteni, de az igazi üldözés, csak most kezdődik. Ba Yan, és Tal Tal is az üldözők között van, bár Ba Yan bizonytalan, de Yeon Chul ellen, nem cselekedhet. Az üldözés közben, Sueng Nyang is sebet kap, de sikeresen megvédi a kezelhetetlen, önző herceget. Szemtanúja lesz apja kínzásának is, de tehetetlenül kénytelen végignézni. 

Wang Yoo, tudomást szerez az erődben történtekről és Sueng Nyang segítségére siet. A kimentés után, Sueng Nyang, nagyszerű ötlettel visszajuttatja a herceget, mindenki halottnak hiszi és már Choson felelősségre vonását követelik, majd kiderül,hogy a herceg nagyon is él, Yeon Chul nem lát a dühtől. A Yuhani herceg az életéért könyörög Yeon Chul-nak,aki végül életben hagyja és, mint bábcsászárt,a trónra ülteti, azzal a feltétellel, hogy a lányát, Danashirit kell elvennie feleségül, valamint, hogy felelősök legyenek, Ki kapitányt kivégezteti, Wang Yoo-t és embereit pedig Yuhanba viteti. A rengeteg nehézség után, a herceg, Ta Hwan, hogy mentse életét, elárulja Sueng Nyang-ot és besározza Wang Yoo-t. A Yuhanba hurcolás közben, előkerül, Sueng Nyang legfőbb ellensége, Dang Ki Se,aki, Yeon Chul legidősebb fia. Wang Yoo-t, folyamatosan kínozza, szinte járni is képtelen lesz. Sueng Nyang magára vállalja, hogy viszi és nem marad le a többiektől. Dang Ki Se megsejti,hogy Sueng Nyang nő és hamar bizonyosságot is kap. Ágyasává akarja tenni, de Sueng Nyang ellenáll ,majd Wang Yoo is a segítségére siet. 

A sors keze, hogy Dang Ki Se éppen, Sueng Nyang iránt kezd el érzelmeket táplálni.Goryeo hercegét, Wang Yoo-t, rémes helyre száműzték, Sueng Nyang-ot, a Yuhani palotába, szolgának adják. Sueng Nyang, alig várja, hogy bosszút álljon, Ta Hwan-on,úgy érzi, hogy nincs vesztenivalója, apja és Wang Yoo is meghalt, úgy tudja. Újbóli találkozásuk, meglepi ,mert bár tagadja, hogy Ő lenne Sueng Nyang, a herceg érzi legbelül, hogy Ő az. Visszatért és jól sejtette, hogy nő. Sueng Nyang-nak, nem sikerül megölnie Ta Hwan-t,hogy, ha megölné,azzal Choson egész népének rosszat tenne,valamint az ott szolgáló chosoniakon állnának bosszút.

Erre, a herceg Goryeo-i ágyasa ébreszti rá. Mindeközben, a halottnak hitt Wang Yoo a határvonalon, nagyszerűen teljesít és eléri,hogy társaival visszatérhessen Yuhan-ba. Sueng Nyang határtalanul boldog,hogy Wang Yoo visszatért és életben van.  A bonyodalmak, a szerelmi szálak, innentől még inkább összekuszálódnak. Óriási történet, olyan nagyszerű karakterekkel, mint Tal-Tal, Ba Yan.


A gonosz karakterek is tökéletesen el lettek találva, nagyon lehet őket utálni. Kevés olyan filmet láttam, ahol a főszereplő minden lépése pozitív volt, de Sueng Nyang tökéletes volt. Próbált, mindkét oldalhoz hű maradni, Goryeo-hoz és Yuhan-hoz is, és bár igazi szerelmétől elszakadt, de próbált új életet kezdeni, végig kemény, eltökélt, és rendkívül okos volt.
Nem tudok elég jót írni a történetről, szóval:IMÁDTAM!!

 

Főbb karakterek:

Empress Ki-Ha Ji-Won.jpg Empress Ki-Joo Jin-Mo.jpg Empress Ki-Ji Chang-Wook.jpg
Ha Ji-Won Joo Jin-Mo Ji Chang-Wook
Ki Seung-Nyang / Empress Ki Wang Yoo Ta Hwan / Emperor Huizong of Yuan
         
Empress Ki-Baek Jin-Hee.jpg Empress Ki-Kim Jung-Hyun.jpg Empress Ki-Cha Do-Jin.jpg Empress Ki-Kim Young-Ho.jpg Empress Ki-Choi Moo-Sung.jpg
Baek Jin-Hee Kim Jung-Hyun Cha Do-Jin Kim Young-Ho Choi Moo-Sung
Danashri Dang Ki-Se Top Ja-Hae Baek An Park Bool-Hwa
         
Empress Ki-Lee Moon-Sik.jpg Lee Jae-Yong Empress Ki-Kim Seo-Hyung.jpg Empress Ki-Lim Ju-Eun.jpg Empress Ki-Yoon Ah-Jung.jpg
Lee Moon-Sik Lee Jae-Yong Kim Seo-Hyung Lim Ju-Eun Yoon Ah-Jung
Bang Shin-Woo Wang Go Empress Dowager Bayan Khutugh Yeon-Hwa
         
Empress Ki-Jeon Kuk-Hwan.jpg Empress Ki-Kim Myeong-Kuk.jpg Empress Ki-Jin Lee-Han.jpg Empress Ki-Jung Woong-In.jpg Empress Ki-Kwon Oh-Jung.jpg
Jeon Kuk-Hwan Kim Myeong-Kuk Jin Yi-Han Jung Woong-In Kwon Oh-Jung
Yeon Chul Jang Soon-Yong Tal Tal Yeom Byung-Soo Choi Moo-Song

 

Szerző:

               Belinszky Krisztina

Téma: Empress Ki

Dátum: 2018.10.19

Feladó: Kozma Ivett

Tárgy: Empress Ki

Én csak most kezdtem el nézni, eredeti szinkronnal, magyar felirattal, mert urambocsá' a magyarok általában nem tudják jól eltalálni a szinkront. Nah, de nem ez a lényeg. Elképesztő egy mű, még ha elvileg a fele csak fikció. Árulja már el valaki, hogy Toghon, az elkényeztetett hercegecske, hány éves, amikor rábízták Seung-Nyang-ra, 3.-4. epizódban? Mert nagyon, de nagyon gyerekes volt ott. Szó szerint le kellett állítanom a videót, és vagy jó 20 percig csak szakadtam a nevetéstől :D

Dátum: 2017.01.30

Feladó: Ágianyu

Tárgy: Empress Ki

Valószínű hogy lemaradtam valahol,mert a végén nem tudtam,ki az új koryoi király?Wang Yoo fia lenne a kényszerházasságból,vagy valamelyik oldalági herceg?Segítsetek!

Dátum: 2015.02.28

Feladó: Béky Gaby

Tárgy: Empress Ki

Ez tényleg egy szuper sorozat volt! Nagyon jó az összefoglaló, megint szinte kedvet kaptam az újranézéshez. Nekem is rosszul esett a szomorú vég, de valahogy benne volt a levegőben.
Köszönöm!

Dátum: 2015.02.28

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Re:Empress Ki

Kedves Gaby!

Köszönöm.Sajnos a legtöbb történelmi sorozat ilyen,szomorú a végkifejlet,de ennél a történetnél még ez sem zavart.

Dátum: 2015.02.28

Feladó: Erika

Tárgy: Empress Ki

Nagyon-nagyon jó az összefoglalód donszengem, erről a tényleg szenzációs sorozatról, nekem is szuperizgalmas és látványos film, de az utolsó egy percet, nem tudom megbocsátani a rendezőnek. :-):-)

Dátum: 2015.02.28

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Re:Empress Ki

Köszönöm Unni :-) Igen,hát Tal Tal halála mélységesen megrendített.A Yuhani császárt annyira nem sajnáltam,mert sok rossz tett volt a számláján,persze Wang Joo-t. nagyon sajnáltam,mert neki csak egy bűne volt,hogy akkor magára hagyta Seung Nyangot,de különben igazi férfi volt végig.:-) :-)

Dátum: 2015.02.28

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Re:Empress Ki

Teljesen egyetértek veled, Wang Yoo-t én is nagyon sajnáltam, nade Tal-Tal, Omooo, hát nagyon nem kellett volna meghalnia.

Dátum: 2015.02.28

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Re:Re:Re:Empress Ki

Egyetértek,nagyon eltalált karakter volt,és Yin Yi Han remekül játszotta Tal-Tal szerepét. :-)

Új hozzászólás hozzáadása