Emperor of The Sea

Ismertető:

Egy 51 részes történelmi sorozat a mai összefoglalóm témája,  2004-ből. Érdekessége, hogy ezúttal tengeri kalandokat láthatunk , kalózokkal,nagyon látványos csata jelenetekkel, gyönyörű tájakon.


A történet főhőse, Jang Go Bok, aki édesapjával rabszolgaként dolgozik a hajóépítő dokkban és minden vágya, hogy Kínába jusson, megtalálja édesanyját akit elhurcoltak rabszolgának. Megpróbál két barátjával potyautasként Lee Do Hyun nagyúr hajóján elbújva eljutni Kínába, azonban felfedezik őket és visszaviszik a partra, ahol büntetésként Go Bok-ot megbotozzák . Apja, elkeseredetten küzd, hogy teljesítse fia álmát, hogy Kínába jussanak, azonban sem útlevelük,sem pénzük az útra. Ráadásul, Go Bok, véletlenül lelövi a helyi nagyúr fiának, Chung Kyum-nak a vadászsólymát, amiért az arra kényszeríti, hogy tőle tanulja a harcművészetet, nagyon kemény kiképzéssel és majd saját katonájaként akarja szolgálatába állítani.


Egy napon aztán megismerkedik a piactéren , harcművészeti bemutatót tartó, Yeom Moon-nal,akiről nem tudja, hogy Lee Do Hyun nagyúr embere és megkéri,hogy tanítsa meg harcolni, ugyanis a fiú páratlan harcos. Yeom Moon elvállalja tanítványának,cserébe azt kéri, hogy gyorsan javítsák meg hajójukat,mert csupán öt napjuk van az indulásig. Go Bok és apja neki is állnak a javításnak és a hajóépítők főnökével Go Bok apja ,mivel jóbarátok, kiterveli, hogy ezen a hajón kéne elbújniuk, hogy Kínába jussanak. A terv megvalósul és apjával és legjobb barátjával Yom-mal  el is rejtőznek a hajón, a kapitány tudtával, akit lefizettek. Ekkor azonban felfedezik,hogy a hajón mindenhol véres kardok és lopott kincsek vannak elrejtve,rájönnek, hogy kalózhajóra szálltak. Észrevétlenül sikerül megszökniük, de akkor már a kalózok rajtaütnek a kikötőn és rabolnak, gyilkolnak.

Go Bok, édesapjával és barátaival menekülni próbál, de apját megölik útközben. Ezalatt,  Chung Kyum apját is megölik a kalózok és húgát, Jung Hwa-t el akarják rabolni, amikor Go Bok észreveszi és megmenti,mivel a lány nagyon tetszik neki, amióta ápolta sebeit Chung Kyum-al vívott harca után. Ekkor azonban megjelenik Yeom Moon, álarcban, de elengedi őket, Go Bok azonban felismeri tanítómesterét. Ezután, Jung Hwa, megesküszik Go Bok-nak, hogy sosem felejti el, hogy megmentette az életét. Bátyja, Chung Kyum, madam Jami magánhedseregének tisztje lesz, Jung Hwa pedig bekerül a  tanítványai közé, akiket gyakorlatilag gazdag, nagyhatalmú urak szórakoztatására képeznek ki ,mint a gisengeket.

Go Bok és barátja , Yom pedig egy lovasfarmra kerül szolgálónak, Choi Mon Chang egykori kapitány mellé, aki megtanítja őket harcművészetére.  Egy napon, felfigyel a fiúra, madam Jami magánhadseregének parancsnoka és azt mondja neki, hogy ha megfelelő harctudással rendelkezik, jöjjön vissza és felveszik a seregbe. Amikor aztán pár évvel később, eljönnek a kapitányért és visszaveszik madam Jami magánseregébe, a kapitány, Go Bok-ot és barátját ajánlja, mint remek harcost a seregbe. Az időközben férfivá cseperedett két jóbarát, azt gondolják, hogy egy szigetre akarják vinni őket, így elszöknek a katonák elől. Eközben Do Hyun nagyúr, szeretné megdönteni,madam Jami egyeduralmát a Shilla királyság tengeri kereskedelmében, így elküldi legjobb emberét, Yeom Moon-t, akit kinevez kapitánynak. 

Yeom Moon feladata, hogy madam Jami közelébe férkőzzön,így a házában, újra találkozik Jung Hwa-val,akit Go Bok-kal hagyott elmenekülni a kikötő elleni támadás estéjén. Eközben,a menekülő Go Bok-ot és Yom-ot elkapják és kapnak még egy esélyt, hogy bekerülhessenek a seregbe, ha megüzdenek a harcművész verseny győztesével, aki nem más, mint Yeom Moon.


A sorozat tele van, nagyon színvonalas, látványos harcjelenetekkel, ismert színészekkel, köztük az idősebbek még tíz évvel fiatalabban,mint ahogy manapság látjuk őket. Kiemelném pl.Jung II Kook-ot,akit ugye Jumong-nak ismerünk,Yeom Moon szerepében, nagyon tetszett.
Összegezve tehát, igazi kalandfilm,izgalmakkal,romantikával és remek szereposztással.

 

Főszereplők:

Emperor of the Sea-Choi Su-Jong.jpg Emperor of the Sea-Chae Shi-Ra.jpg Emperor of the Sea-Song Il-Guk.jpg Emperor of the Sea-Soo-Ae.jpg
Choi Soo-Jong Chae Shi-Ra Song Il-Kook Soo-Ae
Goong-Bok/ Madam Jami Yeom-Moon/ Jung-Hwa
Jang Bo-Go   Yeom-Jang  
       
Emperor of the Sea-Kim Heung-Su.jpg Emperor of the Sea-Park Yeong-Gyu.jpg Emperor of the Sea-Chae Jeong-An.jpg Emperor of the Sea-Kim Ah-Joong.jpg
Kim Heung-Soo Park Young-Gyu Chae Jung-An Kim A-Joong
Jung-Nyun Sul-Pyung Chae-Ryung Baek Ha-Jin
         
Emperor of the Sea-Lee Won-Jong.jpg Emperor of the Sea-Kim Kap-Su.jpg Emperor of the Sea-Jo Dal-Hwan.jpg Emperor of the Sea-Jeong Seong-Hwan.jpg Emperor of the Sea-Lee Hee-Do.jpg
Lee Won-Jong Kim Kap-Soo Jo Dal-Hwan Jung Sung-Hwan Lee Hee-Do
Choi Moo-Chang Lee Do-Hyung Son-Jong Chang-Kyum Mak-Bong
         
Emperor of the Sea-Kang Sung-Pil.jpg Emperor of the Sea-Jeong Hyo-Keun.jpg Emperor of the Sea-Park Jung-Hak.jpg Emperor of the Sea-Ko Do-Young.jpg Emperor of the Sea-Kil Yong-Woo.jpg
Kang Sung-Pil Jeong Hyo-Keun Park Jung-Hak Ko Do-Young Kil Yong-Woo
Jong-Dal Dae-Chi Neung-Chang Da-Bok Kim Woo-Jing
           
Emperor of the Sea-Seo Do-Yeong.jpg Emperor of the Sea-Choi Sang-Kil.jpg Emperor of the Sea-Kim Hyo-Won.jpg Emperor of the Sea-Lee Jae-Yong.jpg Emperor of the Sea-Kim Hyeong-Beom.jpg Emperor of the Sea-Do Ki-Seok.jpg
Seo Do-Yeong Choi Sang-Kil Kim Hyo-Won Lee Jae-Yong Kim Hyeong-Beom Do Ki-Seok
Mi-Jin Chun-Tae Yoo Ja-Sung Jo Sang-Kil Tae-Bong Jang Sung-Pi

 

 

Szerző:

             Belinszky Erika

Téma: Emperor of The Sea

Dátum: 2015.04.06

Feladó: Erda

Tárgy: Emperor of the Sea

Hű, de örülök, hogy itt van ez az ismertető, és milyen szuper!Tényleg jó kaland ez a sorozat, nagyon érdemes megnézni azoknak, akik szeretik a történelmi sorozatokat és koreai "tengeri medvéket" :-)
Köszi ! :-))
E.

Dátum: 2015.04.06

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Emperor of the Sea

Köszönöm Erda, nekem is nagyon tetszett, a tengeri vonalról ritkábban szólnak a sorozatok!☺

Dátum: 2015.04.06

Feladó: Belinszky Krisztina

Tárgy: Emperor of The Sea

Kössszi Unni,hogy írtál erről a jó kis sorozatról.Nekem a vége totál nem tetszett,a legrosszabb ami lehetett,de maga sorozat,tetszett.

Dátum: 2015.04.06

Feladó: Erika

Tárgy: Re:Emperor of The Sea

Igen, hát a vége nekem sem, de mivel izgalmas, jók a szereplők így érdemes megnézni. ☺

Új hozzászólás hozzáadása